Reklama

Reklama

Tanec s vlky

  • USA Dances with Wolves (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poručík Dunbar, těžce zraněný v bitvě s konfederační armádou, je dekorován jako hrdina a poslán na vlastní žádost do opuštěné pevnosti na západní hranici. Spřátelí se s osamělým vlkem a pokouší se navázat kontakt s poblíž žijícím kmenem Siouxů. Přízeň obezřetných indiánů si získá informací o blížícím se stádu bizonů. Jazykové problémy mu pomáhá překonat ovdovělá Zaťatá pěst, kterou jako dítě bílých osadníků Indiáni unesli. Dunbar, přejmenovaný Siouxi Tančí s vlky, začne žít v indiánské osadě. Líbí se mu jejich způsob života, v němž nachází smysl další existence. Když se chystá jeho svatba se Zaťatou pěstí, je Dunbar zajat oddílem kavalerie, který s ním zachází jako se zrádcem. Siouxové ho osvobodí a zabijí většinu vojáků, ale Dunbar raději se Zaťatou pěstí kmen opouští, aby nepřivolal pomstu kavaleristů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (866)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Přistupoval jsem k filmu poněkud s despektem, přecijenom western je můj nejméně oblíbený žánr a tříhodinová stopáž mě taky zrovna nenaláká, o to víc mě Tanec s vlky překvapil. Mile samozřejmě. Skvělý příběh, příjemná hudba, děj svižně odsýpá, takže bych to nakonec ani na takovou délku netipoval. Jednoduše moc povedený snímek. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Geniální!! Už dlouho mne žádný film nedokázal tak dojmout a potěšit zároveň. Překrásný lidský příběh o člověku, který se přidá na stranu indiánů, když vidí jakého zvěrstva se nich "bílí" doupouštějí. Kevin Costner ve vrcholné formě si nejen zahrál hlavní roli, ale ujal se i režie, kterou zvládl naprosto neuvěřitelně. Nechápu kde se vněm vzalo takové citlivé, místy až poetické vyprávění a za celé tři hodiny snímek nenudí ani náznakem. Herecké koncerty všech zúčastněních což jen dokazují nominace na Oscary. Snímek, od kterého nikdo neočekával žádné zázraky a spíše se doufalo, že si na sebe alespoň vydělá (i s ohledem na legendární Ciminův propadák Nebeská brána). Nakonec se z toho stal obrovský hit, kult, klasika a jeden z kasovně nejúspěšnějších filmů roku. I když Costner tohle dílo patrně nikdy nepřekoná a nejspíše se mu ani nepřiblíží, tak za Tanec s vlky zaslouží maximální uznání a velké díky. Přesto, že hrál postavy Robina Hooda či Osobního strážce, tak pro mě navždy zůstane tím, kdo Tančí s vlky.......... ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dokonalý film, který je ve svém žánru naprostá a ojedinělá perla. Costner brilantním hereckým výkonem a úchvatnou režií doslova vtáhne diváka do duše kmene Lakotů (Siouxů) a vyvolá v něm neuvěřitelnou touhu být jeho součástí. Zvláště pro znalce této tématiky a obdivovatele indiánů je tento film prostě lahůdka, protože jsou zde vylíčeni ještě jako hrdí a samostatní lidé, kteří nejsou utlačovaní bělochy, i když je děj zasazen do druhé poloviny 19. století, kdy byli poslední volně žijící indiáni definitivně zlomeni (jediná jejich potrava bizoni systematicky vyvražděni vládou a Siouxové v podstatě také). Nádherný film s dokonalou režií, poselstvím a vypovídající hodnotou. Škoda, že tak jak končí tento film, neskončil i osud Lakotů. 100% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans John Barry: 1. Main Title (expanded)/Looks Like A Suicide (expanded) ,2. Ride To Fort Hays ,3. Journey To Fort Sedgewick/Shooting Star/The John Dunbar Theme/Arrival At Fort Sedgewick (expanded) ,4. The John Dunbar Theme ,5. The Death Of Timmons ,6. Two Socks/The Wolf Theme ,7. Stands With A Fist Remembers ,8. The Buffalo Robe ,9. Journey To The Buffalo Killing Ground ,10. Spotting The Herd ,11. The Buffalo Hunt (film version) ,12. Fire Dance ,13. Two Socks At Play ,14. Falling In Love ,15. The Love Theme ,16. The John Dunbar Theme ,17. Pawnees/Pawnee Attack/Stone Calf Dies/Toughest Dies ,18. Victory ,19. The Death Of Cisco ,20. Rescue Of Dances With Wolves ,21. The Loss Of The Journal/The Return To Winter Camp ,22. Farewell/End Title ,23. The Buffalo Hunt ,24. The John Dunbar Theme (film version), ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dnes už kultovní kousek svého žánru, který s sebou přináší rozlehlost, klid a občasné "hřmění" amerických prérií. Kevin Costner ztělesnil svého Johna J. Dunbara ve velkolepém stylu, takže není divu, že již po pár minutách vás tento film vtáhne do děje, jenž se rozjíždí poměrně pomalým tempem, avšak směřuje k takřka nervy drásajícímu závěru, kdy jsem si doopravdy nebyl jistý, jak to všechno dopadne. Tvůrci velmi dobře zvolili i hudební podklad, jenž dokonale vyplňuje hluchá místa. Působivé prolínání života rudých a bílých, neodpustitelné činy ze stran obou kultur a Two Socks, to je to, co si ponesu ve vzpomínkách na tento snímek. Váhám, zda nepřihodit jednu hvězdičku. Pozn.: Osobně bych tento western postavil na úroveň takových, jako je Velká země či Jízda do Ox-Bow. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (70)

  • V čase 29:17 se poručík vzbudí a vyděsí ho kůň, který má sedlo a třmeny. Což je asi stejná hloupost, jako kdyby všichni nechávali přes noc nastartované auto. (Winster)
  • Aby se tvůrci během lovu vyhnuli možnému poranění zvířat, vynaložili kolem 250 tisíc dolarů na mechanického bizona. (džanik)
  • Ve filmu je srdceryvná scéna, kdy Dunbar (Kevin Costner) společně s indiány narazí na část stáda bizonů a zdrceně pozorují výsledky řádění lovců kožešin. Je ironií, že Costner si ve filmu Wyatt Earp (1994) zahrál postavu živící se po nějakou dobu právě lovem kožešin. (mfaky)

Související novinky

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Tak, a je to tady. Remake Vinnetoua!

Tak, a je to tady. Remake Vinnetoua!

13.08.2011

Poté, co se Christophe Gans pustil do nové verze Fantomase, jsme tak nějak tušili, že se na plátna kin vrátí i další evropské klasiky. Německá produkční společnost Constantine Films (od Resident Evil… (více)

Sam Mendes na Divokém západě

Sam Mendes na Divokém západě

10.12.2009

U tohoto tvůrce už nás „nečekané“ žánrové volby nemůžou překvapit. Proč by si nemohl zkusit třeba western? Obzvlášť, když se schyluje k návratu kovbojek na filmová plátna (komiksový Jonah Hex,… (více)

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama