Reklama

Reklama

MasterChef Česko - Série 1

(série)
Soutěžní / Reality-TV
Česko, 2015 (Alternativní 19x60 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejznámější a největší soutěž amatérských kuchařů začíná. Po prvních castingových kolech bude několik desítek odvážlivců poprvé vařit pro přísnou porotu Miroslava Kalinu, Marka Fichtnera a Marka Raditsche. (TV Nova)

Recenze (67)

amyth 

všechny recenze uživatele

Je to neuveřitelné, ale Nova se poučila ...... už to samo o sobě by stačilo na film a ukápla by u něj jistě nejedna slza. Vymazali naprosto debilní a vyžilou Peštovou, zbavili se otravného multikulti v podobě slováků a jako porotu vybrali umírněnější a kolegiálněji působící trojku. Tím se dostali alespoň na průměrnou show o vaření. Bohužel to v době, kdy v ČR vládne všem (nejenom gastro) reality show Pohlreich, není žádná velká sláva ...... ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na ty tři pytlíky, kteří to celé (ne)uvádějí, se dá postupně zvyknout. Nejlépe se s rolí hodného strýce popasoval Kalina, ostatní své svěřené posty přehrávají. A šéfkuchaři v bundě musí být nad vroucími hrnci sakra horko. Beru ale, že být přirozený, když na ně svítí několik kamer, je pro (ne)moderátory prostě oříšek. Takže dobré. První „sérii“ jsem vytýkal, že ponižování amatérských soutěžících házením talířů o zem bylo ubohé, a hlavně naprosto zbytečné. Tady na to šel štáb jinak, což je příjemná změna. Soutěžící byly sympatická parta, někteří mi sedli víc (kupříkladu učitel tělocviku s hlasem a vystupováním podobným tomu Krajčovému, děvče milující Asii nebo Honza, který v životě asi leccos zkusil, ale jaksi ho to neposunulo dostatečně dopředu, aby odešel ze soutěže se ctí). Koncept je fajn, střihač by sice zasloužil přes prsty (porotci hlásí poslední minutu a soutěžící teprve míchají smetanovou omáčku + nesmyslné promluvy mimo kuchyni á la „čas mě tlačí, ale snad to zvládnu“), ale všechno nahrazují vskutku originální nápady, co a z čeho se bude vařit a hlavně, jak s tím porotci nebo vítězní kuchtíci zamotají. Tentokrát je to bez obvyklé křeče, díky za to. ()

Reklama

JohnZ87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to až neuvěřitelné, ale Nova dokázala napodruhé přijít s poměrně povedeným MasterChefem. Evidentně se produkční tým poučil z neúspěšného pokusu z roku 2012, který zabila naprosto otřesná porota složená s agresivních, arogantních a namachrovaných blbečků, kteří si říkali profi-kuchaři. Zde je situace o poznání lepší a porotci působí poměrně sympaticky a na úrovni. Navíc jim už nezaclání zcela zbytečná moderátorka, jak tomu bylo v případě předchozí řady. Na české poměry jde ve výsledku o poměrně vydařenou a poutavou kulinářskou reality-show. Jen mě malinko mrzí, po velmi napínavém a vyrovnaném finále, trochu uspěchané vyhlášení vítěze - porotci se vůbec neobtěžovali své evidentně vůbec nejobtížnější rozhodování v soutěži jakkoli zdůvodnit a Marek Raditsch pouze stručně jednou větou oznámil, kdo se stává vítězem. 60% ()

Ace Liver 

všechny recenze uživatele

První díl/y byly přecijen poněkud rozpačité. Porotci roztěkaní, nesví. Hold jedna věc je dělat v kulinářství, druhá věc pak ksichty na kameru. Stejně tak i vizuál pořadu, či hudební doprovod si potřeboval trochu sednout. Naštěstí vše dobře doadlo. Porotci jsou sympatyčtí, stejně jako většina finalistů. Baví mě na tom ta relativně pohodová atmosféra. Konečně někdo přestal doslovně kopírovat americké tlachy ala "všichni tvrdě makáme", "já to všem nandám, ukážu jak umím máknout". Stejně tak nemusíme sledovat nějakého věčně ječícího cholerického rapla bez jakékoliv úcty k nikomu. Místo toho dostáváme skupinku lidí, co se víc soustředí na vaření, než intriky, stejně tak jako porotčí trio, které raději poradí a pomůže, než aby se na někom vozilo. Dobře se to sleduje, dobře se do finalistů vžívá. Fajn změna, jen tak dál. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"Okurkovou polévku jsem nikdy nedělal, ale teď budu vařit polévku... A jakou? No, okurkovou." Jedna z mnoha perel tohoto pořadu. Ale v pohodě, jde tam o jídlo, ne o řeči. Asi teda. Jako inspirace k tomu, co uvařit ve středu večer dobrý. Takže jdu si vzít červenou nebo modrou zástěru (samozřejmě vypranou v Arielu), suroviny z Billy a hurá na to. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Vítězem první řady se stal Roman Kotlář. (SONY_)

Reklama

Reklama