Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 038)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson .. Bale je strašněj, děj je omletá pohádka s dost otravnými doplňky a ten David Ó‘tarutina'Russell prostě nebyl nejlepší volba. Ubíjející obyčejnost, bez silnějšího dramatického napětí a podivně až nedostatečně natočenými boxerskými souboji. Pokud někdo včas otevře oči, půjde se z Oscarů takřka s prázdnou. Samozřejmě, pár kol to tak ve výše zmíněných bodech absolutně platit nemusí, ale na oslavné K.O. to nestačí… ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný boxerský film s Wahlbergem a Balem. Jsem vlastně podiven, že jsem se k filmu nedostal dříve. Jedná se sice především o Drama dvou bratrů, kteří mají problémy v rodině a jeden z nich je závislý na cracku, ale když se Wahlberg dostane do Ringu, tak se je většinou, na co koukat. Především finální zápas se povedl na výbornou. Bavil jsem se, ale k plnému počtu chyběl emocionální dopad. Byly lepší kousky, ale tenhle určitě nezaostává. 80% ()

Reklama

LihO 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo môžem vyčítať tomuto filmu je, že tvorci venovali prehnane veľa pozornosti drogovej závislosti a miestami to pôsobilo viac ako proti-drogová kampaň ako film o Wardovej boxerskej kariére. Aj napriek tomu ide o celkom vydarený kúsok plný emócií, postavenom na silnom príbehu, čo spolu s Wahlbergom a Amy Adams vytvára príjemnú atmosféru a dobrý filmový zážitok. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Christian Bale tu hraje opravdu skvěle a Amy Adams mě přesvědčila, že je opravdu tak hezká jak se říká. Ale je tu také fakt škaredé prostředí kde se film odehrává, škaredí herci (znáte tu o boxerovi a jeho šesti ošklivých sestrách ? já už jo), kteří mi přivozovali záchvaty smíchu, absolutně neprocítěné zápasy snad až jen na ten finálový (come on, chápu že box je vedlejší ale trochu víc úsilí jste vynaložit mohli) a hlavně tu je ten ňouma Wahlberg (jehož výraz by unudil i i to nejhyperaktivnější dítě co zrovna dostalo dávku adrenalinu), tohle už by prostě nezachránil ani sebelepší sad-end (kterého se vlastně ani nedočkám). Tohle že je Oscarový snímek ? C'mon. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

V crackových výparech a v zápachu peroxidu na boxerský Olymp. Sympatická, byť nedůsledná, syntéza royckovské žánrovky s rodinně-sociálním dramatem, která tak trochu netuší, na kterou stranu mlátit víc, tak tam radši sype jistotu. Díky Balovi a hodně šťavnatému finále vítězí především sympatie, i když otázka, proč Aronofsky sáhl po efektnější pomádě z Čajkovského mě nepřestává trápit. "Fighter" je prostě skromnější a sympatičtější látka. A nejenom proto, že má koule. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Mark Wahlberg (Micky Ward) se zřekl honoráře a nechtěl zaplatit žádnou zálohu před započetím natáčení. Honorář Christiana Balea (Dicky Eklund) činil 250 000 dolarů. (HellFire)
  • Na oblečení Wardova (Mark Wahlberg) týmu si můžete všimnout nápisů "Mickey". Boxerovo skutečné jméno je ale "Micky". (Dawid199)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama