Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 578)

Psema 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nad tím přemýšlel, ale nakonec jsem se na těch pět hvězd stejně nedostal. Vetřelci jsou bez debaty super akční náloží se stále slušnou trikovou oblohou a vetřelčí královnou jako lahodným dezertem, ale ona "cameronovská preciznost", kterou tu většina lidí připomíná, mi především v závěrečné půlhodině citelně chyběla. Ano, akční scény jsou parádní, postavy jedinečné a vlastně nechápu, proč se točí Terminator Salvation, když ho Cameron natočil už před dvaadvaceti lety (jen vyměnil T-800 za hromadu xenomorfů), ale způsob, jakým se Ripleyová definitivně zbaví vetřelčí královny, je v rámci do té doby budované dokonalosti silně mimózní a čím dál výraznější klišé filmu v mých očích také ubírají. To jako nikomu nepřijde zvláštní, že Ripleyová úplně sama vykosí tolik nepřátel, kolik jich předtím nedokázala vyhladit ani jednotka vycvičených mariňáků? A co pozdější absence prvku vetřelčí kyseliny? Skvělý film... dokonalý ovšem ani náhodou. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Jednička vetřelce byla perfektní (hustá atmosféra, napětí), ale co naplat, dvojka ji snad i o kousek předčila, a to zejména v akci. Přestože je film z roku 1986, jeho akční scény by se mohly směle měřit s těmi současnými, přijdou mi mnohem působivější než dnešní "vypulírované" postmatrixové kung-fu. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Naprosto špičková adrenalinová jízda. Nejlepší akční film všech dob. Když jsem to ve dvanácti poprvé uviděl, celou noc jsem nemohl usnout a celý následující rok jsem se radši nedíval na žádné horory. Panikařící dříve tak drsní mariňáci, stísněné chodby, beznaděj a hlavně ti samotní alieni - to jsou zvířátka k zulíbání:-) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jak mi byli nafoukaní mariňáci, co se pořád naváželi do mého miláčka Ripleyové, nejdřív protivní, pak jsem si jejich charaktery, dokonce i ty vyděšené a zbabělé, zamilovala - od Vasquezové (a jejího "konečného" řešení), přes Hudsona ("jestli jste nesledovali poslední Události, dostali jsme pěkně na prdel") až po Bishopa i holčičku, která přežila i když "neměla žádné zbraně a žádný výcvik". Jiné než Vetřelec, ale opět (a opět a opět) slastně napínavé a naprosto perfektní. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

James Cameron se rozhodl vydat se jinou cestou než jeho předchůdce Ridley Scott. Hororovou atmosféru nechal zaniknout pod návalem akce, kdy se na jednotku speciálně vyscvičených vojáků valí hordy Vetřelců ze všech stran. Mnohem více místa také dostal humor, reprezentovaný především hláškami z úst vojína Vasquezové ("Vasquezová, spletli si tě s chlapem?" - "Ne, a tebe?"), která se později ukáže jako nejstatečnější mariňák z celého komanda vyslaného na LV-426. Přesto jsou však Vetřelci skvělým pokračováním, které se od prvního dílu liší jak atmosférou tak i dějem (základní dějová linka však zůstává neporušena). ()

Galerie (128)

Zajímavosti (195)

  • O událostech na LV-426 před příjezdem Ripleyové (Sigourney Weaver) a koloniálních námořníků pojednává knižní prequel Christophera Goldena „Vetřelec: Peklo“ (v originálním názvu „Alien: River of Pain“) z roku 2014. (st4nford)
  • Sigourney Weaver se do role Ripleyové původně vracet nechtěla, měla totiž obavy, že pokračování pošlape odkaz prvního filmu. Nakonec na nabídku kývla, ale jen pod podmínkou, že jí studio zaplatí milion amerických dolarů, což bylo asi 30krát více, než obdržela za původní snímek. Studio proto Camerona přemlouvalo, aby se obešel bez ní, ten ale odmítl. (Azurovydrak)
  • Pistole, kterou používají koloniální mariňáci, je Heckler a Koch VP70. (Don_Salieri)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama