Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

mistr97 

všechny recenze uživatele

Doživotí se mezi mé oblíbené filmy nezařadí. Představitelé hlavní dvojice mi sice jsou sympatičtí a jednoduchý děj by mi v komedii také naprosto stačil, ale s humorem to bylo horší. Murphy a Lawrence neukázali vše ze svého komediálního umu, a proto jsem se příliš nebavil. Je to takové velmi odlehčené drama, což je zvláštní kombinace. 50 % ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Hodně nepovedený pokus o FRAJERa LUKEa na černošský způsob. Dva typové se náhodou namočí do průseru a jsou odsouzeni na doživotí. Scenáristicky hodně schizofrenní - chvílema se to tváří jako osudové drama, chvílema jako komedie. Obojí dohromady nefunguje a za některé odfláknuté pasáže by si tvůrci filmu zasloužili nakopat. Ale jestli chcete vidět, jak bude Eddie Murphy vypadat v devadesáti, tak to zkoukněte. Ta maska je dokonalá. ()

Reklama

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Překvapivě opravdu dobrá černošská komedie, která poměrně dobře kopíruje nepřekonatelného Frajera Lukea s velmi dobrou ústřední dvojicí, která film opravdu velmi slušně tahá a svými neuvěřitelnými gagy a neustálými hádkami zajišťuje vtipnost tohoto filmu. Jinak by to možná chtělo trošku sestříhat a byť je druhá polovina už spíše dramaticky laděna, tak samotný konec opravdu potěší, že se ty dvě nevinné mluvky opravdu dostanou na Yankees a ještě v devadesátce si ten zbytek opravdu užijí, ale jak ve filmu zaznělo, čtyřicet let v base je nenahraditelných a ono se to nakonec ještě o něco protáhlo :) 70% ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný příběh dvou náhodně potkaných mužů, z kterých se poté, co jsou neprávem odsouzení na doživotí, stávají přátelé. Samozřejmě jsou tvrdohlaví, ale nakonec si uvědomí, že jeden bez kamarádství toho druhého být nemůže. Konec byl taky supr a nedivím se, že měl tento film nominaci na oscara za masky, protože v roce 1999 takhle parádně zvládnout zestárnutí hlavních herců...klobouk dolů. Opravdu velice příjemné překvapení. 85%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám to sice prakticky vyzkoušené, ale asi by mne nebavilo vyhrát doživotní pobyt v base za něco, co jsem nespáchal. Jsem však majitelem bílé pleti, no možná spíš zdravě světle zelené a vraždím naprosto minimálně, takže by se mi to nemělo stát. Ale kdyby k tomu došlo, tak by v mé rebelské duši jistě bouchly saze, po pětašedesáti odmakaných letech bych nadšeně zrychlil pohyb svého chodítka a ukázal bych dozorcům shrbená záda. - Předchozí bláboly jsou jasným důkazem toho, že i film s Eddiem Murhym a Martinem Lawrencem může díváka přinutit k takřka filozofické úvaze. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)
  • Hned 4 tvůrci podílející se na vzniku filmu zemřeli v poměrně nízkém věku. Herec Bernie Mac v roce 2008 na zápal plic ve věku 50 let. Michael Taliferro v roce 2006 na mozkovoiu mrtvici ve věku 44 let. Rick James v roce 2004 na předávkování kokainem ve věku 56 let a režisér snímku Ted Demme v roce 2002 vě veku 38 let, rovněž na předávkování kokainem. (korbitch22)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 63x. (D3VIL)

Reklama

Reklama