Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Vynikajícím způsobem zpracovaný příběh o drogovém dealerovi, který se přes noc vyšvihl ve zbohatlíka se všemi jejich manýry. Je zde zachyceno období od prvních styků až po dovoz drog z Latinské Ameriky. Dealera skěle ztvárnil Johnny Depp a jeho manželku krásná Penelope Cruz. Jeden z nejlepších filmů o drogách, jaký jsem měl možnost doposud shlédnout..... ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Obrovská nuda a jeden z nejhorších filmů s Johnny Deppem, co jsem kdy viděl. Nějak mi prostě Johhny Depp do role George Junga, drogového překupníka, neseděl. Totálně jsem mu to nevěřil. Celý film je hrozně dementně a nudně zpracovaný. Totálně o ničem. Osudy všech postav jsou vám naprosto lhostejné. O emoce tady nezavadíte. Naprosto nechápu důvod zdejší oblíbenosti i hodnocení tohoto nesmyslu. Musím prostě dát jednoznačný odpad. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp s šílenou parukou a později i vycpaným břichem ve filmu o kokainu a dalších drogách. Ničím to nevybočuje z řady dalších filmů o drogách, ale přesto se mi to líbilo víc než všechny co jsem kdy viděla. I když musím přiznat, že v druhé polovině filmu už jsem se mírně nudila, konec mi to však vynahradil. Další role Johnnyho Deppa, kterou zahrál excelentně a i přesto, že byl drogový dealer nepřála jsem mu nic jiného než aby místo něj zavřeli Penelope a on mohl být se svou dcerou. 4* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela zajimavej film o drogach, kterej se ale prezentuje jinak nez mafianskej film. Coz nevadi. Problem je v drobet nevyrovnanym deji, ale za to tvurci asi moc nemuzou, jelikoz museli jet podle skutecnejch udalosti. Prvni pulka filmu je paradni, Johnny rozjizdi kseft nejdriv s travou a postupne prejde na kokain, dela si nove pratele a dodavatele, obcas po nem jde policie, proste se porad neco zajimavyho deje. Druha pulka uz je bohuzel trosku slabsi, Johnny stridave s drogama prestava a zacina a spis se film prezentuje jako rodinny drama, kdy jde hlavne o dceru. Nicmene tempo si film udrzuje docela slusny po celou dobu a nikdy nezacne nudit. Co se tyce hercu, Johnny celej film tahne a krome toho, ze hraje paradne, tak je na nem taky skvele udelany starnuti. Mile me taky prekvapil Ray Liotta v roli dobrackyho tatky. Naopak me stvala Penelope Cruz, nejenze nehrala kdovijak uzasne a ani se nepredvedla aspon nahore bez, ale neustale si furt jen stezovala a rvala a byla fakt silne protivna. Nicmene i pres otravnou Cruz a trosku slabsi dej v druhy puli to na lepsi 4* bude. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Nick Cassavetes, David McKenna | Hudba: Graeme Revell | Produkcia: Ted Demme, Denis Leary, Joel Stillerman | Distribúcia: New Line Cinema | Rozpočet: 53 miliónov $ | Tržby: 83,282,296 $ || Faktickou suchosťou prerážajúci, no už overene fungujúci schémat človeka stúpajúceho na životnej dráhe drogovej kariéry. Celé to úspešne tiahne Johnny, Penélope sa nanešťastie(?) objaví len neskôr, a poprvý krát ma vo filme výrazne štve - bude to asi tým, že svoju rolu zahrala úplne adekvátne reálu postavy... Ako negatívum by som vyzdvihol opätovné fandenie režiséra svojej hlavnej postave na drogovej dráhe, čo cíti divák skoro počas celého filmu okrem konca, a to môže vytvoriť nemálo zlý podtext pre morálku spoločenstva... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Necelý rok po premiéře filmu, na jaře 2002, Kristina Sunshine Jung navštívila svého otce ve vězení a řekla mu: "promiň, že jsem nepřišla dříve". (exitak)
  • Dle audio komentáře režiséra je kazeta, kterou George Jung (Johnny Depp) na konci filmu zanechá svému otci, doslovným přepisem kazety, kterou za podobných okolností nahrál skutečný George Jung. (HellFire)
  • Jedná se o první anglicky mluvený film pro Franku Potente. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama