Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě vydařená krimikomedie s vynikající Brendou Blethyn v hlavní roli. Tuhle dámu já beru jako jednu z nejlepších hereček starého kontinentu a v tomhle filmu to bezezbytku potvrzuje. Samotný příběh je zajímavě a mile humorně podaný a přestože se v něm jedná o pěstování trávy, což je činnost ilegální, mají pachatelé tohoto "zločinu" sympatie diváků jednoznačně na své straně. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Další povedené dílko s typickým britským humorem, jakkoliv už tahle fráze může znít otřepaně. Režisér zaslouží obdiv hlavně za to, že se mu daří ždímat humorné situace z tématu hulení trávy, aniž by se snažil podbízet snowboarďákům, skejťákům a podobným notorickým sjížděčům a vůbec být za každou cenu "so coooool, duuude", což mi u některých amerických filmů podobného ražení otvírá kudlu v kapse. ()

Reklama

Chip89 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se více než bych čekala. Jednoduchý humor, žádný hollywood ani americký přehnaný humor a tím mě to bavilo o moc víc. Co je schopný člověk udělat pro peníze? Cokoliv... A tohle má i šťastný konec a vtipnou leč jednoduchou zápletku. Asi se mi ten snímek líbil hlavně proto, že ačkoliv moje zkušenosti s trávou jsou minimální, tak ve všech případech jsem se smála přesně jako hrdinové v tomto filmu:D ()

phoebe.h2 

všechny recenze uživatele

nečekala jsem od toho to,co mi film dal..britský humor mi prostě sedl a přestože se o angličanech říká že jsou suchaři tak to není pravda..moje dříve nevtipná teta v anglii zhumorněla..Brenda Blethyn byla jako vždy výborná a v takové roli jsem si jí před tímto filmem nedokázala představit...film mě bavil od začátku dokonce,přestože je to obyčejný film a obyčejně ženě,tak člověka pobaví..a musím dodat že konec mě pobavil asi nejvíce ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá britská komedie v čele se sympatickou dvojkou Blethyn/Ferguson. Jelikož právě koukám na seriál Doktor Martin, tak mě opravdu mile překvapilo, že nejenže tam Martin Clunes hraje (a taky doktora a taky Martina, akorát s jiným příjmením a povahou), plus herec, co hraje Dannyho, ale taky že se ten film odehrává přesně v tom městečku, jako seriál. :-) To jsem kapku odbočila. Příjemným překvapením byla taky účast Billa Baileyho jako drogového dealera ,,Můžu už jít? Musím totiž vyzvednout dceru z flétny!". Takže za mě za jedna, měla jsem tam opravdu spoustu "bonusů". ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama