Reklama

Reklama

Spider-Man 2

Trailer
USA, 2004, 127 min (Special Edition: 135 min)

Režie:

Sam Raimi

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Scénář:

Alvin Sargent

Kamera:

Bill Pope

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Alfred Molina, Rosemary Harris, J.K. Simmons, Donna Murphy, Daniel Gillies, Dylan Baker, Bill Nunn, Willem Dafoe (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tobey Maguire je tu opět coby Spider-Man, který jako jediný může zachránit New York. Skvělý fyzik, dr. Otto Octavius (Alfred molina), se nešťastnou náhodou promění v zuřivé, osmiramenné monstrum, Doc Ocka. Superinteligentní robot s chapadly na jeho zádech ovládá jeho mysl a nic nemůže zastavit práci na silném elektrickém zdroji. Město volá svého hrdinu na pomoc, ale Spidey nikde není! Být dál Spider-Manem je pro Petera Parkera (Tobey Maguire) téměř nemožné a on se musí rozhodnout, jestli opustí studium a lásku svého života, MJ (Kirsten Dunst). Jenže když Doc Ock unese MJ, aby se dostal ke Spider-Manovi, Peter Parker nemá jinou možnost. Vrací se zpátky do akce plné dobrodružství a vzrušení, jaké ještě sám nezažil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (764)

imf 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších comicsových adaptací všech dob. Sam Raimi asi bere nějaké prášky, ale vůbec nestárne a servíruje povedený mix perfektně odvedené akce, odzbrojujících vtípků a koncentrované comicsové stylizace - Raimi dokázal, že i zdánlivě nesplnitelné se dá zachytit na stříbrné plátno. A já bych mu chtěl poděkovat, protože v mnoha scénách jsem se tetelil nadšením a říkal jsem si, že lepší už to být nemůže. A o pár minut později mě Raimi znovu překvapil. Ten chlápek si zaslouží svůj honorář do posledního dolaru, stejně jako většina herců... fantazie. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Úvodní stylově animované titulky jsou dost možná nejhezčími, s jakými jsem se na začátku kteréhokoli snímku setkal. Po nich následuje samotný comics, jenž s dvousetmilionovým rozpočtem v zádech konečně vypadá (narozdíl od svého předchůdce) jako nefalšovaná Velká letní filmová Událost. Na kvalitu vizuálních efektů si teď rozhodně stěžovat nemohu (Oscar2004); stejně tak i na monumentálnost akčních scén, provázených strhující hudbou ostříleného D.Elfmana, které jsou skutečně mimořádně působivé. New York mi snad nikdy předtím nepřipadal, skrz všechny ty průlety maskovaného hrdiny, tak úchvatný. Je nutné ovšem upozornit, že ve Spideym 2 se akce vyskytuje jen pomálu, a většina času je zde věnována psychologickým problémům superhrdiny, které se především ve scénách s tetou May bohužel až nebezpečně moc přibližují k samotné hranici únosnosti dané žánrem filmu. Naštěstí se výbornému S. Raimimu daří tyhle "těžké" scény zlehčovat obrovskou řadou odzbrojujících vtípků. Jako Král na tomhle poli září J. K. Simmons v roli lakomého šéfredaktora - dovedu si představit, že to bude právě on, kdo se stane pro spoustu lidí tou hl. hvězdou snímku :-). Pro mně je jí ale A. Molina jako Doc. Ock, jenž dává zapomenout na průměrného Green Goblina z jedničky a naopak rázně přesvědčuje, že on je tím nejlepším komiksovým záporákem od dob legendárního Nicholsonova Jockera. Svízel téhle komplikované role byla v tom, že Octopus zde zdaleka není jen čistokrevným záporákem, ale především velmi nevyrovnanou osobností s náběhem ke schizofrenii - nebýt Molinových her. kvalit, mohla tahle postava dopadnout hodně špatně - viz. Arnieho politováníhodná karikatura Mr. Freeze v "Batman a Robin". I další herci - T. Maguire, J. Franco a K. Dunst - rozhodně nezklamali. Oproti svižné jedničce "Spider-Man" výrazně zvolnil tempo. Pokud jste ale jeho fanoušky a postavy vás zajímají, vychutnáte si ho možná o to víc; nehledě na mnohem "dospělejší" Raimiho režii. Go Spidey, Go !! ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Druhej jako první, nic moc se nezměnilo a zase se jedná o skvělou předělávku komixu. Nicméně svojí slabší chvilku druhej díl má a to podstatně velkou a celkem zbytečnou, což v prvním díle nebylo a tak ho řadim přece jenom o něco výš, ale nutno podotknout, že Alfred Molina coby doctor Ock je zase daleko lepší nez Green Goblin Wiliama Dafoea, takovej lepší padouch s většíma možnostma a hlavně se v duelu se Spidermanem daleko líp orientuje a bitkáří s nim fakt báječně, jen škoda uspěchanýho konce, ve kterým by se určitě daleko líp vyjímal jeden závěrečnej gigantickej souboj než to morální rozhodování a zachraňování. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nelze co dodat filmu, který je nejen kvalitami, ale i efekty na stejné úrovni jako jeho první díl, točí ho stejný režisér a opět se v něm setkávají stejná herecká jména. Sam Raimi své řemeslo umí a je znát, že se s postavou Spider-Mana dost vžil. Škoda jen, že se trojka nepovedla natolik jak se očekávalo. I když to samé se očekávalo už od dvojky. Na druhou stranu příběh má z čeho čerpat a tak není nemožné, že bychom se nakonec nedočkali dalšího dílu. Spider-Man 2 je každopádně povedené pokračování, které navazuje na předešlý díl a mimojiné akčními scénami dosahuje možná ještě vyšších kvalit, než jeho předchůdce. --- To je naposled, co strkáš pavučiny do mých věcí! ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alvin Sargent / Story by Alfred Gough, Miles Millar, Michael Chabon / Based on characters by Stan Lee, Steve Ditko | Hudba: Danny Elfman | Produkcia: Avi Azard, Laura Ziskin, Grant Curtis, Stan Lee, Joseph M. Caracciolo | Distribúcia: Clumbia Pictures | Štúdio: Columbia Pictures, Marvel Entertainment, Laura Ziskin Productions | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 783,766,341 $ || ()

Galerie (171)

Zajímavosti (107)

  • Alfred Molina (Dr. Octopus) si najviac obľúbil svoje pravé vrchné chápadlo, pretože práve ono mu vždy nasadzovalo okuliare alebo podávalo pohár. (Greenpeacak)
  • Když Peter (Tobey Maguire) říká Mary Jane (Kirsten Dunst) větu: „Když mě raníš, krvácím,“ dokazuje jí tak, že opravdu studoval poezii. Odkazuje tím na slavnou pasáž z „Kupce benátského“ (William Shakespeare), kde Žid Shylock proklamuje, že jako Žid je také obyčejným člověkem: „Nemá Žid oči? Nemá Žid ruce, tělesná ústrojí a tvar, smysly, pocity a vášně? Není snad živ ze stejného jídla, nezraní ho stejná zbraň, netrpí snad stejnými nemocemi a neléčí ho stejný lék, není mu snad v zimě stejná zima a v létě stejné teplo jako křesťanovi? Když do nás píchnete, neteče z nás krev? Když nás lechtáte, nesmějeme se? Když nám dáte jed, neumřeme snad? Když nám ubližujete, nemáme se mstít? Když ve všem ostatním jsme jako vy, budem stejní i v tomhle. (Ganka)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama