Reklama

Reklama

Spider-Man 2

Trailer
USA, 2004, 127 min (Special Edition: 135 min)

Režie:

Sam Raimi

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Scénář:

Alvin Sargent

Kamera:

Bill Pope

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Alfred Molina, Rosemary Harris, J.K. Simmons, Donna Murphy, Daniel Gillies, Dylan Baker, Bill Nunn, Willem Dafoe (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tobey Maguire je tu opět coby Spider-Man, který jako jediný může zachránit New York. Skvělý fyzik, dr. Otto Octavius (Alfred molina), se nešťastnou náhodou promění v zuřivé, osmiramenné monstrum, Doc Ocka. Superinteligentní robot s chapadly na jeho zádech ovládá jeho mysl a nic nemůže zastavit práci na silném elektrickém zdroji. Město volá svého hrdinu na pomoc, ale Spidey nikde není! Být dál Spider-Manem je pro Petera Parkera (Tobey Maguire) téměř nemožné a on se musí rozhodnout, jestli opustí studium a lásku svého života, MJ (Kirsten Dunst). Jenže když Doc Ock unese MJ, aby se dostal ke Spider-Manovi, Peter Parker nemá jinou možnost. Vrací se zpátky do akce plné dobrodružství a vzrušení, jaké ještě sám nezažil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (762)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Spider-Man II překonal všechna má očekávání. Psychologie postav se znatelně rozrostla a z mladého kluka, který ke štěstí přišel už není jen odosobněná poletucha, ale ryzí člověk s hlubokými problémy a silnými city. Scénář tentokrát sází mnohem více na dialogy a orámovaný obrovským množstvím odlehčující nadsázky tvoří z filmového Pavoučí muže zábavnější a cennější látku než doposud. Perfektní vizuální stránka, jejíž comicsová přestylizovanost je přímo enormní a rozhodně mnohem patrnější než u jedničky, pomáhá roztočit lopatky zejména akčních scén do takových otáček, až se každých pět vteřin rozplýváte nad tím, že přesně tohle jste si nejednou přáli někde vidět. Mohutné panoramatické celky přecházejí v kamerové nájezdy na detail a oblíbené „bayovské“ obloučky a do toho taková porce vizuálních efektů, že to smysly nestačí registrovat. Pokud nic jiného, ty peníze jsou na filmu zatraceně vidět. Znatelně se zlepšil i pohyb Spideyho – veškeré průlety městem teď vypadají jako ten z konce jedničky, kaskadéři už nejsou tak zřejmí a celkový dojem je mnohem dynamičtější. Raimi Spider-Manem II opět poposunul žánrovou laťku o pěkný kus výš a jsem upřímně zvědav, kterému filmu se jí v budoucnu podaří přeskočit, protože si momentálně při nejlepší vůli neumím představit stylovější zpracování comicsu. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Kvalitná komixovka, ktorú ešte vylepšujú humorné scény typu "výťah", "práčovňa" alebo uvádzač Bruce Campbell. Ani šéfredaktora J. Jonaha Jamesona a jeho telefonátov s manželkou nikdy nie je dosť, on je postava za milión! Komické scény a súkromný život PP som si užívala najviac. Aj Spajdyho depky sa mi páčili, mohla som ho tak žensky poľutovať. Superhrdina, ktorý v súkromnom živote vôbec nie je dokonalý, skôr melancholický smoliar, občas doslova bitý zákonom schválnosti - to je super superhrdina :-) Správne to vytušil Stan Lee a vie to aj Sam Raimi. Spider-man je silný i krehký zároveň a tým aj veľmi ľudský, čo ho odlišuje od mnohých iných komixových hrdinov, ktorí sú len samé BUM!!! PRÁSK!! ŽUCH! ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Vrchol filmových komiksů. Sam Raimi má talent na rozdávání a občas by se měl s ostatními méně talentovanými jedinci podělit. Stejně by mu zbylo hodně umu a natočil by geniální film. Nestárnoucí vizuál, bezchybný scénář a opět slovní spojení, která mě zasáhla. Do třetice chci to samé Same. :) No matter, what I do. No matter, how hard I try. It is someones I love who always be the ones who pay. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Já jsem viděl nejdříve právě 2 a po tom, co mě film zaujal, zkoukl i 1. Ale oba díly mi připadají stejně dobré. Stejné obsazení jako minule, akorát tu je místo záporáka Green Goblina Dr. Octopus. Vyjmenovávat klady nebudu (už jsem to učinil u minulého dílu, snad jen hudbu reprezentuje Ana Johnsson - We Are). Znovu hodnotím 4*. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

"Comicsy jsou pro kluky. Moc obrázků a málo slov! Hollywoodský trhák o pavoukovi-superhrdinovi?! Ani za zlaté prase George Clooneyho" Vzpouzela jsem se statečně, ale nakonec jsem poslechla pána tvorstva. Sam Raimi za 127 minut čistého času dokázal zlomit mou do té doby absolutní ignoraci blockbusterů obecně a těch comicsových zvlášť......Z čistého nebe sjel po pavučince Tobey Maguire s bezednýma očima. Všehoschopní pavouci jsou bez výjimky draví živočichové aktivně lovící svou kořist. Emoční koktejl vstříkne své bezbranné nepřipravené oběti a ta se zmůže jen na : Zahraj to znovu, Same.... a po dvou letech se konečně podívá i na jedničku. Spiderman druhý je film s hřmotným nablýskaným brněním a křehkou duší. Akční romantika a romantická akce v dravě adrenalinových i niterných scénách doslova bere dech a nevrací ho. Hravost brnká na humornou strunu a nadsazených ironických not je větší než malé množství. Ale má ještě něco víc. Nepatetickou víru v příběh, humanitu a lásku. P.S.........It's a superhero movie for people who don't go to superhero movies...Rogere Eberte, měl jste pravdu. ()

Galerie (171)

Zajímavosti (107)

  • Scéna, ve které Peter (Tobey Maguire) běží uličkou a roztrhne si košili, pod kterou má kostým, je odkazem na Supermana (1978). Scéna, ve které se Peter snaží přeskočit ze střechy domu na protější střechu, je zase odkazem na Matrix (1999). (HellFire)
  • Peter (Tobey Maguire) má doručit osm velkých pizz. Když je ale jako Spider-Man odhodí na nejbližší dům, aby mohl zachránit děti na ulici, krabic je pouze sedm. (Kroup4)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama