Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Tento film i jeho hodnocení je pro mne sentimentální brak. Poprvé jsem ho viděla někdy v roce 96' mám to tušení a krátce na to jsem dostala mého výjimečného labradora, který se pochopitelně jmenoval Shadow. Moc ráda se k tomuto krásnému dětskému filmu vracím zejména proto, že mne Shadow o Vánocích opustil. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Velký dojemný kýčovitý slaďák o zvířátkách. Já jsem si to pustila abych zjistila o čem tento film vlastně je a zároveň abych se naladila na vlnu dětství. Což se vyplnilo a pokračování už vidět asi nepotřebuji. Každopádně, kdo je vážný a hodil by ten film do odpadu, tak radši ať se podívá na nějáké drama a na toto se nedívá. 😉 ()

Reklama

SamMarlowe 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem ten film žral, dneska jsem ten nahodou viděl a přiznám se, díval jsem se na film s velkou dávkou nostalgie. A nezklamal. Je to dojemné a milé a to říkam jako řádný cynik jsem měl slzy na krajíčku. I dabing je velice hezký. Jen lidi jsou tam ňácí divní, ale není jich tam tak moc. No za mně 5 hvězd. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byla další simply escort mission. Jenže i na nich se kupodivu může lecos stát což už sám vím z těch dřívějších moc dobře. Ono se snadno řekne rodinný film a komedie k tomu... Rodič pak obzvláště pokud film sám neviděl si může říci, super , konečně něco nezávadného pro ty menší. No jo. Jenže aby to mělo šťávu i zde tvůrci přihodí nějaké to dramátko, případně se o to postará samotná knižní předloha. V kresleném Lvím králi tak lvíčkovi hned v úvodu umře tatínek a ač film mohl být sebe kouzelnější, vtipnější a plný písniček, brečící potomek z dobré poloviny z něj už nic neměl... Takže i ty rodinné filmy jsou někdy risk a nejinak je tomu zde. Potomka to opět rozbrečelo byť tam nešlo o nic extrémního a samozřejmě vše dobře dopadlo. Technologie v devadesátkách byly jinde než jsou dnes, takže zvířátka ve filmu mluví ač mají zavřené tlamičky. Dnešního zhýčkaného diváka to může zprvu trochu rušit, ale za čas si na to zvyknete. Úžasná ale byla souhra těch dvou pejsánů a kočičáka. Jak za sebou běhali severoamerickou divočinou a přes pláně. Příroda vůbec ve filmu je úžasná. Naši hrdinové navíc cestou potkají další kupu zvířátek, takže je opravdu na co se koukat. Film je námětem podobný jako byla Lassie, Goro bílý pes atd... Akorát tady se domů snaží dostat hrdinové tři. Oproti těm dvou výše zmíněným filmům ale s lidmi prakticky nepřijdou do styku a celou cestu domů jdou divočinou plnou nástrah a obyvatel divoké přírody. Dávám za tři ostny z dikobraza. * * * ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Působivý příběh o 3 zvířatech, které podniknou cestu krásnou přírodou...Moudrý pes Shaddow, kočka Sessy a ztřeštěný Chance, dojemný konec...Dobré je i pokračování - Návrat domů, kdy jsou 3 hrdinové ve velkoměstě a seznamují se s místním psím gangem (vůdce Rayle), a půvabnou fenou Derrilou, která zaujme hlavně Chanceho. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Ke konci filmu je Chance ošetřen v útulku, kdy jsou mu vytaženy bodliny z čumáku. V dalších scénách a až do závěru snímku jde vidět, že je z cela zdráv a jeho čumák je bez známek zranění. (Jimmy15)
  • Ač by se mohlo zdát problematické mít v jednom filmu dva psy a kočku, ústřední zvířecí trojce se ale nakonec stala přáteli – smečkou i v reálném životě. (Nach)
  • Ač ústřední trojici zvířat primárně představovali Ben, Rattler a Tiki, měli okolo sebe hned několik dublů. Chance hrály čtyři různí psi. Kočku Sassy dublovalo někdy až deset jiných koček. Používaní byli pro buď náročnější scény, na které ústřední trio nebylo trénováno, nebo když zvířata byla unavená. (Nach)

Reklama

Reklama