Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Ladys and gentlemans real James is back! Áno je späť, ale v dosť nezáživnom filme. Vlastne tu nieje nič, alebo málo z toho, na čo sme boli zvyknutý z predošlých častí. Normálne mi chýbali zábery z vnútra auta pri naháňačkách (však viete čo myslím). Scenár dosť jednoduchý, agentské vecičky žiadne, nádherné ženy sa tak isto niekde stratili boli tu asi dve. Dosť divná bondovka, kde si uvedomíte ako sa 4 roky prejavia na hercovi. Moja prvá myšlienka pri pohľade na Connereyho, bola vau! Chápem, že scenáristi sa snažia vymyslieť nové a nové spôsoby naháňačky ale to mesačné autíčko vyzeralo čudne, v jednej chvíli som mal pocit, že sa im to rozpadlo a dokonca sa do záberu dostalo koleso. Nechápem, ako môže niekto označiť diamanty ako najlepšiu bondovku. Vôbec nie Sean už nieje to čo býval stratil ten mladícky šarm, ktorým kosil jednu ženu za druhou.***Škorpión, ktorý je použitý na zabitie pašeráka diamantov je druh rodu Pandinus. Jeho jed je pre človeka absolútne neškodný. Obýva pralesné oblasti Afriky a v púšti, kde sa scéna odohráva nemá čo robiť.*** ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Snadno zapamatovatelná Bondovka. Honička v měsíčním vozítku, kremace, potrubí, duo likvidátorů, jízda po dvou kolech... Tenhle Bond je totiž první, který se sestává převážně z takovýchto momentů. Scénu, kdi si v klidu vychutná sklenku skotské, v něm už nenajdete. Poprvé se tu objeví dohra a Bond vystupující snad nejdelší část filmu inkognito. Za obrovský klad považuju, že tenhle díl bezprostředně nenavazuje na předchozí omyl a konstatováním "byl jsem na dovolené" ho spíše neguje. I když ve středních letech a spíše s Bond-lady namísto Bond-girl, dost možná se právě Diamanty staly předobrazem oné pohádkové nesmrtelnosti a neomylnosti, která v dřívějších dílech nebyla ještě tak samozřejmá. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Agent 007 na svém americkém turné asi hodně papal hamburgery, neboť se jeví mírně opluskaný a vůbec celkově působí unaveným dojmem přepracovaného geroje. Přidejte si nenápaditý scénář, těžkopádné akční sekvence a duo kašparů Wint a Kidd s vizáží dělníků chotěbuzské ocelárny a bez nějakého dlouhého pátrání se dostanete k důkazu, že diamanty jsou sice možná věčné, ovšem aura Conneryho jako nejlepšího Bonda nikoliv.. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zbytočne komplikovane podávaný jednoduchý scenár, pár mierne trápnych scén, úsmevná naivita. Ale Connery (vplyvom vyššieho veku) pre mňa konečne pôsobí dostatočne chlapsky i drsne (nemá problém mlátiť ženy či im nadávať) - lepší už je len v neoficiálnom NIKDY NEHOVOR NIKDY. Bond má fajn auto, postava bondgirl je zaujímavo nejednoznačná, ale film je robený len ako časť série (dvojica zabijakov)... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Pro mne celkem povedený Bond s několika podařenými bitkami - s hadími ženami či s pašerákem diamantů ve výtahu, se spalováním Bonda v rakvi i s honičkou v měsíčním vozítku. Když přidám ještě efektní laser na oběžné dráze a několik zlikvidovaných Blofeldů, vychází mi dost dobré hodnocení. A hlavně - Connery je zpět. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=-va1qL-UaqY ()

Galerie (163)

Zajímavosti (42)

  • Film byl natočen v Nizozemsku, Francii, USA, Německu a Velké Británii. Natáčelo se od 5. dubna do 7. září 1971. (henrycruel)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. prosince 1971 v Západním Německu. (Varan)
  • Když Jamese Bonda (Sean Connery) pronásledují tři jezdci na tříkolkách, jeden z nich havaruje a ulomí zadní kolo. Později je ale jeho tříkolka v pořádku, on na ni opět nasedá a pokračuje v pronásledování. (Martin_Happy)

Reklama

Reklama