Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Rocky podruhé. Tempo je mírně vláčné a některé scény možná trochu zdlouhavé. Středobodem filmu je pro mě Adrianina neočekávaná podpora manžela, těch několik slov je neuvěřitelně motivačních a energii budících. Počínaje tímto okamžikem se druhý Rocky vrací do zajetých dynamických kolejí prvního dílu, následuje tréninková montáž zvýrazněná Mickovými originálními metodami, pokračováním jest Rockyho běh ulicemi a opětovný výběh po schodech k místnímu muzeu umění. Není však již sám, stojí za ním celá Philadelphie. Závěrečný zápas je větší než ten předchozí, je však očividně příliš nahraný. Hudba samozřejmě lahodí uším stejně jako minule. Film je zahrán opět velice dobře, více prostoru dostal Weathers i Meredith. Za posledními slovy Rockyho směřujícími k Adrianě již nabíhají titulky, oblékám si tepláky a děravé tričko, proplížím se dírou v plotě k sousedovi do kurníku, kde mu ukradnu spící kuře. Vzápětí ho pokládám na trávník u nás na zahradě a dávám mu tři vteřiny náskok... 70% 200 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Apollo Creed sice v souboji o titul Rockyho porazil na body, ale to mu nestačí. Už ví, že se musí na neustále vstávajícího soupeře řádně připravit, nic nepodcenit a jednoznačně rozhodnout odvetu před limitem. Apollo prostě nechápe, že by měl poděkovat osudu za lehce sporné vítězství a doufat, že již v ringu nepotká bijce s taliánským kořenem, který mu na památku pořádně namlátí tlamičku. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Rocky II má pevnější scénář, který se už tolik neodráží od improvizace, lepší audiovizuál, fantastickej finální zápas a daleko větší výzvy pro Rockyho a jeho ženu. Vesměs je to prostě první díl s více svalama. Epilog působí působivě jako poprvé vzhledem k okolnostem druhého dílu. Herci jsou naprosto fantastický, špičková hudba a hlavně mě překvapilo, že film není nadopovaný hromadou klišé, ale většina vztahů (zejména novomanželů) působí dospěle. Je to emocionální kovadlina a to jak Rocky běží s děckama patří též mezi ty nejvíce ikonický záběry, které jsem kdy viděl. Jak se všichni sjednotí v jednu harmonii jako vítězové.... celé je to dospělejší a má to i větší tah na branku. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Bum! Bác! Jeb sebou na zem... raz, dva, tři, čtyři... hop na nohy, bum! Krvavý chlístanec přes celý ring! Prásk, bim a bác! Jeb sebou na zem... osm, devět - hop na nohy! Rocky se nasírá... Bum! Krev a sliny! Bum, bum a bum! Apollo sebou jebe o zem! A to, panečku, není takový drsňák jako italský blbec... vlastně hřebec. Zvednuté boxerky a euforií zkřivený ksicht, závěrečné titulky. Pro mě má celá série jeden zásadní problém (když odmyslím žánrová klišé) - postavu Rockyho, já tomu zpomalenému balíkovi nejsem schopná držet palce. Z mého hlediska průměr, který na TV obrazovkách nevyhledávám. 50% ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Druhý díl moc nezaostává za svým starším bráškou, je udělaný opět podle té šablony, díky které se tak jednička proslavila. Režijní, scénáristická a dějová část je oproti jedničce sice trošku slabší, ale to vůbec nevadí, jelikož se na to i tak dobře kouká. Na Rockyho s Mickym je znovu radost pohledět. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Rocky (Sylvester Stallone) kupuje stejné auto, jaké si jeho herecký představitel skutečně koupil v černé a zlaté barvě. Jedná se o Pontiac Trans Am. (HenryLuner)
  • Počas úvodných titulkov a počas jazdy sanitkou môžete na zadnej strane autobusu vidieť aj plagát k filmu Cesta k ráji (1978), v ktorom Sylvester Stallone je režisér, scenárista a má hlavnú úlohu. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama