Reklama

Reklama

Iron Man 2

  • USA Iron Man 2
Trailer 2

Tony Stark, majitel velké zbrojařské firmy a vynálezce speciálního obleku Iron Mana, odmítá snahy vlády o vydání své technologie pro potřeby armády a tvrdí, že nepřátelé státu jsou ve vývoji o mnoho let pozadu. K jeho velkému překvapení se na závodech v Monze objeví podivný muž, který ve velmi podobném obleku vyvolá nejdříve autonehodu závodních formulí a následně napadne Starka. Útočníkem je Ivan Vanko, zneuznaný potomek ruského vědce, který kdysi pomáhal Tonyho otci založit Stark Technologies. Z vězení ho unese Tonyho konkurent Hammer, který chce, aby mu tajně vyrobil obleky Iron Mana. Jenže Vanko začne pracovat na takzvaných drondech - válečných robotech. Pro sebe si vyrobí svůj vlastní oblek Iron Mana a na výstavě technologických válečných novinek pomocí svého tajného softwaru a robotů napadne diváky a Tonyho... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 555)

verbal 

všechny recenze uživatele

Měkký Bobo, starýho Měkkýho Boba syn, tohle konverzační melodrama utáhl jen svým charmem. U dvouhodinového akčního filmu by jeden logicky předpokládal nějakou tu akci. A čeho se dočká? Podivného bezpohlavního jiskření s asexuální zrůdou paní Paltrowovou, homopošťuchování s panem Čidlem, plýtvání obstarožním Wrestlerem a pár minut lisování těžkých kovů. Naštěstí je dnes výkupní cena železa na vrcholu romského blahobytu, takže když australští elektrikáři ještě přihodí pár drobných za předražený videoklip, chlapci snad naškrábou aspoň na náklady a nízkorozpočtový seriál Avengers! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vše při starém. Dokud je Downey sám sebou (a nebo Starkem, chcete-li) je to většinou zábavné, jakmile nasadí hledí a dojde řada také na jinou než slovní akci, tak začíná nuda, rutina a... jedna nuda navrch. Příště by to chtělo podstatně více podobně "tokavých" komediálních scén v duchu té ve Starkově bývalé ředitelské kanceláři a mnohem méně akce. Nebo režiséra, který ji umí. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Příjemně komplikovaný scenáristický půdorys nakonec vyzní dosti mělce, postavy v poměrně nudných škatulkách triválně plní své funkce a předepsané povinnosti. Stopáž je trošku delší, než by se slušelo hlavně díky velkému množství dialogů, které si o genialitě mohou nechat jen zdát. Několik akčních scén je výborných, efekty rozzáří očka nejednoho fanatika do zbraní a výbuchů, nicméně je jich málo. Film se snaží zabrousit do psychologie hlavní postavy, ale nedaří se mu to, taktéž šarm a vtip Tonyho Starka nedoznal absolutně žádných vylepšení, ba naopak... Výsledek je povrchní, snad až lehce vyčpělý a snadno zapomenutelný. Druhý Iron Man smutně stojí ve stínu svého předchůdce. 5/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Úspěšně jsem privatizoval světový mír. Co ještě chcete?" Do létajícího kusu plechu bylo málokdy při výrobě naválcováno tolik egoistického sarkasmu, jako do toho ze Stark Industries a to je dobře. Druhé poletování tryskami překypujícího týpka se mi totiž líbilo ještě o pár úderů bičem do formule víc, než seznamovací pokus a jako nenáročný konzument si dovolím vyjádřit spokojenost s duněním beden, využíváním všech barev světelného spektra i s úrovní ruského inženýrství. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Větší popcorn než jednička, ale pořád hodně zábavné! Mickey Rourke je určitě mnohem lepší záporák než Jeff Bridges a celkově obsazení je skvělé! Na jedničce mě ale nějak víc bavily ty momenty, kdy Tony Stark ještě nebyl Iron Man, což už se tady logicky nemůže opakovat. AC/DC samozřejmě nemůžou chybět, palec hore! ()

Galerie (155)

Zajímavosti (173)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 200 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Hlavní záporák tohoto filmu Whiplash (Mickey Rourke) se poprvé objevil v komiksu „Tales of Suspense číslo 97“ v červnu 1968, ovšem ne jako Ivan Vanko, ale jako Marco Scarlotti. (JG9)
  • Justin Hammer (Sam Rockwell) představuje Rhodeyho (Don Cheadle) oblek jako „bojový oděv pro variabilní použití“ (v originále „Variable Threat Response Battlesuit“). Jedná se o odkaz na původní název tohoto obleku v komiksech. (Kubaaa97)

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Olivia Munn u X-Menů

Olivia Munn u X-Menů

15.04.2015

V Iron Manovi 2 se mihly hned dvě herečky, které čeká superhrdinská budoucnost u konkurence. Nejdřív se studiu 20th Century Fox zalíbila Kate Mara, která poslala Tonyho Starka na slyšení do… (více)

Reklama

Reklama