Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Komedie asi není pro tento film tím nejlepším označením, i když k závěru zde komediální ladění jednoznačně převládá. Samotný příběh, většina dialogů i jednotlivých zápletek je spíše vystavena zdánlivě jakoby milý, inteligentní obraz staré Anglie, tak jak jsme si ji rozhodně nepředstavovali, avšak kdoví, zda tak už ve skutečnosti dlouho nevypadá. Hlavní účinnost zde zajišťuje ne tak neobvyklá konfrontace dvou, zdánlivě naprosto protichůdných prostředí, která se nakonec ukáží jako vcelku provázaná a spokojené koexistence schopná. Kultivovaná paní středního věku, šikovná zahradnice z anglického venkova jako pěstitelka marihuany a posléze dokonce dealerka: to sice zaručuje vydatnou porci možností k ztrapnění všech možných postav (i toho se tady dočkáme) , ale zase tu vyvstává patrné nebezpečí sklouznutí do tupé frašky,čehož se díky aplikaci jemného anglického humoru Bílá vdova celkem statečně vyvarovala. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Další ukázka typického černého anglického humoru. Vdova, kterou zanechal manžel po své smrti s hromadou dluhů, se rozhodne vyřešit svou finanční situaci svérázným způsobem. Pěstěním konopí. A jelikož je botaničkou celý život, její produkt je prvotřídním zbožím. Jednoduchý příběh a sympatičtí herci. Není víc, co bych dodal. Zkrátka skvělá komedie, která rozhodně pobaví mnohé. 80% ()

Reklama

Elementál 

všechny recenze uživatele

Celkem inteligentní a pravdivý film o pěstování konopí (až na pár typických klišé - babičky zkouřené z marihuanového čaje - přitom THC není ve vodě vůbec rozpustné...). Do cca 3/4 své délky jsou nám servírovány někdy více a někdy méně vtipné scénky s typickým britským suchým humorem. Problém nastává v poslední části, která zcela rezignuje na do té doby relativně realistický scénář a zvrhává se v naprosto neuvěřitelnou (v negativním slova smyslu) podívanou. Celé vypointování už je jen posledním hřebíčkem do rakve. Škoda. Nicméně i přes tenhle nedostatek musím uznat, že na to, že se jednalo o film o trávě, tak zpracování bylo velice vkusné a film mě tu hodinku a půl příjemně pobavil. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Ani komedie, ani krimi. Spíše pohádka o babce, která žije v baráku nad poměry, a místo, aby šla do nějakého menšího pronájmu, tak si chce vydělávat pěstováním trávy. Takové vyluhované babovřesky po anglicku. Ani jednou jsem se nezasmál ani neusmál, příběh tragicky nulový, nedívatelné, snad jen pro nenáročné publikum 60+. (6%) ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Byla jednou jedna babička a ta již neměla pražádnou radost ze života. Už dokonce ani její kytičky jí neuspokojovali a tak, jednoho dne, rozhodla se najmout zahradníka aby se o ten plevel staral. Zásadní okamžik - zahradník přinesl magickou květinu která babičce vrátila chuť do života. A z babičky se stala smažka :D Pohádka by mohla končit větou "A jestli neumřeli, hulej dodnes". ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama