Reklama

Reklama

Tarzan

  • Česko Příběh Tarzana, pána opic (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý anglický lord se svou ženou se po tragickém ztroskotání lodi zachrání na neobydleném pobřeží Afriky. Postaví si nouzové přístřeší a čekají na příležitost k záchraně. Krátce poté, co se jim narodí syn, však oba zahynou. Osiřelé dítě objeví opice a jedna ze samic, která právě přišla o své mládě, se chlapce ujme a vychová ho jako opici. Zpočátku odstrkované "holé mládě" se však jako dospělé stane vůdcem opičí smečky. A právě v této funkci se jednoho dne setká s člověkem, belgickým kapitánem D'Arnotem, který je v Africe na vědecké expedici, a kterého Tarzan zachrání před nepřátelskými domorodci. Překvapený kapitán ho naučí mluvit a když podle důkazů a dokladů, které najde v opuštěné chatrči pochopí, že jeho tajemný zachránce je ve skutečnosti anglickým aristokratem a dědicem značného rodinného jmění, přesvědčí ho, aby s ním odjel do Anglie. Tarzan je představen anglické smetánce jako John Clayton a na svém panství se setká nejen se svým strýcem, ale také s jeho americkou schovankou Jane, do které se zamiluje. Přestože také ona jeho city opětuje, necítí se muž v prostředí svázaném přísnými pravidly, společenskými zvyky a upjatou morálkou dobře. Zlomem se stane setkání se zajatým opičákem, který byl členem jeho tlupy. John Clayton se opět stává Tarzanem, který touží po jediném. Volnosti a návratu do hlubin africké džungle. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Doposud nejlepší filmový příběh o Tarzanovi. Hudson vtiskl opičímu muži skutečnou lidskou tvář a tak si přes veškeré okouzlení skvělými maskami a dobrodružnou atrakcí nejvíc cením uvěřitelně zpracované krize identity s jen kapkou povinného sentimentu. Tarzanova šílená jízda na koňském spřežení je v tomto ohledu asi nejsilnějším momentem, kvituji i nijak nepřeslazenou romanci s Jane Porterovou a pochopitelně vynikajícího Lamberta, v jehož filmografii zůstane Tarzan společně s Highlanderem asi jeho nejlepší rolí. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z vyprávění Akru-Sanha: "Dítě jít do les. Ono to bloudit. Hledat jíst. Sark-Ohn (gorilí vůdce tlupy) běžel tam a vzít Toar-Azana na ruce. Ono se to smát. Uteklo to potom s tlupou v les. Sark-Ohn se starat o malý Toar-Azan. Toar-Azan růst jako voda. Ono to pod velkým vliv gorila. Když on muž, tak vlastní domov od tlupa pryč. Ono to bojovalo s velký samec. Toar-Azan chytrý jak Huen-Ohn (opice). On bez chlupatý. Toar-Azan dělal bum bum se dřevo. On nový vůdce. Potom růžový člověk přijít do les. Já malá dítě. Oni velká rána na tygr. Růžová paní ztratila se v les. Toar-Azan najít. On jí hledat vši a blecha ve vlasy. On hýkat. Paní se smát. On ještě hýkat. Skákat jako Huen-Ohn. Toar-Azan chtít skur-hi-tanc (páření). Ono to utíkala před Toar-Azan. Sark-Ohn přijít na pomoc Toar-Azanovi. Potom růžový člověk objevil domov Toar-Azan. Odnést Toar-Azan do jiný domov. Za velká voda na dhugh (sever). Já být muž, když on se vrátit do les. On mluvit jako růžový člověk. On říkat jak oni tam žít. On opice, oni člověk. On být jako oni. Oni se dívat na Toar-Azan. On potom hýkat a chtít skur-hi-tanc. Lord velký přítel jeho. S ním skur-hi-tanc dělat. Toar-Azan hýkat. On moc chytrý. On utéct domov. Vrátit k opice, k Sark-Ohn a k skur-hi-tanc." ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Možná nejznámější, nejlepší ale určitě ne. Tahle parodie, která se Tarzanovi Johnnyho Weismüllera dívá z velké dálky na záda, je celkem strašná, nejhorší je obecně dost špatný herec Lambert, hovořící opičí řečí. Ale protože je to má oblíbená kniha, či spíš řada knih, z dětství, ze sentimentu a nostalgie dám 3. Ale o fous! ()

prasacimor 

všechny recenze uživatele

Jedna z klasík môjho detstva. Výborný dobrodružný film ako aj skvelá dráma. Najradšej som mal však scény v džungli s opicami, ktoré na mňa vtedy pôsobili maximálne realistycky a nikdy ma vlastne nenapadlo rozmýšlať, či sú to skutočné opice alebo prezlečený ľudia. Aj teraz po troche googlovania sa mi nechce veriť, že sú to všetko len masky a kostými. Skvelá práca, ktorá by si určite zaslúžila oskara. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Tento film mi začíná ubližovat. Jeho síla a odkaz je rok od roku intenzívnější a mě jako příslušníka lidského bahna nepřestává fascinovat, udivovat a zahambovat tím víc, čím víc se vzdalujeme matičce přírodě. Nejsem žádná jezinka, ani poustevník, ale kým se stal ve jménu evoluce člověk, přestávám rozumově chápat a respektovat. Bez ohledu na poněkud naivně vyznívající příběh, nikdy mě nenechá chladným vztah člověka se zvířaty v divokých podmínkách přežití, který je pevnější než jeho vlastní původ a společnost, dnes bych se spíš divila, kdyby tomu bylo jinak. Kromě překrásné Andie mě pokaždé očarují pronikavé oči démonického Christophera a u scény jeho laškovního výstupu z kočáru během uvítací ceremonie s roztomilým dědečkem, pokaždé spontánně upadám do mdlob a pocitu opojné blaženosti. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Pro Christophera Lamberta to byla první role, ve které mluvil anglicky. (HellFire)
  • Protagonista Ralph Richardson zemřel půl roku před uvedením filmu do kin. (-bad-mad-wolf-)
  • Průměrná délka záběru = 6 vteřin. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec z Pána prstenů Ian Holm

Zemřel herec z Pána prstenů Ian Holm

19.06.2020

Ve věku 88 let zemřel britský herec Sir Ian Holm. Diváci jej znají asi nejlépe jako představitele Bilba Pytlíka z fantasy ságy Pán prstenů. Slavný herec se ovšem objevil i ve filmech jako Vetřelec,… (více)

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

13.10.2014

Herecký elegán patří již přes 20 let mezi největší španělské hvězdy a nedá se říci, že by se chystal zpomalovat. Propaguje svůj sci-fi film Automata, který má v těchto dnech premiéru v mnoha zemích a… (více)

Reklama

Reklama