Reklama

Reklama

Šípková Růženka

  • USA Sleeping Beauty (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nezapomenutelný příběh vytvořený v duchu tradičních disneyovek jako je Sněhurka a sedm trpaslíků nebo Popelka, je strhujícím spojením příběhu lásky, naděje a dobrodružství. Krásná princezna nadaná laskavostí a půvabem kdysi, ještě než usnula, vyvolala žárlivost zlé víly. Trojice dobrosrdečných dobrých vil se snaží ze všech sil ochránit milovanou princeznu, ale ani všechna jejich kouzla nestačí na strašnou Paní všeho zla. Když je Jitřenka očarována a upadne do spánku, musí statečný princ Filip překonat mnohá nebezpečí včetně závěrečného boje se zuřivým drakem chrlícím oheň, pokud chce princeznu probudit z věčného spánku! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (110)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poslední celovečerní pohádka pod taktovkou W.Disneye. Jako předloha posloužila předloha Ch.Perraulta, ale jen první polovina pohádky - druhá část, kdy princ má tajně s Růženkou dvě děti a nakonec je všechny tři chce sníst princova matka (když ten odjede do války), protože je z rodu lidožroutova, byla Disneyem raději vypuštěna. I tak se děti v kině bály - scéna s drakem na velikém plátně budila nefalšovanou hrůzu. Tvůrci zde dotáhli technickou stránku k absolutní dokonalosti. Jednak použili nový systém Technirama, a pak v některých scénách využili až devět desek s foliemi ve speciální kameře, kterou vyvinuli pro potřeby Disneye již pro Sněhurku. Navíc i zde se uplatnila rotoskopie pro co nejdokonalejší pohyb. A ještě jeden prim z mnoha - kreslíři vytvořili detailně propracovaná pozadí, a tak se příběh sice odehrává ve 14.století, avšak obrazy dýchají bohatým barokem. Dlouho jsem litoval, že takto nenatočili i Růženku hranou. Asi jsem nebyl sám, proto vznikla v roce 2014 Zloba, která si vypůjčila zlou vílu i s těmi nejděsivějšími scénami. Viděno 4x. p.s. a šaty pro Růženku musí být samozřejmě růžové... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1959 uviedla spoločnosť Walt Disney Pictures do kín animovanú verziu známej rozprávky o Šípkovej Ruženke, spiacom kráľovstve, troch dobrých sudičkách a čistej láske, ktorá dokáže aj kliadbu zlomiť a prebrať priceznú z komatu. Uznávam, že je to profesionálne, nápadito spracované, hlavne čo sa animácií týka. Avšak sa mi to zdá už trocha prestárle. Toho vyspevovania a fidlikania tam je na môj vkus priveľa. *** ()

Reklama

lucascus 

všechny recenze uživatele

Dle mého mínění nejlepší Disneyovka. A to ne kvůli Růženky, ani Prince, ale kvůli zlé čarodějce - tato osoba mě děsila ještě hodně dlouho ve spaní, celé dětství jsem měl trauma, že mě jednou v noci u postýlky navštíví. Uff, naštěstí se tak nestalo. Disney byl vskutku mistr ve vylíčení záporných postav. Viz také Sněhurka, Aladin, Lví král, Herkules, Popelka, Malá mořská víla, Petr Pan, 101 dalmantínů, aj... ()

venison 

všechny recenze uživatele

Jelikož naše dcera (2r) má princeznovské období, tak na Disney+ sjíždíme "klasické" pohádky horem dolem.. Překvapivě jí zaujala i tahle. Ačkoliv animace věkem nevybledla, tak tempo není tolik dynamické. Možná právě proto jí tak baví. Pomalejší tempo, hlubší prožitek (hodně hluchých míst, kdy se zpívá ptáčkům) a o dost kratší stopáž než dnes. A jako bonus stereotyp, který už se vytrácí - kráska v nesnázích a princ na bílém koni. Jasná definice dobra a zla. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Stáří neznamená vždy stoprocentní kvalitu a to je i případ právě adaptace jinak jedné z vůbec nejklasičtějších pohádek. Do sledování jsem šel s tím, že jsem byl už předem hodně ovlivněn hranou Zlobou, kterou osobně považuji za velice hlubokou, propracovanou a hlavně překvapivou záležitost. O to víc jsem zde musel být kritický. Animace jako taková nemá chybu, to je prostě paráda a Disneyho otisk je jednoznačný. Co se mi moc nezdálo, byly všudypřítomné pravoúhlé tvary, utvářející sice specifický vizuální styl, ale to působilo poněkud podivně (zvlášť u scén v lese, kam se to nehodilo). Dějově dost přímočaré, až mě překvapilo, že nejvíc prostoru dostaly tři pomatené sudičky (které by si hravě vystačily i samy), ale princezna měla vysloveně plochý charakter, to samé i princ a zbytek postav, co se v ději objevily. Dějový vývoj byl spíš o až moc protahovaných dialozích, které volaly po tom, aby se dějství konečně někam hnulo. Bohužel, zde přifrčela i hromada nelogiky, počínaje extrémně rychlého vztahu prince s princeznou, konče tím, že magie, která má fungovat v rámci dobra, stejně dokáže napáchat nedobro (viz zkamenění). Nevím, čekal jsem od takové klasiky o dost víc. Raději se přikloním hrané adaptaci a tuto si schovám jen do sbírky v rámci sledování Disneyovek, jako další zhlédlý titul. 60% ()

Galerie (129)

Zajímavosti (31)

  • Příběh se měl podle Disneyho pohybovat ve známých osvědčených mantinelech známé princezny. Disney se chtěl plně soustředit na příběh a postavy a vypreparoval veškeré vedlejší linky v podobě veselých sidekicků. Zajímavý experiment, leč nevyšel, tak jak si Disney představoval. (Rodriguez)
  • Film měl na svou dobu astronomický rozpočet 6 000 000 dolarů. Přípravy snímku zabraly 6 let. (Němi)
  • Jako hudební podklad filmu byly použity melodie z Čajkovského baletu „Spící krasavice“. (Sherlock Holmes)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Reklama

Reklama