Reklama

Reklama

Policajti z centra

(seriál)
  • Slovensko Policajti z centra
všechny plakáty
TV spot 1
Česko / Slovensko, 2012, 12 h 40 min (Minutáž: 52–57 min)

Režie:

Tibor Szilvási

Hrají:

Filip Blažek, Roman Zach, Richard Stanke, Alois Švehlík, David Matásek, Čestmír Řanda ml., Lucia Hurajová, Danica Jurčová, Dušan Jamrich, Alexander Bárta (více)
(další profese)

Epizody(14)

Obsahy(1)

Premiérový, čtrnáctidílný seriál Policajti z centra se odehrává v současnosti, v Praze a blízkém okolí, ale občas se jeho protagonisté ocitnou i na Slovensku. Hlavními hrdiny seriálu jsou detektivové jednoho oddělení z centra české metropole, které se specializuje na vraždy a závažnou kriminální činnost. Jejich šéfem je zkušený, ale životem už trochu unavený podplukovník Ježek, který občas přimhouří oko nad nestandardními vyšetřovacími metodami svých podřízených.
V každém dílu kriminalisté řeší a uzavřou jeden případ: útěk nebezpečného zločince, nájemnou vraždu, útěk zatčeného podnikatele, sériové vraždy devianta a nakonec snahu o krvavou pomstu na hlavním hrdinovi, inspektoru Vlčkovi. Postupně, po malých dávkách, se v každé části odhalují tajemství a otázky, které jsou nastoleny na samém začátku seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (7)

TV spot 1

Recenze (106)

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

někteří hodnotili seriál po pilotu... někteří vydrželi i tři díly. Já viděl všech 14, takový jsem masochista. Seriál je totální odpad. Něco tak zoufalého jsem už dlouho neviděl. Rozdělení na díly zcela nelogické, návaznost absolutně náhodná, ukončení jednotlivých případů... rozpačité. Bez legrace v jednom díle jsem ani nepochopil kdo je vlastně pachatel. Lacinost ze seriálu doslova svítí (věděli jste že bratra postavy lze udělat stejným hercem a nalepeným knírkem?). Totální zmatenost korunovaná podivnou režií (proč byl několikrát v seriálu významný záběr na na barmanku, když je tam prakticky zbytečná?). Komu tohle prospělo? Z tohoto zážitku se budu dlouho léčit... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Takove typicke klise... Hlavni hrdina, zaneprazdneny policajt se rozchazi s manzelkou, zabijou mu partaka a vetsinu serialu patra na vlastni pest... Urcite je prvni polovina dilu lepsi nez konec, kde uz tvurci vari z vody a zaverecny dil Bratr tomu dal korunu. Ale i "ztrata" tajnych dokumentu ci pripad Ananas byl na hozeni rucniku. Mit to jen deset dilu, dam o hvezdicku vice. Potesil me Alois Svehlik po delsi dobe v nejake vetsi roli. Z postav se mi libil tajemny Vasut. Herecke vykony ale hoodne prumerne, nejvice me stvala ta servirka z baru. Kritizovat a jmenovat chyby bych mohl do rana, me ale tyhle ceske krimi serialy proste bavi. ()

Reklama

kolodej1 

všechny recenze uživatele

měla by to být odpvěď ČT na Expozituru. Ale není to tak vydařené. Seriál srážejí především některé faktické chyby a občasné nelogické nebo nedostatečně vysvětlené chování policie. Mínusem je i česko-slovenská výroba, která má za následek, že každá třetí postsava v Česku je slovák, což nepůsobí právě věrohodně. Přesto je seriál koukatelný, sympatická je ( i když někdy rozpačitá ) snaha ukázat i temné stránky v silových složkách, kladem je pak i výkon Filipa Blažka v hlavní roli ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek parří k tomu lepšímu co se u nás za poslední roky natočilo.Scénář je hodně kvalitní.Gleb byl zmrd jako prase,jeho chladnost se mi líbila:-)))Každý asi pochopí že takhle to určitě na SKPV nechodí ale i mezi něma se najdou samorosti jako Blažek kteří se zakousnou a dou si za svým,kolikrát i přes rozkazy velitele a na svou pěst.Plus musím dát scénám se zásahovkou,nevim jestli ti kluci byli opravdu z útvaru ale taktické postupy měli hodně věrohodné.Jen sem se musel zasmát když Gleb vzal na venkově jako rukojmí taky Jurčovou a velel zásahu Blažek coby člen kriminálky.Ne v tomhle případě de první ,,zásahovka,,sou na to vyškoleni a maj potřebnou výbavu:-)))Výborný byl taky Švehlík jako šéf,,pěkně umrčený starý pes který se s nikým nemaže:-))) ()

Romeroo 

všechny recenze uživatele

Na začátku celkem solidní seriál na naše poměry. Postupem času téměř až amatérská práce, nesmyslné chování všech protagonistů a žvásty co jim vycházely z úst si scénárista za rámeček nedá. Plusový bod přidám za příjemný konec. Po Případech prvního oddělení další slaboučký odvárek. Čekám opravdu víc! ()

Galerie (157)

Zajímavosti (2)

  • Seriál začal původně vznikat pro televizi Primu a slovenskou TV Joj pod názvem 1. oddělení, ale kvůli dohadům o náklady se ocitl u soudu, přičemž se hrálo i o to, kdo má nárok na scénář Zdeňka Zapletala. Nicméně seriál se ze sporů vymanil, přestože byl následkem toho uveden s několikaletým zpožděním. [Zdroj: Právo] (hippyman)
  • V epizodě Ananas (2012) má policistka Sabina (Petra Jungmanová) téměř zhojené rány z atentátu v epizodě Atentát (2012) a na obličeji jen drobné jizvy. Ovšem v epizodě Trofej (2012) má opět hluboké rány přelepené náplastmi. (hermiona)

Reklama

Reklama