Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný trekkie, ale film má docela dobrý scénář, který se točí hlavně kolem Pickarda a Daty. Režisér si počínal celkem zručně (docela povedené akční a bitevní scény prozrazují, že je lepší jako střihač) a tak rozloučení s posádkou Nové generace dopadlo lépe, než jsem čekal. Ale radši bych ho býval prožil v kině. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po slibné úvodní scéně z Romulu přijdou bohužel bodré svatební proslovy ve stylu seriálů Jaroslava Dietla, honičky na čtyřkolkách, a pak se dokonce zjeví i ta nesnesitelná Janewayová. Ale nenechte se odradit, pak už to bude jen lepší. Tento díl je opět spíš pro teenagery než pro nejmenší, upírská rasa Remanů je pohledná, jejich šéfík překvapivý, no a nakonec Picard opět totálně zmasí Enterprise, ale stejně vyhraje. To snad není spoilerování, to je přece každému už dopředu jasné. ()

Reklama

Lokutus 

všechny recenze uživatele

co říct? nádherná tečka za celou ST ságou s posádkou nové generace a dle mého soudu nejlepší filmový ST od dob Khanova hněvu. Celkovou rovinu občas nepříliš příjemně narušují "rodinné vsuvky", které jsou však velmi silně vyvažovány mimořádně působivou atmosférou a hudbou Jerryho Goldsmithe. Škoda, že podobné filmy u nás v kinech nejsou uváděny a putují přímo na video... :(((( ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Další skvělé pokračování mého milovaného Star Treku. Dost se mne dotklo, že je uváděn až na videu (já ty distributory nenávidím). Trochu jsem zklamán akčními scénami, které buď jsou natočený rutině nebo hůř nudně, i když závěrečná kosmická bitka je špica. Proč vyměnily režiséra a představitele poručíka Rikera za rutinéra Bairda je záhada. Dabing se povedl, jen nechápu proč Bohdan Tůma dabuje Data když zpívá (král českého dabingu to moc neumí na rozdíl od Spinera). Doufám, že toto není poslední filmové setkání s Novou generací. Žijte dlouho a šťastně. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Na TNG jsem vyrostla a Picardova posádka je v celém ST universu jediná, kterou mám opravdu ráda. Plných pět si Nemesis nezaslouží - už jen proto, že ze setkání Picarda s jeho temným já na hony daleko vane dráždivá vůně potenciálu, který šel vyždímat přeci jen lépe, důkladněji a na dřeň (což na druhou stranu neznamená, že by to byla vysloveně špatně sehraná partie - místy z ní velmi příjemně a citelně mrazí). Ale TNG je pro mě tím, čím je pro jiné TOSka, Picard je king mezi ST kapitány - a Data je nejspíš moje nejmilovanější ST postava vůbec. Pod čtyři jít prostě nemůžu...:-) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Film měl původně o padesát minut více. Vystříženy byly zejména scény pojednávající o vztazích postav. 17 minut z nepoužitého materiálu je ke zhlédnutí na bonusech DVD. (Terva)
  • V čase 00:33:45 se objevuje dýka s dvojitým ostřím, velice blízká dýce Double Shadow od designéra Gila Hibbena. (HonzaR.)
  • Na fotce z akademie nemá mladý Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) vlasy. Přesto však v 19. epizodě 5. série s názvem „The First Duty“ seriálu Star Trek: Nová generace (od r. 1987) poznamená zahradník akademie hvězdné flotily Boothby při setkání s kapitánem Picardem: „Co se stalo s tvými vlasy?“ (Honzíno)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama