Reklama

Reklama

Strašení

  • USA The Haunting (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tajemný dům, který přináší smrt, skupina parapsychologů, kteří chtějí vyzkoumat podstatu nadpřirozena, hrůza, děs a zánik. Postavte se tváří v tvář neznámu i vlastní minulosti. Tento ČB snímek z roku 1963 patří ke klasice žánru a v roce 1999 byl natočen remake se stejnojmenným (anglickým) názvem, který u nás vyšel pod názvem Zámek hrůzy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že usnu, a bál jsem se právem. Velké zklamání, které částečně přičítám na vruh nesourodé skupině čtyř hlavních postav, částečně faktu, že se ve filmu kromě solidního dupání a bušení nic zásadního nestane. Od Eleanor čekáte nějakou zásadní akci, ale to co přijde na konci mi připadalo spíš, jako když už tvůrci nevěděli jak tenhle trapas skončit. K vizuálu domu a trikům bych měl jenom poznámku, že herci před skutečným domem (který je v některých záběrech, když zrovna za ním neplují nakreslené mraky) nikdy ve skutečnosti nestáli, a je to příliš okatě vidět. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný starý horor. Klasický duchársky príbeh o strašidelnom dome, kam sa vyberie partia výskumníkov. Len trochu v staršom šate. Musím povedať, že miestami je to desivejšie ako tieto nové filmy plné digitálnych efektov. Tu sú prakticky len zvuky. Žiadne hojdajúce sa lustry, plieskajúce dvere, strašidelné tváre, ľakačky... Poctivá čiernobiela ducharina. Niekomu by mohlo vadiť príliš zdĺhavé vykresľovanie hlavnej postavy, no mne nie. Stopáž 110 minút sa tiež zdá dlhá, no podľa mňa to celkom rýchlo ušlo. Bohužiaľ hrozne mi tam vadil majiteľ domu, toho by som z celého príbehu vyrazil... 80%. ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Tady byl ten hype asi moc silnej. Po skvělé zkušenosti s Taste of Fear jsem se odhodlal k dalšímu 50 let starému dílku a teď jsem trochu zklamaný. Hororová klasika Strašení se má příští rok dočkat remaku a ten budu hodně vyhlížet. O co teda vlastně jde? Na začátku filmu je nám představen barák, kde se to všechno bude odehrávat. Barák, kdezařvalo z podivných důvodů opravdu hodně lidí. Následně se na scénu dostaví historicky první vyšetřovatel paranormálních jevů, který naverbuje pár spolupracovníků a vypraví se barák zkoumat. Potuď dobré. A teď k tomu horšímu. Film je to tzv bezpointový. Ano, něčím se to uzavře, ale nepřekvapí vás to. Dále je problém v tom, že jedna z halvních "hrdinek" ve "vyšetřovacím" týmu je strašně protivná a celým filmem vás bude provázet její zoufalý vnitřní monolog o tom, že její život je naprosto v prdeli. Ve filmu jsou děsivé scény a dočkáme se i dvou moc pěkných lekaček, ale čekal jsem prostě víc. Rozhodně to není děsívé k nevydržení a ten zub času se zrovna tady podepsal dost negativně. Asi to stojí za to zkouknout, ale nedávejte si to na začátek seznamu. 6-7/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kým v reálnom živote dokáže v noci človeka vystrašiť aj prievan, trepanie dverí a rozhegané schody na filmovom plátne jednoducho nefungujú. The Haunting je síce základný kameň filmov o strašidelných domov a definuje mnohé jeho základné žánrové atribúty, s výnimkou úžasnej čiernobielej kamery a nasvietenia tu ale nie je nič pre diváka staršieho ako 10 rokov. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv se Martina Scorseseho někdo zeptá, jaký je jeho nejoblíbenější hororový snímek, tak odpoví, že tento. Tak takhle jsem se k tomuto filmu dostal. A po jeho zhlédnutí Martyho chápu. Neskutečně mistrná, vypilovaná atmosféra, kterou byste snad mohli řezat a prodávat do jiných (horších) filmů, kdybyste chtěli. Přesně tohle vládne tomuto hororu s velkým H. The Haunting je parádní příklad toho, že lidská mysl a představivost může být náš největší nepřítel a to nestrašidelnější, s čím kdy přijdeme do kontaktu. Film je taky ukázkový příklad ponorky a budování charakterů, na kterých nám záleží a o kterých chceme vidět víc. Film jsem viděl už dvakrát a už teď můžu s klidným svědomím říct, že to nebylo zdaleka naposledy. Atmosférická lahůdka, která i přes svůj věk (přes 50 let!) má stále co nabídnout a kterou by si měli některé "režiséři" pouštět pětkrát za den a ještě jednou na dobrou noc, aby pochopili, jak se dělá poctivý horor. 100 %. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (8)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu Shirley Jackson. (Hans.)
  • Eleanor (Julie Harris) jezdí autem Hillman Husky Series II (1960). Když s ním na konci nabourá do stromu, nabourané auto se změní na starší Hillman Husky Phase 1 (1955). (Stejšn)

Reklama

Reklama