Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Díky atmosférickým anomáliím se policista John náhodou spojí starou vysílačkou s otcem, hasičem Frankem, který vysílá ze stejného přístroje, ovšem před třiceti lety. Varuje ho před chybou, která ho bude při zásahu v hořícím skladišti stát život, a Frank díky tomu přežije. Zásah do minulosti však má nečekaně vážné následky. Vrah zdravotních sester Nightingale totiž místo původních tří zavraždí sedm dalších, mimo jiné i Johnovu matku Lindu. Teď musí John s otcem zjistit, co se jeho přežitím změnilo, a pak rychle jednat, pokud chtějí Lindu zachránit a vraha zastavit. Frank v roce 1969 i John o tři desítky let později. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (586)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Toby Emmerich .. Promarněný námět. Film se rozjíždí velice dobře a po odhalení výjimečné možnosti, kterou přírodní situace způsobila – změnit minulost – dostává film zcela jiné obrátky. Jenže neobratně podaný a až trapně šťastný konec pohřbívá působivost tématu. Očekával jsem (díky náznakům) nějakou hlubší katarzi a depresivnější vyznění. Jenže nic takového nepřijde, zato typického amerického patosu je tu až po krk. Dvojitá záchrana otce, dopadení sériového vraha apod. to vše bez následků a důsledků ba naopak .. zkrátka výsměch dané látce, zato pohlazení po duši naivního a nenáročného diváka. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pokračujem v sérii dvojhviezdičkových filmov. Tentoraz to schytala nepodarená Frekvencia. Veľmi ťažko sa nakrúcajú filmy, v ktorých sa zahráva s cestovaním v čase. Lima spomenul krásnu Bradburyho poviedku Hlas hromu. Aj tú by bol problém sfilmovať. Ale Frekvencia bola skôr nesmelým a naivným pokusom, ktorý nezachránili ani snaživí herci. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Gregory Hoblit je inteligentný komerčný režisér, ktorý má niečo ako vlastný autorský prístup. Nie je zrovna výrazný, ale znalci jeho diela určite vedia, o čom hovorím. Frekfencia je asi vrcholom jeho tvorby. Mainstreamový produkt, ktorý má prepracovaný scenár, akceptovateľné časové paradoxy a s mierou zvládnutý patetický záver, ktorý neruší a nezkazí dojem s napínavej zábavy predchádzajúcich takmer dvoch hodín. Páči sa mi, že postavy berú to, čo sa deje ako fakt a nepozeráme sa prvú hodinu na ťukanie si do čiel všetkých postáv, kým pochopia, že sa jedná o skutočnosť. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že Caviezel s Qauidem patří do totálního podpalubí mých oblíbených herců (jejich společný film jsem si vždycky představoval jako nesnesitelnou onanii á ala Policajtka s dvojicí necharismatických loserů), jsem s Frekvencí nadmíru spokojen. Originální a náramně vychytaný scénář táhne celý film, takže ani tohle duo usmrkanců ani Hoblitova nejistá režie nemají šanci něco výrazně zkazit. Příjemné pokoukání. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý a napínavý film. Režisér vsadil na ne tak známé, ale výborné herce. Oba hlavní představitelé tu totiž hrají fakt dobře. Jim Caviezel tu podal určitě milionkrát lepší výkon než v Umučení Krista kde se nechal jen mlátit, ve Frekevenci mu opravdu věříte smutek i vztek a má fakt charisma o Quaidovi ani nemluvě. Opravdu Frekvence mě velice příjemě překvapila. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • Cameo: Brian Greene (odborný konzultant filmu) si zahraje sám sebe při rozhovoru s Dickem Cavettem. (HellFire)
  • Původně se měl snímek natočit již v roce 1997, přičemž byl do role Franka Sullivana obsazen Sylvester Stallone. Během sporu o honorář však od projektu odstoupil. (Terva)

Reklama

Reklama