Reklama

Reklama

Píše se rok 1902. V Baltimoru je sedmiletý George Herman Ruth odveden otcem do chlapecké polepšovny, sirotčince a školy St. Mary's. Otec jeho výchovu nezvládá, a tak se rozhodne zbavit se ho tímto způsobem. Ve škole je Ruth vychováván katolickými misionáři a ostatní děti si ho dobírají kvůli jeho tloušťce. Bratr Matthias Boutlier, který vede školní tělovýchovu, ho poprvé seznamuje s baseballem. Během tréninku odpalování Ruth zasáhne několik nadhozů, které Matthias hází. Ten je ohromen úžasnou silou, kterou Ruth odpaluje míč. O dvanáct let později, v roce 1914, je devatenáctiletý Ruth už členem baseballového týmu St. Mary. Nadále vyniká jako silný odpalovač a jeho úžasné dovednosti si všimne i Jack Dunn, majitel týmu Baltimore Orioles. Vzhledem k tomu, že Ruth je nezletilý, Dunn se rozhodne chlapce adoptovat a postarat se o jeho profesionální smlouvu. V polovině baseballové sezóny 1914 je Ruth prodán do Boston Red Sox. Jako člen Red Sox začíná Ruth získávat širokou pozornost za své homeruny a stává se vysoce populárním v Bostonu. Dostává zde přezdívku Babe… (TV Nova)

(více)

Recenze (42)

venison 

všechny recenze uživatele

Příjemný příběh o baseballové legendě Babe Ruthovi.. Klasický americký příběh o hvězdě, která povstala z popela.. Krásně zachycuje tehdejší dobu a popisuje život jednoho velkého divokého srdce.. Řadím k těm vydařenějším biografiím :-) John Goodman odvedl dobrou práci a ani mu to nedalo moc námahy :-) ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nej filmů o týhle hře... Poslední dobou už 3.kousek, kterej sem viděl. A tenhle patří asi ještě o kousek výš, než Redfordův Přirozený talent. A důvod? Babe je podle pravdy a navíc je to fakt suprově zahraný. Goodman je sice o pořádný kus větší chlap, než-li skutečný Babe (jo dal sem si tu práci a vygůglil si ho :o) ), ale roli extravagantního baseballisty zahrál na jedničku. Stejně tak jakov Přirozeným talentu tady v jeho životě hrály podstatnou roli ženský. Když se s jednou měli rádi, tak pálil jeden homerun za druhým a naopak :o). Babe si dokázal užívat života, prachy rozhazoval co to jen šlo, dělallidem radost a kalilprvní ligu. Asi nej bylo, když přišel na zápas totálně vykalenej, ani pásek u kaťat si nezapnul, přišel na pálku a nazdár, tady máš homeruna :o). Jo, tenhle film sem měl dycky rád a jak je vidět, tak dycky mít budu. ()

Reklama

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Filmů o baseballu jsem už pár viděl a mám možnost srovnávání. Přednost Babe je nesporně v nálepce "podle skutečné události" ... Takže máme možnost vidět poměrně podrobný rozbor života sportovního velikána George Rutha a je to poměrně jízda. Není divu, že to pro filmaře byl neodolatelný kousek. Ale jen je mi líto, že se toho bud nechopil někdo jiný nebo někdo o 15 let později. Proč? Téměř celý film je pojatý jako jedna velká šaráda, nahoru dolů, doprava doleva.. A občas toho bylo až dost. Ale tak nešťastným způsobem, že to chvílemi nudilo. Ale mluvím za sebe... Zde na csfd je žánrově označen jako "Drama / Sportovní". Toho "drama" tam ale byly dohromady 4 minuty. Filmu Babe by tedy více sedělo sportovní komedie. Otázkou by tedy bylo nakolik komediální je hřmotné prdění Johna Goodmana.. :) Pokud jste to někdo dočetl až sem, tak při zmínce o sportovní komedii musím zmínit filmek První liga. To je jiná úroveň, to má šmrnc. Takže to shrnu tak, že mi teda celková forma a duch filmu nesedly, ale přesto se jedná o poměrně dobrý snímek pro fanoušky baseballu. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Život občas píše divné příběhy. Z nezvladatelného vesnického burana se stal miláček davu, později jeden z nejzatracovanějších lidí Ameriky, ale povahově zůstal pořád stejný. Rodiče ho nenáviděli a v osobním životě to také neměl lehké. Jen asi neměl kouřit tolik doutníků. Možná by se z něj nakonec stal dobrý trenér. To je můj sen. ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Tenhle film zbožnuju je totiž o nejznámějším a do jisté doby nejlepším basedbalistovi své doby .Navzdory své né velké iteligenci byl velice štědrý a podporoval dětské domovy sám vyrůstal od jisté doby také bez rodičů . A přesto byl velmi talentovaný a uznávaný sportovec který žil naplno až do konce Babe byl a bude vždy vzorem pro všechny ve světě sportu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • George Herman „Babe“ Ruth Jr., vlastním jménem Georg Hermann Ehrhardt, držel rekord v celkovém počtu odpálených homerunů za kariéru. Jeho počet 714 homerunů překonal až v roce 1974 Hank Aaron. Babe zemřel 16. srpna 1948 New Yorku. (John Dunbar)
  • Natáčelo se v Illinois v USA. (reich)

Reklama

Reklama