Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zbytek přeživších lidí žije v osadách podobných těm z časů Divokého Západu, jenom se stopami moderní civilizace. Křehká existence lidstva je navíc pravidelně vystavována těžké zkoušce - samozvaná armáda bojovníků, kteří si říkají Holnisté, napadá jednotlivá města a vysává z nich život. Požadují nejen potraviny, ale také silné muže jako vojáky do svých řad. Holnisty vede krutý a despotický generál Bethlehem, který se rozhodl, že nemilosrdným terorem dobude svět. Zpustošenou krajinou projíždí tajemný tulák se svým mezkem, který si na živobytí vydělává přednesem Shakespearových dramat. Při jednom svém vystoupení je proti své vůli zrekrutován do Bethlehemovy armády. Během výcviku se mu podaří uniknout a schová se do havarovaného poštovního vozu. Aby nezmrznul, vezme si na sebe uniformu mrtvého pošťáka. S cílem najít živobytí přichází do městečka Pineview a tvrdí, že je skutečným poštovním úředníkem obnovené vlády Spojených států. Začíná mezi lidmi opět šířit naději a jednotu. Je ale jasné, že nejvyššímu veliteli Holnistů a dosud neomezenému vládci v kraji se nic z toho nebude ani trochu líbit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Costnerovi se nelíbil vědeckofantastický konec knižní předlohy od Davida Brina? Costnerův nemastný/neslaný konec bohužel kvalitu snímku strašně shazuje dolů. Každopádně sjednocení Spojených států pomocí jediného možného komunikačního prostředku (pošty) je zfilmováno docela věrohodně a postkatastrofický svět i s jeho obyvateli byl vykreslený velmi realisticky. Scéna, kdy po pošťákovi jedna žena chtěla dítě, na mě při čtení knihy velmi silně zapůsobila a přes velké obavy dopadla ve filmu docela obstojně. Vzhledem k tomu, že Spojené státy dávno neexistují, tak mi údajný „patriotizmus“ vůbec nevadí. Spíš si vychutnávám, jak se na Pošťáka lidé koukají jako na pomatence a později to je motivující prvek dalších pošťáků, mladých lidí toužících po změně. Já věřím ve Spojené státy! ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Costnerova postava mi chvilkama na začátku připadá skoro až trochu retardovaná. První hodinku mě to moc nebavilo a říkal jsem si, že to asi bude průšvih. Ale postupem času jsem se do toho čím dál víc vžíval až se mi to nakonec docela líbilo. I když je pravda, že post-aspo svět, krom toho dolu, byl trochu nudný a nevyužitý a zpomalené záběry byly otřesné. 70% ()

Reklama

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Nekonečně dlouhej, plytkej tříhodinovej western, kterej nese bůh ví proč v názvu budoucnost a je to postapo, akorát že pro děti.. takže oni udělaji postapo ve stylu disney pro děti, bojí se tam někoho sejmout, hraje si to na nějaký rodinný dobrodrůžo žůžo, ale to že to má být teda postapo a miliarda lidí zřejmě zahynula.. to jim nevadí a bouchačky jsou tam taky zbytečný. Prostě nedomrdlí hovno, který má navíc tři hodiny kurva proč?? ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Takže máte dobré semeno.“ – „Čo?!“ – „Len sa pýtam.“ Tu zostáva rozum stáť. Tesne predtým, ako otrasný Posol budúcnosti v roku 1997 prešumel kinami, nachádzal  sa narcis Costner v zlej situácii. Na jednej strane sa ako herec prepožičal viacerým bombám (Nepodplatiteľní, Oosbný strážca, Pole snov) a ako režisér/producent stvoril Tanec s vlkmi. Zároveň ho ale začala ovládať temná sila. Prehnané režijné ambície, škaredé správanie ku kolegom, až trápna sebadôvera a samodeštrukčná láska k plytkým scenárom (a samozrejme k samému sebe). To pochovalo jeho priateľstvo s režisérom Kevinom Reynoldsom a jeho „herecké" filmy prepadli (Strom snov, Wyatt Earp, zelený svet). Keď ho nadchol post-apokalyptický scenár Erica Rotha (Oscar za Forresta Gumpa) a Briana Helgelanda (Oscar za L.A. - Utajené skutočnosti) a rozhodol sa ho režírovať a zahrať si v ňom titulnú rolu, diváci nevedeli, či majú čakať návrat kráľa alebo definitívne potvrdenie, že Tanec s vlkmi bol náhoda. Ale i Kevinovi najväčší nepriatelia čakali prinajhoršom priemerný film. Sračku roka nečakal nikto. A predsa sa dostavila! Scenár šokuje vysokým stupňom kreténizmu (chlap naháňa druhého chlapa, zrazu z kríka vyskočí lev a zožerie ho, k tomu fakt ťažko niečo dodať), herci obvykle schopní podať dobré výkony (Olivia Williams, Will Patton, Giovanni Ribisi) sú jedným slovom hororoví, akčné scény ako keď sa deti v družine naháňajú po lúke a mávajú pri tom palicami (občas vzadu precvála kôň s jazdcom, aby sa nepovedalo), triky nekomentujem, príbeh hlúpy, sci-fi trápne, dialógy sa nedajú počúvať, vzťahy medzi postavami vás poriadne naštvú, dej nemá logiku (ústredný hrdina si na polievku zarába hraním Shakespearea) a hnilou čerešňou je vražedná dĺžka (tri hodiny ku*va). Nevraviac o televíznych kostýmoch, zaliečavej a podliezavej hudbe a patetických scénach (americkú poštu Costner chápe ako základný pilier, na ktorom stojí celý civilizovaný svet). Film som si (i kvôli mimoriadne negatívnym recenziám) nechal v kine ujsť a keď som to s ním riskol na VHS, zasa až také zlé sa mi to nezdalo. Ale keď som si túto kravinu v roku 2010 zopakoval v televízii... skutočne fuj. Ale skutočne, Kevin. Plusy: pekná kamera, občas fajn post-apokalyptická výprava a paradoxne práve celková blbosť scenára. Tá je taká mimoriadne vysoká, až je to svojím spôsobom zábavné. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já musim toho Pošťáka trochu přehodnotit. Hodnotil jsem ho tady před 14 lety a dal jsem mu 2 hvězdy. Teď jsem to viděl po těch letech náhodou v televizi a nepřišlo mi to úplně blbý. Je to dost dlouhý, což mi zase až tak nevadilo, je to taky hodně patetický (jak je ostatně u Costnera zvykem), což mi teda trochu vadilo, ten postapokalyptickej svět působil možná trochu divně a taky dost věcí zůstalo bez vysvětlení, ale jakousi myšlenku (možná trochu naivní) ten film v sobě má. Nejlepší mi přišla ta úvodní část z vojenskýho tábora, ale ani u toho zbytku jsem se nijak nenudil a bez problémů ty 3 hodiny u toho vydržel. Zpětně moc nechápu, proč se z toho stal takovej komerční propadák, když na daleko větší kraviny typu Armageddon nebo Den nezávislosti šel do kina tenkrát úplně každej. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probahlo ve Washingtonu, Oregonu, Tuscomu, Arizoně nebo na ostrově Fidalgo. (Terva)

Související novinky

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama