Reklama

Reklama

Poslední díl Godzillí série. V tomto velkolepém zakončení proti sobě stojí skoro všechna monstra, která se v této sérii objevila. Godzilla, Minya, Anguirus, King Caesar, Ebirah, Kamacuras, Kumonga, Manda, Mothra, Rodan, Hedorah, Monster X a Kaiser Ghidorah. Zničí Zemi? (Spinosaurus)

Zajímavosti (26)

  • Spoiler: Godzilla ve filmu zabije všechny své monstrózní protivníky, s výjimkou Anguiruse, Rodana a Kinga Caesara, které po vítězství v souboji 3 na jednoho pouze nechá ležet a ušetří je. Původní verze scénáře počítala s tím, že i tato tři monstra budou Godzillou usmrcena, nakonec se tak však nestalo. Jistou dobu panovalo přesvědčení, že tato skutečnost je jakýmsi odkazem na fakt, že Rodan, Anguirus i King Caesar byli v původních filmech Godzillovi spojenci a nikoliv soupeři; reálné vysvětlení je zřejmě mnohem prozaičtější – při vytváření efektů ohně a explozí by pravděpodobně došlo k poškození kostýmů monster, což ovšem filmaři nechtěli, protože kostýmy měly po dotočení filmu sloužit k reklamním účelům. (Israha)

Související novinky

Vlak plný masa

Vlak plný masa

04.04.2007

Bývalý fotbalista, mlátička z gangsterek Guye Ritchieho, popřípadě Juggernaut z třetích X-Menů Vinnie Jones nikdy neměl nouzi o role, které sice neoplývaly dialogy, ale přesto byly nadmíru šťavnaté.… (více)

Reklama

Reklama