Reklama

Reklama

Pojišťovna štěstí

(seriál)
  • Slovensko Poisťovňa šťastia
Drama / Rodinný / Romantický
Česko, (2004–2010), 69 h 4 min (Minutáž: 55–60 min)

Režie:

Jiří Adamec

Scénář:

Eva Papoušková

Hrají:

Miroslav Etzler, Kateřina Brožová, Jiřina Jirásková, Jiřina Bohdalová, Nikol Leitgeb, Igor Bareš, Petr Nárožný, Jiří Dvořák, Vojtěch Kotek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(73)

Život sa s vami pohráva. Jedinou poistkou šťastia je láska. Všetci ju hľadáme. Pretože ten, kto ju nájde, neprehrá. Najnovší trinásťdielny český rodinný seriál, ktorý prináša TV Markíza, odkrýva príbehy o láske, rodine a o hľadaní šťastia. Dej je zasadený do prostredia poisťovne, v ktorej sa specifickým a často dramatickým spôsobom odohrávajú príbehy hrdinov. Dominantnými prvkami sú predovšetkým medziľudské vzťahy - o partnerstve medzi mužom a ženou, rodičoch a deťoch, nevere i smrti. Diváci sa zoznámia s hlavnou postavou, krásnou Annou Jánskou, ktorá žije v perfektnom manželstve, má šikovného syna a teší sa z bábätka. Ďalšími ústrednými postavami sú atraktívna dizajnérka Dagmar Krausová a jej manžel Tomáš, riaditeľ poisťovne. Seriál priniesol nový spôsob vyrozprávania príbehov. Všetci majú právo na šťastie, ale situácie, v ktorých sa hrdinovia nachádzajú, sa neraz zvrtnú. Nemajú to ľahké, a tým sa približujú reálnemu životu. Pozoruhodné je, akým spôsobom hľadajú riešenie. Každý po svojom, ale nikto sa nevzdá. Zručné pero autorky Evy Papouškovej dokázalo z niekoľkých ľudských osudov stvoriť román, ktorého zápletky sa pretnú na správnych miestach tak, aby zaujali nielen jeho protagonistov, ale i nezúčastnených pozorovateľov. 1. časť: Od začiatku V prvej časti úspešného seriálu sa diváci zoznámia s hlavnými i vedľajšími postavami, prostredím, v ktorom žijú a jednotlivými vzťahmi medzi nimi. Hlavná hrdinka, krásna Anna (Alena Antalová), žije v šťastnom manželstve, má skvelého syna Ondreja (Vojtěch Kotek) a teší sa na bábätko. Navštívi ju kamarátka zo študentských čias, Zuzana (Yvetta Blanarovičová). I keď sa roky neukázala, odhaľuje sa nerada. Teší sa zo stretnutia s Annou a jej rodinnú pohodu jej tak trochu závidí... Šťastné okamihy prežíva aj druhá hlavná postava seriálu Dagmar Krausová (Kateřina Brožová), atraktívna dizajnérka, manželka riaditeľa poisťovne (Miroslav Etzler). Práve docielila to, že sa ich rodina konečne sťahuje do rodinného domu, o ktorom už dlho snívala. Prvá časť nás zavedie aj do Prvej rodinnej poisťovne, ktorá tvorí rámec i základné prostredie príbehu. Čo všetko sa dá poistiť? Čo áno a čo už nie? Na to sa budú pýtať klienti, ale aj jej zamestnanci... V televíznom románe sa život s nikým nemazná a šťastie by si rád poistil každý z nich... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (383)

adams89 

všechny recenze uživatele

První řadu Pojišťovny štěstí jsem ještě sledoval velmi rád. Druhá začala být už hodně překrucována a občas jsem už vynechápal leckteré díly. A ta třetí? Jistě nebudu sám, komu připadá jako Velmi křehké vztahy na Tv Prima. Zaslechl jsem něco o chystané čtvrté řadě a to neznamená nic jiného, než že zanedlouho půjde moje hodnocení ještě níže.20% ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Na naších telenovelách je jediným kladem, že se v nich občas sejde prvotřídní herecké obsazení. Sice nemají co hrát, ani moc se nesnaží, ale alespoň trošku povznesou idiocií popsaný scénář na nějakou úroveň. Navíc nova tento svůj "skvost" podpořila solidním rozpočtem, tak na diváka neútočí 5 interiérů neustále dokola jako třeba u Ordinace, či VKV. Celkově se jedná asi o nejpodařenější druh této pokleslé zábavy u nás stvořené. Takový ten jednooký-krátkozraký král mezi slepou tlupou inbecilních slepců po lobotomii. ()

Reklama

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Strašně rád bych se zbavil komplexu z nováckých "úspěšných" seriálů. Jenže ono to nejde, protože co seriál, to odpad. Jak na tohle může koukat v průměru 1,5 mil. diváků nechápu. Divácký vkus je v prdeli. Na jednu stranu odsuzování amerických seriálů plných násilí a krve, na druhou opěvování sraček typu Ordinace, Pojišťovna... kde tohle skončí. ()

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Jo, je to strašně blbé, ale nejhorší seriál? I kdyby to mělo sebestrašnější scénář, není alespoň devadesát procent seriálu natočených v ateliérech a nehrají v něm absolutní netalenti, u kterých trhá za uši jediná vyslovená věta, kterou mají ve scénáři (dobře přiznávám, srovnání patřilo Ordinaci v růžové zahradě, no). PS - S odstupem času snižuji hodnocení ze dvou hvězdiček na jednu. PRvní série byla obstojná, ostatní jsou ale opravdu megakraviny, kde se v každém díle někdo zabije, přizabije, zasebevraždí, rozvede, otráví nebo ho srazí auto. Tohle je na jednu rodinu fakt moc. ()

made1 

všechny recenze uživatele

Kdyby to skončilo po první sérii, dala bych i dvě hvězdy, ale takhle nedám odpad! jen kvůli těm několika hercům, kterých si jinak velice vážím. Souhlasím s tím, že je to příležitosti hlavně pro oblastní herce, kteří jinak nejsou moc vidět a nebýt těch, kteří se jak je rok dlouhý nepodívají do divadla, by ani do takových hrůz nemuseli lízt. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (14)

  • Johana Krtičková přišla k roli Lucinky náhodou. Alena Kubálková, vedoucí castingu, ji viděla v obchodě, kde ji zaujalo, jak se hádá se svým bratrem. (M.B)

Reklama

Reklama