Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

S trávou nějaký zkušenosti mám a to je důvod, proč už jsem jí pár let nevtáhnul do plic. Celkově mi hulení i huliči vaděj. V týhle komedii šlo zase jednou o to, že se po trávě člověk hihňá jako osel (což se mně ani jednou nestalo). Námět celkem dobrej, ale jinak to bylo podle mě dost nepropracovaný. Herecký obsazení dobrý, teda až na hlavní roli. Brenda mi přijde jako typická postarší hloupoučká pani. Z Ostrovů už vylezly lepší komedie, než je tahle. Pro mě je to průměr, znova už to jaksi vidět nemusim. Ani Bill Bailey to jako drogovej dealer nezachránil. Potenciál to mělo větší. ()

phoebe.h2 

všechny recenze uživatele

nečekala jsem od toho to,co mi film dal..britský humor mi prostě sedl a přestože se o angličanech říká že jsou suchaři tak to není pravda..moje dříve nevtipná teta v anglii zhumorněla..Brenda Blethyn byla jako vždy výborná a v takové roli jsem si jí před tímto filmem nedokázala představit...film mě bavil od začátku dokonce,přestože je to obyčejný film a obyčejně ženě,tak člověka pobaví..a musím dodat že konec mě pobavil asi nejvíce ()

Reklama

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Ani komedie, ani krimi. Spíše pohádka o babce, která žije v baráku nad poměry, a místo, aby šla do nějakého menšího pronájmu, tak si chce vydělávat pěstováním trávy. Takové vyluhované babovřesky po anglicku. Ani jednou jsem se nezasmál ani neusmál, příběh tragicky nulový, nedívatelné, snad jen pro nenáročné publikum 60+. (6%) ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Další povedené dílko s typickým britským humorem, jakkoliv už tahle fráze může znít otřepaně. Režisér zaslouží obdiv hlavně za to, že se mu daří ždímat humorné situace z tématu hulení trávy, aniž by se snažil podbízet snowboarďákům, skejťákům a podobným notorickým sjížděčům a vůbec být za každou cenu "so coooool, duuude", což mi u některých amerických filmů podobného ražení otvírá kudlu v kapse. ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

V posledných 15 rokoch sa stalo doslova celosvetovým kultom natáčať filmy, kde drogy hrajú hlavnú alebo vedľajšiu úlohu. Saving Grace patrí k britskej skupine, kde zaujíma miesto príjemnej odľahčenej komédie prešpikovanej typickým britským humorom, pre ktorý mám slabosť. Avšak má svoje, do očí bijúce muchy. Šprintérskou terminológiou - skvelá štartová reakcia, sľubný začiatok, no postupom času film začne strácať dych a 5 m pred cieľom zakopne o absolútne idiotský a lacný happyend (hlavná hrdinka sa vydá za šarmantného francúzskeho drogového dílera + napíše autobiografickú knihu, na ktorej zarobí neskutočné prachy a za ktorú získa „neuveriteľne“ prestížnu cenu New York Book Award, z ktorej odovzdávania je dokonca priamy prenos v britskej TV) a rozbije si hubu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno