Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od noci plnej zázrakov už uplynuli štyri roky a opäť sa blížia Vianoce. Rozhlasový moderátor Mikuláš so svojim synom spokojne žije s Doris, ktorá kedysi zatelefonovala do jeho relácie a tak nevedomky spustila kolotoč udalostí, ktoré zmenili nielen životy ich dvoch, ale aj mnohých ďalších ľudí. Tých, ktorí opäť zápasia so svojimi vzťahmi i túžbami a pomôcť im dokáže iba zázračná moc Vianoc... (STV)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (49)

Henry007 

všechny recenze uživatele

Aby mohl nastat happyend, tak musíme nejdříve sledovat deprese a žal. Jednička byla fajn vánoční pohádka á la Láska nebeská, dvojka možná poněkud nešťastně pracuje se spoustou charakterů z prvního dílu a musí tak rozbít jejich štěstí, aby nakonec mohla láska znovu vyhrát. A tak pohádková atmosféra je fuč a je to povětšinou poněkud smutná podívaná. Na tak krátký prostor jsou některé příběhy špatně uzpůsobeny (divák má bez detailnějšího vykreslení vztahů věřit, že muž opustí na štědrý den svou nádhernou a milou snoubenku za dívku, se kterou kdysi strávil víkend. A snoubenka to celkem v pohodě přijme a pošle svého snoubence za tou dívkou, kterou potkal na 10 minut v obchoďáku). Finále filmu je zmatek, kdy je místy kvůli rychlému střídání linií těžké se zorientovat, která postava patří ke které a co je vlastně jejich příběh. Ale co se musí polákům nechat je vizuál. Nádherně natočený film plný světýlek, poletujícího sněhu a zamrzlých oken. I když jsem se tedy děsil, že sleduji depresivní vánoční drama, tak nemohu říct, že bych se nebavil a film si přes všechny výhrady neužil. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Slabší kopie jedničky. Pořád je to jen soumrak klišé a vánočního kýče, 2. polovina snímku už mě svou předvídatelností nebavila... a pak si říkám, proč je nutné Vánoce spojovat s obchodními centry? Santu ještě chápu, když v Polsku nosí dárky i św. Mikołaj, no je to zkrátka jen tuctový komerční film na jedno zhlédnutí... 40 % ()

Reklama

boni 

všechny recenze uživatele

Jedno jediné zásadní zjištění - stále to je velmi dobré. Ano, příběh už není veden s takovou nonšalancí jako u jedničky, občas už to přeci jen je trochu nucené, ale stále to člověku dokáže vyloudit úsměv na tváři, což je o Vánocích to nejdůležitější, a tak i přes počáteční pochyby tam ty čtyři hvězdy patří právem. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

To, že k Láske nebeskej nevzniklo pokračovanie má svoj dôvod. Muselo by totiž rozbiť happyendy prvej časti, aby bolo o čom točiť - presne ako sa to stalo s týmto filmom. Navyše dej naprieč mozaikou postáv tentokrát nie je tak zaujímavý ako minule. Najhoršie obišli moji obľúbenci z jednotky, moderátor rádia a Doris. Jediná plnohodnotná línia bola tá s nezodpovedným Santom, u ostatných som mal tak trochu pocit, že sú tu len do počtu. 6+/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První díl byl pro mě příjemným polským zázrakem. Scénáristicky v něm Poláci dokázali, že svedou natočit i vánoční komedii, která nepatrně spojí sérii různých životů…a pořád to bude dávat smysl. Označení polské odpovědi na anglickou Lásku nebeskou mělo opravdu své opodstatnění. Druhý díl už je o stupínek slabší, ale pořád je hodně fajn. Herci se naštěstí opakují, což je dobře. Rychle jsem se na ně rozpomněl. Horší už je to (i když jen o stupínek) s propojením jednotlivých životů v ucelený závěr. Vlastně je to scénáristicky daleko jednodušší, jak v případě prvního dílu. Pravda ale, že pořád je to hodně příjemná vánoční komedie. ()

Galerie (39)

Související novinky

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

23.10.2016

3 kinosály, 4 země, 5 workshopů, 5 dní, 18 hostů, 40 filmů. MFF 3Kino – Praha 2016 proběhne ve dnech 2. až 6. listopadu ve dvou sálech kina Atlas, ale nově i v kině Evald. Festival se i letos… (více)

Reklama

Reklama