Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (436)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Perfektné spracovanie starého kultového televízneho seriálu o bizarnej (či skôr morbidnej?) rodine. Filmová verzia sa výborne vydarila. Vznikla komédia v duchu pôvodného seriálu, ktorá je plná čierného humoru. S réžiou som tiež spokojný. Napríklad, keď sa tancuje mamuška, tak to je scéna ako bič. Hereckému obsadenie taktiež nemôžem nič vyčítať. Ba velice ma potešil Christopher Lloyd v úlohe strýka Festera. "Addams Family" ma dokáže dobre pobaviť. **** ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Geniální. Jednoduše geniální. Nepřekonatelná adaptace klasického amerického seriálu. Takhle přesně mají Addamsovic vypadat. Anjelica Huston je naprosto dokonalá a její vzrušený vzdech ve scéně mučení by měl patřt do síně slávy. Spolu s úžasným Raulem Juliou tvoří snad nejharmoničtější pár v historii. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Oba díly Addams Family patří mezi moje nejoblíbenější hororové komedie, především díky obrovskému množství černého humoru, který je zde divákovi presentován se vší vážností a precizností. Místy je dokonce lehce morbidní, ale režisérův záměr nebyl diváky rozhodně něčím vyděsit, ale spíše pobavit a to se mu opravdu povedlo ve velké míře. Je jen málo věcí, které bych zde mohl vytknout. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Vynikající adaptace Adamsovy rodiny! Černý humor, hodně blivajzu a nebohý strýček Fester v nesnázích. Bizardní domácnost šaramantního Goméze a okouzlující Mortyshii je naprosto dokonalá. Když se přidá dvojice nezvedených dětí s násilnými sklony, dílo je dokonáno. Po herecké stránce bravůrní (největším vtípkem je Judith Malina - příznačně herečka a zakladatelka Living Theatru). A nechybí ani výmluvný bratranec It... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Film nadupanej hláškama, všechny postavy jsou skoro kultovní a nezapomenutelný, hlavně teda Lloyd jako Fester a Raul Julia s Ajelicou Huston jako manžele Addamsovi, ale i mlaďounká Christina Ricci je skvělá a tu úvodní znělku zná snad každej. Seriál sice neznám, ale tim morbidním černým humorem, co tady je, se to seriálu určitě nejmíň vyrovná. Fakt kultovní záležitost, která se prostě musí vidět. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • V severoamerických kinech film nastřádal 113,5 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 191,5 mil. (NIRO)
  • Anjelica Huston (Morticia) nás bavila zvláštní chůzí - tu ale vymyslela až díky kostýmu, v němž skoro nemohla chodit. (109)
  • Během natáčení zkrachovalo původní studio Orion, peníze na dokončení filmu poskytl Paramount. "Byl jsem tehdy hromádka nervů. Omdléval jsem a zvracel," vzpomíná režisér Barry Sonnenfeld. (Jennifer.S)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama