Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Kdybych to tu nenapsal, tak bych se nemoh na sebe podívat do zrcadla: Toto je film, u kterého jsem se bavil jako málokdy. Bavil jsem se prostě nezřízeně, až jsem se bál, že nepopadnu dech. Málem mi z té hodiny a půl zůstal škleb. Prostě, byla to legrace. ALE POZOR: Jen s dabingem ČT! - Viděl jsem to také na Primě, a tam to bylo hóóódně špatné, většině vtipů tam úplně vysáli šťávu. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to zas tak vtipné ... k popukání ... ale moc se mi líbil takový divadelní nádech, kterým to na mě působilo ... A některé dialogy byly vážně brilantní ... a asi nejlepší byl Peter MacNicol - z něj sem fakt nemoh ...je to něco úplně jiného než stupidní a sprostý např. Scary Movie ... apod. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Toto si někdy musím zriffovat, ovšem až po zhlédnutí parodované předlohy. Neznalost filmů mi nedovoluje jít výš než na 3 hvězdy, ale i ty jsou silné. Nejdříve je tu vesele se pitvořící Leslie Nielsen, který, ač má nejlepší léta za sebou, dokáže udělat nějaký ten veselý vtip. Peter MacNicol jako patolízalský Igor je mile tupý ("Asi praskla cévka.") a dobře nahrává spoluhráčům. I tak ovšem celému filmu kraluje cameo Mel Brooks alias Dr. Abraham Van Helsing, který si ukradl nejlepší scény a hlášky. Ovšem už to není komedie pro tento věk, lehce vyčpělé gagy (např. formou oživlého stínu) jsou nyní již diskreditovanými tropami, jako guilty pleasure to ovšem funguje skvěle. Posledním plusem bych chtěl zmínit, že se Brooks nesnaží sypat jeden tupý vtip za druhým a šetří si je, což filmu dle mého názoru jenom prospělo. ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Přidávám se ke Galadriel - nechápu, že má tahle parádní parodie tak mizerný hodnocení..já se bavila už od první chvíle až do konce. Taky jsem měla totální záchvat smíchu u scénky zabodávání dřevěnýho kůlu do srdce, anebo polykání všeho hmyzu při konverzaci s doktorem u čajíčku nemělo chybu (samotný doktor se svojí opakovanou terapií klystýru byl dokonalej):-D Možná jsem si tenhle film tak užila, protože si nijak nepotrpim a ani neberu vážně tématiku upírů, a tak mi tohle skvěle sedlo;-) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Och bože, ten film je vážně strašně vtipný. Místy jsem se prohýbal smíchy. A současně si ve vztahu k filmovému žánru parodie uvědomil 3 věci: 1) správná parodie v ideálním případě překoná originál 2) a usvědčí ho z toho, že je sračka 3) a současně ve vás probudí chuť ho znovu vidět. Přesně toto se povedlo tomuto filmu ve vztahu ke mně. Při sledování jsem si uvědomil, že tato parodie je lepší než originál (na mysli mám verzi z roku 1931, která je po mém soudu vážně příšerná), že geniálně zesměšňuje originál tím, že za něj zodpovídá otázky, které mohl vyvolávat (za všechny třeba budiž uveden fór s uklouznutím po po netopýřím exkrementu), a že ve mně paradoxně probudila chuť vidět znovu originál (který po mém soudu vážně za nic nestojí - znovu opakuji, že mám na mysli verzi z roku 1931, která je podle mě spolehlivě tou verzí, která je zde parodována). Leslie Nielsen je, och bože, tak výborný! Ten chlapík je jako americká verze Přemka Podlahy, kterého si nemůžete nezamilovat. a smějete se, jen ho vidíte, aniž ještě stačil něco udělat - rozený komediální talent! Pokud vás náhodou u původní předlohy napadla stejně znepokojivá myšlenka jako mě - co když je to celé, při té nula celá nula nula nula jedna pravděpodobnosti náhodou proboha pravda - a měli jste kvůli tomu těžké spaní, pak vám díky této báječné komedii zcela jistě spadl kámen ze srdce. Žádní upíři nejsou, je jen Leslie Nielsen, který si z toho všeho dělá prdel. Och bože, zase bude možné v noci klidně spát. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, v níž herec Steven Weber zatlouká postavě Lucy do srdce dřevěný kolík, ho režisér Mel Brooks nevaroval, že na něj vystříkne přes 700 litrů krve, proto je jeho reakce čistě přirozená. (mi-ib)
  • Když se Drákula (Leslie Nielsen) sklání nad postelí Lucy Westenry (Lysette Anthony), aby ji kousl, vrhá jeho postava stín směrem na okno, místo od okna, odkud svítí Měsíc. (GordonCZ)

Reklama

Reklama