Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

(TV film)
  • Velká Británie The Count of Monte-Cristo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý námořník Edmont Dantes se krátce před svatbou s milovanou Mercedes stane obětí zákeřného plánu čtyř mužů a bez vysvětlení skončí ze dne na den v kobce pevnosti d'If daleko od snoubenky, otce i kariéry. Po čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a dostat se k ohromnému jmění. Jako hrabě Monte Christo se pln touhy po pomstě vrací... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dumasovo najlepšie dielo, ktoré som v mladosti prečítal za dva dni a dve noci priam volá po filmovom spracovaní, i keď hneď v počiatkoch realizátori narazia na problém v podobe epickej rozsiahlosti diela. Čo vynechať, čo skrátiť, aby to bolo ešte zrozumiteľné, a akú celkovú dĺžku pripustiť, aby to diváka ešte bavilo? Nezanedbateľným problémom je, koho obsadiť do úlohy Dantésa. Už som sa niekde vyjadril, že takéto diela sú nevhodné na sfilmovanie, možno by seriálová forma vyhovovala najlepšie. Videl som viacero verzií, ale iba verzia so Jeanom Maraisom a táto zhruba zodpovedajú mojej predstave. Pikantné na tejto verzii je, že ju nakrútili vo Veľkej Británii a dokázali pritom uchovať ducha literárnej predlohy. K čomu sa paradoxne verzia so slávnym francúzskym opilcom ani nepriblížila. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém dali Britové Francouzům na prdel na jejich vlastním hřišti (Britové použili z předlohy velmi citlivě ty správné momenty a vzhledem k možnostem filmového zpracování tak rozsáhlého románu citlivě některé pozměnili - děj tím získal na spádu, romantičnosti a má "šťávu", kterou starší verze tolik postrádá. Dále viz komentář k francouzské verzi z roku 1954)... 75% ()

Reklama

Wishkah 

všechny recenze uživatele

No docela to šlo. Oproti katastrofálnímu snímku z roku 2002 s Jamesem Caviezelem bylo tohle zpracování osobité a Richard Chamberlain dokázal do Monte Crista vtisknout něco co mu nedokázal dát ani Gerard Depardieu v geniálním seriálu ani Jean Marais. Vyřazovala z něj taková chladná radost z každé vykonané pomsty. Na druhou stranu to byla vcelku rychle, podivně a nereálně vykonaná pomsta a na filmu je hodně znát televizní zpracování takže tak napůl ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Příliš rychlé, příliš krátké, ale i přesto velmi kvalitní, za což jsem velmi rád. Richard Chamberlain je charizmaťák a dabing Miroslava Moravce mu ještě přidává a i celkově je dabing velmi příjemně obsazený (K.M.Walló)... ale teď k filmu jako takovému. Natočené je to pěkně, dýchá z toho krásná dobrodružná historická atmosféra, je to působivě obsazené (snad jen na Mercedes, která mi nepřišla nijak zvlášť pěkná. Film bych rodělil do dvou přibližně stejně dlouhých částí - ta první, zatčení, uvěznění a následný únik se mi líbila víc, nepůsobí tak zkratkovitě a hlavně záběry z pevnosti d'If jsou nezapomenutelné. Druhá část (od útěku) má taky spoustu do sebe - hlavně Dantesovo odškrtávání obětí (První... Druhý...), ale je to už příliš rychlé a hlavně závěr působí strašně zkratkovitě, klidně to mohlo být delší, ale s předlohou si tvůrci poradili skvěle a mě se výsledek líbil. Neviděl jsem všechny verze, ale nejlepší není (1998) a není ani nejhorší (2002), takže celkem parádní a velmi silně (a zasloužené) čtyři hvězdičky, hlavně ale za příběh a hlavního představitele, který je parádní. 75%. ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější hrabě. Charismatický Chamberlain a neméně perfektní hlas Miroslava Moravce. A když hlavní hrdina opakuje jména těch, kteří ho poslali do pevnosti IF, Caderus, Danglár, Mondego, Villfor, mám vždy husinu. A k tomu ještě ten uhrančivý pohled. Pomsta je sladká a Monte Christo si ji vychutnal až do konce. Bohužel konec nebyl až tak šťastný, protože Mercedes se k němu nevrátila. 85% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama