Reklama

Reklama

Pěsti ve tmě

Drama / Sportovní
Československo, 1986, 98 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1936. Mladý český boxerský šampión Vilda Jakub (M. Vašut) kvůli nepochopitelnému zásahu svého trenéra Krakowského (J. Vinklář) prohraje v Berlíně zápas s německým mistrem Kurtem Schallerem (J. Nedorost). Světový tisk zpochybní výsledek souboje a Němci, kteří potřebují získat prestiž pro nastupující nacistický stát, jsou nuceni nastoupit k novému zápasu v Praze. Snaží se Jakuba zastrašit i podplatit, využívají dokonce Schallerovu přítelkyni, filmovou hvězdu Emu Gabrielovou (E. Balzerová), aby Vildu odradila od vítězství. Vilda však jde tvrdě za svým cílem uhájit národní a sportovní čest. Důsledky ovšem nedokáže domyslet… Předobrazem boxera Vildy byl několikanásobný mistr Československa a vicemistr světa Vilda Jakš. (Česká televize)

(více)

Recenze (235)

Sonnery 

všechny recenze uživatele

To jsem si zase jednou přeseděl prdel před televizí, a rád. Nemůžu si pomoct, ale Pěsti ve tmě mi připadají jako s cizinou srovnatelný (velko)film. Pravda, že Vašut a Nový měli boxerskou přípravu asi 14 dní před první klapkou. Laik ale jejich "neum" - ikdyž se s tím porvali moc dobře - nerozpozná a vlastně i takový Rocky byl absolutní antiboxer. Takže **** za to , že to byla vážně paráda + * za mé vlastnectví a vyjimečně povedený Český sportovní film ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Cesky Rocky Vilda Jakub pro me v perfektnim podani Marka Vasuta, jasne ukazuje ze Jaroslav Soukup dokud nezacal tocit ty zhovadilosti typu Diskopribeh ci Byl jednou jeden polda, mel presvedcive rysy solidniho rezisera, nebot tento film si drzi slusne tempo a vynika vybornou atmosferou predvalecnych let. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

UDĚLÁŠ MI KAFE? Film u kterého jsem měl dost problém s uvěřením atmosféry 30. let. Automobily po ulicích a dobové oblečení mi k tomu jaksi nestačily. Navíc stále dokola se opakující hudební motiv, jako vystřižený z černobílého noiru, mi k tomuto filmu příliš neseděl. Na druhou stranu, Vilda je zde sympaťák a nedá se mu nefandit. A navíc se film jmenuje Pěsti Ve Tmě a to už je nějakej název. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Z doby, kdy Soukup uměl ještě filmy, chlapi byli ještě drsný, Praha byla prohnilá, ženy krásné a cudné, náckové a Mnichov za dveřmi, všude prsty gestapa a Marek Vašut v nejlepší formě. Film se zdá bejt povrchní, ale jde krutě do hloubky, alespoň dle mého soudu. Je vtipnej, tragickej, plnej prvorepublikové nostalgie naší svobodné republiky. Aspoň v ringu jsme to těm náckům natřeli! 90% ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to poměrně zdařilé drama o Československém boxerovi Vildovi Jakubovi a jeho cestě za vítězsvím.Prošel si mnoha útrapami a chudobou. Na film můžeme být pyšní, snaží se jít trochu ve stylu Rockyho, ale nemá propracovanou hlouku, stále je takový povrchní a jediné co nabýzí je ryzí příběh, pocity se tu mísí s herectvím a krátkou stopáží, postavy tu nemájí prostor pro větší potenciál. Tento snímek si určitě zasluhuje pozornost, ale jen z pohledu diváka nikoliv historického či psychologického 62% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (26)

  • Väčšina záberov sa točila najmä v pražskej Lucerne, v poľskej hale Gwardia vo Varšave a v rôznych pražských exteriéroch. (Santino7)
  • Scenárista Jaroslav Vokřál povedal, že režisér Jaroslav Soukup síce k boxu pôvodne nemal absolútne žiadny vzťah a do točenia sa mu vraj ani príliš nechcelo, nakoniec ho daný šport uchvátil. (Santino7)
  • Scenárista filmu Jaroslav Vokřál byl sám dobrým boxerem. (dinamit_1)

Reklama

Reklama