Reklama

Reklama

Iron Man 2

  • USA Iron Man 2
Trailer 1

Tony Stark, majitel velké zbrojařské firmy a vynálezce speciálního obleku Iron Mana, odmítá snahy vlády o vydání své technologie pro potřeby armády a tvrdí, že nepřátelé státu jsou ve vývoji o mnoho let pozadu. K jeho velkému překvapení se na závodech v Monze objeví podivný muž, který ve velmi podobném obleku vyvolá nejdříve autonehodu závodních formulí a následně napadne Starka. Útočníkem je Ivan Vanko, zneuznaný potomek ruského vědce, který kdysi pomáhal Tonyho otci založit Stark Technologies. Z vězení ho unese Tonyho konkurent Hammer, který chce, aby mu tajně vyrobil obleky Iron Mana. Jenže Vanko začne pracovat na takzvaných drondech - válečných robotech. Pro sebe si vyrobí svůj vlastní oblek Iron Mana a na výstavě technologických válečných novinek pomocí svého tajného softwaru a robotů napadne diváky a Tonyho... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 555)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Ach, tak tohle bolelo. Navíc jsem si uvědomila, že už jsem se na to snažila jednou koukat někdy předtím, ale po začátku jsem to vzdala s tím, že každý film má svého diváka a já nejsem divák pro tento film. Ale když už jsem se tomu odevzdala, tak jsem si také slíbila, že začnu něčím pozitivním. A to jsou vlasy Černé vdovy. Ó božíčku, tu jednu scénu, kdy je při otočce v chodbě snímána ze shora a její kadeře se kolem ní na svítivě bílém pozadí podlahy zatočí a zavlní, jsem si užila víc, než celou trilogii dohromady. Vím, že je to dost povrchní a že většina žen, které se mi líbí, má velký nos, ale přesto, kdybych někdy sestavovala seznam bohyní (jako že ho sestavuji), tak Scarlett na něm určitě bude. A potom k filmu, já vím, že to má být vtipné, ale v některých momentech mi zatrnulo: Je to vážně komedie? Úvod je vážně děsivý, strašidelný. Potom ten odér americké vlajky vlající na každém monitoru trochu vyvane, respektive není tak explicitní, ale vážně, brrrr. Je to tak zvrácené, jako stavět uprostřed vybetonovaného města pavilon s umělou zahradou. Nejlépe to symbolizuje Pepper a její boty. Já osobně sice trpím tím, co se ženám často přisuzuje, a totiž jakousi primární a nepřenosnou posedlostí botami, ale jehlové podpatky se mi nelíbily nikdy a film nabízí několik krásných ilustrací proč. Když v nich chodí, a jsou to docela důležité momenty, tak to vypadá, jako by se soustředila na jednu jedinou věc - a to na chůzi v těch botách. Její kroky vypadají úplně jinak než lidí v pohodlnějších botách, kteří chodí kolem ní, její tempo je pomalejší, její nohy jsou neustále pokrčené v kolenou. A to trochu ubírá na uvěřitelnosti její postavy, která jde právě zachránit někoho, koho miluje, a tak podobně. Respektive ona jako postava neexistuje. A potom je tam ta nebetyčně děsivá scéna, ve které jdou do schodů obě, Pepper a moje bohyně. Obě mají pouzdrové sukně ke kolenům a lodičky na jehlách, obě se dívají pod nohy a obě trochu vyvrací nohy, aby vůbec v těch sukních zvládaly dělat ty kroky, Scarlett s tím má tedy větší problémy. A aby toho nebylo málo, následuje střih na na Sama Rockwella, který tančí. Tančí! Kde jsou všechny feministky světa? Jestli tohle není peklo, tak nevím. (A abych tedy nevypadala příliš vyšinutě, tak ještě poznámka k Tonymu: jeho figura v tomto filmu trpí častým scenáristickým nešvarem, a to totiž tím, kdy z nutnosti vytvořit drama a napětí mezi postavami se jedinec začne chovat nekonzistentně/křečovitě/nebo-zkrátka-jako-idiot. Když Bruce Wayne na svém večírku předstírá opilost, tak to dělá proto, aby vyhnal lidi a tím je dostal z nebezpečné zóny. Když je Tony Stark na svém večírku doopravdy opilý a dělá bordel - místo aby dělal věci, které chce, s těmi, se kterými chce - tak ho vnímám jako slabocha a ztrácí můj respekt.) ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Tak daleko jako poprvé Iron Man nedoletěl, přesto předvedl to, co se tak nějak obecně čekalo. Ne uplně blbý popcorn, perfektní akci, nějaké to satirické rýpnutí a svěží nápad. Což ve světle nebetyčné sterility posledních blockbusterů nakonec vůbec není málo. Věčná škoda té občasné ztráty energie a tempa, pád na hubu někdy v polovině je skoro smrtelný. Ty tři a půl hvězdy dávám neviděné originální verzi, dabing to pohřbívá takřka dokonale (aneb slyšet diskuzi Rockwella a Rourka o ptáčcích a svíjet se v bolestech). Zatím 70% s potenciálem klesat. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V podstatě identické jako první díl, se svými klady i zápory. Hravé konverzační a poměrně zábavné dějové vzduchoprázdno, které jen velmi ledabyle směřuje k poměrně slušnému finále. O akci ale tenhle film opravdu není a na konci je vlastně stejně nezakončený, jako jednička. Robert Downey Jr. dělá půlku filmu, dabing půlku downeyho ubírá. P.S.: Na konci je potitulková sekvence. Na novinářské projekci nám ji ale odmítli pustit, neboť nechtěli, abychom ji vyzradili.. veselé... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne neuvěřitelné zklamání ... To jsem fakt nečekal. Přehlídka několika "macho-ego" týpků, zejména Roberta už byla příšerně přehnaná, podobně jako detailní záběry na rok nemytého Mickeho ... Samotný Iron Man jako pojem i obsah filmu šel v podstatě stranou, akce málo, pořád jen nějaké srandičky. Výborný byl souboj na konci s Rourkem, ovšem zase mne na něm naštvalo, že byl příliš krátký. Polibek s Gwyneth potěšil snad nejvíc ... Iron man šel tímto dílem pro mne do kopru a raději bych na něj poslal depresí zalitého Nortona Hulka, aby mu "rozmrdal" ten jeho železný obleček ... Jsem rád, že jsem nebyl na tomto v kině ... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Narcis, co úspěšně zprivatizoval světový mír, je zpět! Za předpokladu, že ten chloroform nebyla Zelená, trápí Anthonyho už jen nerusky vypadající Rus s trýznivým holobičem a existenčně-milostně-pracovní problémy, ale to není nic, co by zbrojař milénia s nukleární hercnou nevyřešil.. Favreau se držel osvědčeného schématu jedničky, kdy akce bylo poskrovnu a vše se točilo kolem charismatické aury Downeyho jr., což byla myslím správná volba i vzhledem k tomu, že dětem přístupné scény s "hammeroidy" se utápěly v nepřehlednosti a nudě. Pokud Marvel pomýšlí na trojku, měl by ji pojmenovat podle hvězdy, na které vše stojí - Tony Star(k). Ušetří se spousta peněz za triky a rudozlaté brnění může klidně zamířit do sběrny cenných kovů.. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (173)

  • V Ivanově (Mickey Rourke) sbírce obálek a článků o Tonym (Robert Downey Jr.) si můžeme všimnout jednoho, který má autora Roba Downea. Jedná se o odkaz na představitele hlavní postavy. (Kubaaa97)
  • Na filmu se podílel animátor Genndy Tartakovsky. Režisér Jon Favreau ho přizval k filmu díky jeho práci na animovaném seriálu Samuraj Jack (od r. 2001). Odkazem na tento seriál je scéna, v níž Rhodey (Don Cheadle) rozstřílí jeden ze dronů a potřísní jej olejem. Černou tekutinu měly totiž místo krve postavy, se kterými Jack v seriálu bojoval. (Kubaaa97)

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Olivia Munn u X-Menů

Olivia Munn u X-Menů

15.04.2015

V Iron Manovi 2 se mihly hned dvě herečky, které čeká superhrdinská budoucnost u konkurence. Nejdřív se studiu 20th Century Fox zalíbila Kate Mara, která poslala Tonyho Starka na slyšení do… (více)

Reklama

Reklama