Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší korejská kriminální organizace 'Goldmoon' získává na moci. Velitel policejního oddělení Kang (Min-sik Choi) nařídí policistovi v utajení Ja-Seoungovi (Lee Jeong-jae), aby se zapojil do operace 'New World' a pomohl zničit 'Goldmoon'. Během plnění úkolu Ja-Seoung stojí před rozhodnutím, jestli se řídit rozkazy jako policista, nebo přeběhnout a zůstat loajální Jeong Cheongovi (Jeong-min Hwang), šefovi 'Goldmoonu'. (Redi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie som a ani nikdy nebudem fanúšikom gangsterských snímkov, no vzhľadom nato že ide o thriller z Kóre-e, pričom som tušil, že pôjde o úplne iný druh spracovania filmu, na aký je bežný divák zvyknutý, rozhodol som sa spraviť výnimku. "New World" disponuje veľmi solídnym príbehom, pričom jedným z mnoha plusov sú okrem samotného záveru, ktorý ponúka zaujímavý zvrat, pomerne rôznorodé povahové črty hlavných postáv. Na jednej strane vzbudzujú rešpekt, no na druhej dokážu v divákovi vyvolať pocity, kedy nadobúda dojem, že i v tak silných kriminálnych inštitúciách ako sú Gangy, môže vládnuť pomerne pohodová atmosféra. Musím uznať že sa tomu verí naozaj ťažko, no tento krimi thriller si aj vďaka tejto myšlienke nadpriemerné hodnotenie určite zaslúži. Na záver už len dodám, napriek tomu, že sa v závere objavia pasáže kedy dostávajú priestor mačety, či baseballové pálky, divák očakávajúci akčné orgie, môže úplne zabudnúť. V tomto príbehu ide skôr o vyobrazenie boja formou intríg než samopalmi. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Je smutné, že pri tom zomrelo pár našich, ale pre víťazstvo musíme niečo obetovať..." Skončil film, chvíľu si sedím, krútim hlavou a hovorím si, kurva, to bol fakt, fakt dobrý film. Už je to nejaký čas, čo som dal filmu plný počet a ešte väčší čas ubehol od poslednej gangsterky, čo som videl. Tiež to bola "korea" a tiež plný počet. Som si istý, že New world presvedčí aj tých najväčších odporcov kórejských filmov. Príbeh je napriek svojej jednoduchosti , skutočne chytrý, šikovne zrežírovaný, na nič sa nezabudlo a všetky postavy dostávajú dobrý priestor. Film ctí pravidlá gangsterského žánru a ponúka množstvo zvratov. Zádumčivé i napínavé momenty dopĺňa fakt skvelá hudba . Kvalitná hudba dokáže s filmom robiť zázraky. Neviem ako to tí kórejci robia, ale hudba je excelentná v každom ich filme...Napínavých momentov je tu skutočne požehnane. Akčných a krvavejších scén tu tiež zopár je, ale režisér staval hlavne na postavách a vyšlo mu to dokonale. Hromadná sekačka s nožmi je bohovská, myslím hlavne tú vo výťahu. Dalo by sa to vyriešiť guľkami, ale nože sú viac "gangsta". Príbeh o tom, že iba silnejší prežijú ma nadchol a Scorsese znova dostal na frak. Päť hviezd žiariacich ako diamant! 100%. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JENOM TŘI LIDÉ NA SVĚTĚ O TOBĚ VĚDÍ.....“ /// Operace NOVÝ SVĚT. Operace, která může Ja-Sungovi zdvojnásobit plat (u policie). Plán vypadá dobře, ale chlapec je po vosmi letech nějakej unavenej…. Krimi gangsterka, která drží poklidný tempo, snad abych líp vstřebal těch několik jmen a stihl se dokonce (nebo do konce?) zorientovat v ksichtech. Nepřekvapí akčníma scénama, ani několika mordama. Stojí na příběhu, kterej se rozbíhá pomalu, nechává nahlídnout do organizace (i tý policejní), trochu do hlavy ,,VOLAVKY“, ale nakonec si stejně nejvíc vychutnáte onu víc než solidní gangsterskou gradaci. Takovou tu asijskou. Ve který maj poslední slovo Yanbianští dělníci. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Volali z Yanbianu. Prej nejsou lidi. 2.) Zjistím, že pojem ,,čínskej hacker“ není jen americká fantasmagorie. 3.) Thx za titule ,,richja“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jestli máš rád kmotra a rákosky, tak je tohle tou pravou nefalšovanou volbou právě pro tebe :). Já teda rákosníky uplně nesleduju, ale podle různejch filtrů zde, sem si našel tenhle labůžák. Jo, tohle se fakt povedlo, i když sem čekal krapet víc akce, tak stejně mě film dokázal udržet při životě a nenechat vytuhnout, což je mým velkým problémem :o). Důkladně propletená honba za trůnem korejskýho podsvětí. Tajný cajti, mafiánský bosové, který spolupracujou s fízlama, jeden zkušenej detektiv a žádný velký přestřelky, ale regulerní fajty s nožema a bejsbolkama, no fakt že jo. Asi se film krapet inspiroval skutečným příběhem, takže o to víc peckový. No, písnička Dvojí život se sem přesně hodí. Jo, tohle se korejcům povedlo, tak snad mi z pár dalších filmů nezešikměj voči pičo! :o) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kórejci mi vytreli zrak a bodujú na celej čiare. Bez prikrášľovania nám totiž ponúkajú jednu z najlepších novodobých gangsteriek. Je trošku cítiť inšpirácia trilógiou Infernal Affairs, ale The Godfather je tomuto filmu trošku vzdialený. Scenár bol bezchybný a tak trošku mi pripomínal ruskú matriošku, pod každou dejovou líniou so svojim zvratom bola ďalšia a ďalšia a dokopy tvorili jeden bezchybný celok. Najmä príbeh je svižný, napätie by sa v mnohých scénach dalo krájať a keď scenáru dochádza dych, tak struhnú nejakú tradičnú brutalitku, ktorú divák ešte dlho rozdycháva a ide sa ďalej. Réžia bezchybná, každá scéna má svoj význam. Stále sa za tie roky ešte neviem vcítiť do hereckých výkonov ázijských filmov, ale myslím, že sa na to dalo pozerať, aj keď miestami si mohli odpustiť tú teatrálnosť (apelujem najmä na Jeong-min Hwang-a). 85%. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama