Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V základním táboře pod K2, druhou nejvyšší horou světa, která si vyžádala nejvíc lidských životů, se chystá k výstupu výprava financovaná miliardářem Elliotem Vaughnem. Ten chce akci využít k reklamní kampani na svou leteckou společnost. Do tábora přichází Peter Garrett, který pracuje pro časopis National Geographic a fotografoval nedaleko sněžné leopardy. Ke svému překvapení se v táboře setká se svou sestrou Annie, která sice patří k nejuznávanějším horolezkyním, s bratrem však už tři roky nemluví. Nedokáže mu totiž odpustit, že poslechl otcův rozkaz a odřízl ho z lana, na němž viseli po nehodě dvou horolezců. Další den se Annie vydá s Vaughnem a zkušeným horolezcem Tomem McLarenem k vrcholu. Během cesty se začne zhoršovat počasí a horský vůdce Skip Taylor žádá Vaughna, aby sestoupili zpět do tábora. Ten však odmítne. Počasí ho nakonec přinutí výstup přerušit. Během sestupu strhne prudká bouře lavinu, která srazí část výpravy. Přežije pouze Vaughn, Annie a zraněný Tom, kteří se zřítí do ledové jeskyně, kde je lavina uvězní. Peter okamžitě zorganizuje záchrannou výpravu. Ví, že má pouhých šestatřicet hodin, jinak sestra i ostatní zahynou na vysokohorskou nemoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (375)

crjules 

všechny recenze uživatele

Tri hvezdy "s odrenyma usima" , jen za par napinavych scen. Ale opravdu jen za par, protoze zbytek byl takrka komicky. / Cepín rules!! :)))))) / ()

Izz 

všechny recenze uživatele

Je to hloupé a přepálené,ale když k tomu budete přistupovat jako k hloupému a přepálenému hollywoodskému filmu,jen těžko vás může Vertical limit vyloženě naštvat.Na to je až příliš zručně zrežírovaný a má minimálně tři scény,které klidně označím za výborné.Campbellovská rutina. ()

Honyaa 

všechny recenze uživatele

Tak tento film se na téma horolezecký nepovedl. Jako horolezec jsem se nemohl ubránit smíchu, avšak v popisu nic o komedii nestálo. Dávám 2 hvězdy za trochu té akce a dobrý pokus mě rozesmát ()

dj.coffee 

všechny recenze uživatele

Až na ty blbosti s nitrákem to není zlé. Pěkné scenérie, krásné hory. Vyloženě lezeckých momentů tam sice moc není, ale i tak se mě film líbí. ()

alldo.raine odpad!

všechny recenze uživatele

Tolik nesmyslů v jednom filmu, který má být adrenalinovou akční záležitostí? Z toho přebytku adrenalinu mě málem ranila mrtvice.... Ne to bylo vlastně tím strašným scénářem, naprosto nesmyslnými akčními scénami, které by nedal ani James Bond v nejlepších letech, a ti příšerní herci.... Nikdy víc! ()

jardoch 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo zařazeno do žánru Komedie / Mysteriózní / Rodinný / Telenovela ,možná bych tomu dal i pět hvězd.Ale takhle si to zaslouží nanejvíc dvě,jedna za perfektně zvolené herce a druhá za jejich vrcholné herecké výkony. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Mě to bavilo, je to přepálený, moooc americký atd. , ale zároveň nabitý akcí a jednoduchý a co je hlavní není to nuda. Trochu toho adrenalinu jsem taky pociťoval, protože mi k tomu pomáhal můj lehký strach z výšek a když vidím jak někdo visí na stěně hory a kilometry pod ním je jen vzduch .... no to je hnus. Dobrej a zábavnej akční snímek. Hodnotím jako lepší průměr. ()

Gekon 

všechny recenze uživatele

Trapný pokus o akční film z horolezeckého prostředí, který se vyžívá v naprosto nereálných scénách. Absolutně nejhorší film horolezeckou tematikou. Dvě hvězdičky jen za ty hory. ()

OL@F 

všechny recenze uživatele

Dávám 4* jen za ty triky a kameru..Jinak by to byly 3*,protože tam bylo tolik nesmyslů(se skokem přes 50ti metrovou propast s cepínama v ruce v čele) ()

George3110 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl ako prvý na DVD takže to bol pre mňa neuveriteľný zážitok. Ale keď som si ho pustil neskôr druhý krát tak som zmenil svoj názor. V príbehu je veľa klišé a aj herecké výkony by mohli byť lepšie. Ale je to predsa len lepšie ako väčšina filmov s podobným námetom. ()

Bigwave 

všechny recenze uživatele

Průměr mezi průměry. Film od kterého jsem naprosto nic nečekal. Chvilkami se tam najde pár pěkně zakomponovaných scén s horskou krajinou, ale to je tak všechno. Stávalo se mi, že mě i několikrát za film ty jakoby napjaté scény rozesmály. Podruhé bych si to nedal. ()

sefa 

všechny recenze uživatele

Impozantní úvodní scéna dává napovědět, že půjde o výjimečný film. Jenže realita je úplně jinde. Prostě všechno špatně. Banální zápletka tvoří dohromady s trapnými až ubohými výkony herců neskutečně nudný koktejl. Po už zmíněné výborné úvodní scéně jsem se hodinu neskutečně nudil a vážně jsem se musel přemáhat, abych tento "hit roku 2000" dokoukal. ()

Rajczatko odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak neskutečně hloupý, až to snad ani možné není. Jakožto horolezec snad vím o čem mluvím a snad žádná lezecká scéna nebyla reálná... Celé je to natočeno tak, aby "horolezecké scény" na běžného diváka zapůsobily a tak se většina scén naprosto neslučuje s realitou... Mimo jiné všechny skoky na skále (a že jich tam bylo!), vytrhávající se nýty!! (v úvodní scéně a že to byla obrovská hloupost - tohle prostě nýty nedělají ;-) nebo fakt, že jdou celý den s lahvemi s NG na slunku a pak si najednou uvědomí, že by měly být ve stínu, tak šup šup, jinak do minuty vybuchnou =D Prostě hloupou a nereálnou scénu střídá scéna ještě hloupější a nereálnější... Kdyby byl film veden jako sci-fi, možná by mé hodnocení bylo vyšší, ale takhle rozhodně ne =D ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Vertical Limit je můj oblíbený film. Jednak mám rád hory, Robin Tunney, Scotta Glenna a Martina Campbella a jednak jsem neměl při jeho sledování tzv. ateliérové blikance (na rozdíl od Clifhangera, kde ty skály byly fakt umělý). Na tomhle filmu mě nic neruší a všechno odsejpá jak má. ()

J*A*M*B*O 

všechny recenze uživatele

Horolezectvo nemusím, ale natočiť o tom film je fakt nanič. Nudný dej, potom akože napínavé scény a nakoniec z celého filmu žiadny pôžitok. Ten film by som odporúčal pozerať ľuďom iba ak by sa chceli unudiť k smrti, pretože toto je ideálna príležitosť. Dávam 3/10 bodov. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Film o horolezcích, kteří chtějí překonat a vystoupit na nejvyšší vrchol, ale nehoda jim to zkomplikuje a začíná boj o život, dějově tak trochu slabé, čekala jsem od toho daleko více, ale budiž, aspon člověk může vidět, že lézt po horách se moc nevyplácí. ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Horolezci lezou, padají po svahu, visí, padají do propasti. Střih. Jiní horolezci lezou, padají, visí. Visí, visí. Vrtulník visí. Horolezci padají. A visí. Zmrzlá manželka (stojí!). Horolezci visí. Konec filmu. Poselství: Dodržujte pitný režim! ()

Reklama

Reklama