Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Může první britská (a možná vůbec) komedie při jejímž natáčení bylo úředně povoleno použití skutečné marihuany vysloužit nižší než průměrné hodnocení?:) Z toho jak se přiblble usmívám, je vám asi odpověď jasná:) No a když přidáte famózní lady v nesnázích Brendu Blethyn a jejího věrného zahradníka Craiga Fergussona (nezapomenutelné Sebevědomí z Red Dwarfa), přimícháte klasický lehký British humor, francouzského maffiosa Tchékyho Karya a všechno osvítíte tajemnou září nad Atlantikem, je zaděláno na pohodovou čtyřhvězdičkovou záležitost. Jak říkával už Bob Marley - Do not drink and drive, smoke and fly.:) ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Anglické maloměsto se svou typickou nezaměnitelnou atmosférou a anglickým humorem, který mi ale přišel až moc suchý, protože těch vysloveně zábavných scén tu bylo pomálu..Ovšem nenudil jsem se (oproti zhlédnutí kdysi před léty) a po skončení filmu ve mně zůstal takový ten příjemný pocit (za to určitě může to městečko...) 6.5/10 ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Další ukázka typického černého anglického humoru. Vdova, kterou zanechal manžel po své smrti s hromadou dluhů, se rozhodne vyřešit svou finanční situaci svérázným způsobem. Pěstěním konopí. A jelikož je botaničkou celý život, její produkt je prvotřídním zbožím. Jednoduchý příběh a sympatičtí herci. Není víc, co bych dodal. Zkrátka skvělá komedie, která rozhodně pobaví mnohé. 80% ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá britská komedie v čele se sympatickou dvojkou Blethyn/Ferguson. Jelikož právě koukám na seriál Doktor Martin, tak mě opravdu mile překvapilo, že nejenže tam Martin Clunes hraje (a taky doktora a taky Martina, akorát s jiným příjmením a povahou), plus herec, co hraje Dannyho, ale taky že se ten film odehrává přesně v tom městečku, jako seriál. :-) To jsem kapku odbočila. Příjemným překvapením byla taky účast Billa Baileyho jako drogového dealera ,,Můžu už jít? Musím totiž vyzvednout dceru z flétny!". Takže za mě za jedna, měla jsem tam opravdu spoustu "bonusů". ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusny britsky film o tom, ale slecna/pani zacina v skleniku pestovat omamne a psychotropne latky, teda konkretne marihuanu. A dufa, ze Buh/Allah/Jehova sa zmiluje a da jej dobru urodu /aby to mohla predat a aby mala na rok z coho platit fucktury, to je jasne/. Teda fascinujuce, aj tematika, aj film a aj samotna Brenda Blethyn, ktora bola proste skvela. Taketo filmy potesia dusu nejedneho obstarozneho mentalneho invalida - ako som ja : 69 % ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno