Reklama

Reklama

Policajti z centra

(seriál)
  • Slovensko Policajti z centra
všechny plakáty
TV spot 3
Česko / Slovensko, 2012, 12 h 40 min (Minutáž: 52–57 min)

Režie:

Tibor Szilvási

Hrají:

Filip Blažek, Roman Zach, Richard Stanke, Alois Švehlík, David Matásek, Čestmír Řanda ml., Lucia Hurajová, Danica Jurčová, Dušan Jamrich, Alexander Bárta (více)
(další profese)

Epizody(14)

Obsahy(1)

Premiérový, čtrnáctidílný seriál Policajti z centra se odehrává v současnosti, v Praze a blízkém okolí, ale občas se jeho protagonisté ocitnou i na Slovensku. Hlavními hrdiny seriálu jsou detektivové jednoho oddělení z centra české metropole, které se specializuje na vraždy a závažnou kriminální činnost. Jejich šéfem je zkušený, ale životem už trochu unavený podplukovník Ježek, který občas přimhouří oko nad nestandardními vyšetřovacími metodami svých podřízených.
V každém dílu kriminalisté řeší a uzavřou jeden případ: útěk nebezpečného zločince, nájemnou vraždu, útěk zatčeného podnikatele, sériové vraždy devianta a nakonec snahu o krvavou pomstu na hlavním hrdinovi, inspektoru Vlčkovi. Postupně, po malých dávkách, se v každé části odhalují tajemství a otázky, které jsou nastoleny na samém začátku seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (7)

TV spot 3

Recenze (106)

aiv odpad!

všechny recenze uživatele

O tom, jak Krejčíř zdrhnul a tajní mu pomáhali. Jak hezky mu pozměnili jméno : Švec. Nuda jak blázen. Obsazení polovina slováků polovina čechů. To co řeší jako běžné případy no nevím nevím. ty jsou taky docela nudné. Pořád se to točí kolem Švece a ty případy, které by mohly být zajímavé jsou jen tak nějak v pozadí. No dala jsem 1 hvězdu, ale nejspíš to změním na odpad. jsem teprve u 9.dílu. ()

trigan 

všechny recenze uživatele

Zoufalý pokus o konkurenci Expozituře a Kriminálce Anděl, ale těžce nepovedený. Scénám po smrti policajta ve třetím dílu se musí smát policajti po celé republice. Tahání času, jen aby toho bylo 15. dílů je zoufalé. A při sestřihu obsahu minulých dílů jsem si připadal jako při nějakém podivném psychiatrickém pokusu, protože jsem si nebyl jist, zda mi "přeskakuje harddisk" a dábá dohromady nesmyslně scény, nebo je to záměr autora. A pokud mohu poradit, nikdo, kdo neviděl první díl nemusí na tento seriál koukat, protože bez návodu nemá šanci pochopit, vo co go. Jedna hvězdička je za propagaci slovenského jazyka v Čechách. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Ajajaj... Nevadí mi herci v hlavních rolích, kteří se zviditelnili v nekonečných seriálech ala Ulice či Ordinace. Ale několik vedlejších postav bylo vážně mizerně zahraných. Buď to byli herci, kteří naposled hráli muchomůrku v maňáskovém ochotnickém divadle nebo onen štěk vyhráli v nějaké soutěži. Ale hlavně, atmosféra na kriminálku byla skoro nulová, napětí nikde, s postavami jsem se neztotožnil seč jsem se snažil jak to šlo. A přitom ČT kriminálky umí! Ale tohle mne nenadchlo. A to jsem viděl teprve první díl. Přesto si dovoluji ohodnotit již nyní podprůměrnými 2*. Pokud se v dalších dílech můj dojem zlepší, zvýším i hodnocení...nebo naopak... edit: Druhý a třetí díl (=jeden případ) se mi zdály o něco málo lepší, ale pořád ne nad dvě hvězdy.... edit2: (14.3.13): Buď se mi to zdá nebo se seriál v dalších dílech stal koukatelnější.... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 78%***TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Akce 8/10/// PLUS: úvodní znělka, nepředvídatelný děj, rovněž většina případů se prolíná do více epizod, je tu zajímavá herecká sestava (i když ne všichni herci k sobě pasují-jako pěst na oko tu působil Roman Zach), v obsazení tu najdeme i Janu Janěkovou ml. a zaujal mě tu i Marek Vašut svojí nejednoznačnou postavou, akce tu je překvapivě hodně, dramatické okolnosti tu na sebe nenechají dloho čekat, závěr nešetří napětím MÍNUS: podle mě bylo natočeno málo dílů, abych jako divák pořádně pochopil čím tento seriál chtěl být a co chtěl zdělit, ostatně s postavami se dá ještě dlouho pokračovat, i samotné případy byli zajímavé a to natolik že bych zvládl i dalších 10 dílů, jo a taky mi vadí nízké hodnocení tohoto seriálu./// Shrnutí: Když Policajty z centra srovnám s ostatní českou tvorbou na poli krimiseriálů, vychází mi tento počin jako prozatimní výtěz. Je nejakčnější a tváří se i jako nejdražší. Dějově mě hodně zaujal. Když pro nic jiného, tak především proto, že nevím co mám čekat dál, co bude za 5 minut, jestli případ vyřeší apd. A v neposlední řadě je to viditelná spolupráce se Slovenskou produkcí a v samotném seriálu se Slovenskými kolegy, což podle mě přidalo na uvěřitelnosti. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Katastrofální herecké výkony. "Herci" a to i "hvězdy" pouze odříkávají nazpaměť naučený text. Zvlášť markantní to je, když člověk chvíli nekouká a jen slyší, jak mluví. To frázování... Jó, našrotit se scénář dá zabrat. Sledování ukončuji po třetím díle. Tvůrci se rozhodli zkomplikovat a zašmodrchat děj, na což u takového podřadného paskvilu nepřistoupím. Už mě to nebaví a ani mě nezajímá, jak se to bude vyvíjet dál. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (2)

  • Seriál začal původně vznikat pro televizi Primu a slovenskou TV Joj pod názvem 1. oddělení, ale kvůli dohadům o náklady se ocitl u soudu, přičemž se hrálo i o to, kdo má nárok na scénář Zdeňka Zapletala. Nicméně seriál se ze sporů vymanil, přestože byl následkem toho uveden s několikaletým zpožděním. [Zdroj: Právo] (hippyman)
  • V epizodě Ananas (2012) má policistka Sabina (Petra Jungmanová) téměř zhojené rány z atentátu v epizodě Atentát (2012) a na obličeji jen drobné jizvy. Ovšem v epizodě Trofej (2012) má opět hluboké rány přelepené náplastmi. (hermiona)

Reklama

Reklama