Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V New Yorku se náhodně na Štědrý den setkává 5 lidí. Jsou propojeni sérií nevysvětlitelných příhod a s malou vzájemnou pomocí si uvědomují nový smysl svých životů. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Matli 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo celkem nudně a o ničem, ale když se člověk seznámí s postavama, tak se na to moc příjemně kouká. Zajímavá a zvláštní romanťárna a to můžu, není to nic co by tu bylo už 100x. Extra hvězdička navíc za výbornýho Robina Williamse a krásnou Penélope (postavička jako víno:-) ). Ani (chudák) Paul Walker nezklamal, bylo zajímavý ho vidět v něčem jiným než v Rychle a zběsile. 67% ()

Sidarius 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi ležela v šuplíku originálka za pár kaček a já se filmu vyhýbal (hlavně kvůli poměrně nízkému hodnocení zde na ČSFD), ale teď po shlédnutí soudím, že film je zde značně podhodnocen. Velkou vinu na tom mají producenti filmu, kteří se pravděpodobně zasloužili o to (a i kdyby jen tím obalem), že film budí dojem "americké Lásky nebeské" o čemž svědčí i valná většina zdejších komentářů. Tyto dva filmy přitom mají společného jen tolik, že je v nich více postav, jejichž osudy se vzájemně protínají (ovšem v Lásce nebeské je těch postav mnohem více a a jejich osudy jsou daleko více propojené). Jinak ale jde o úplně diametrálně odlišné filmy. Láska nebeská je romantická komedie, je to milé, vtipné a pozitivní. Tento film je přitom čisté romantické drama, kde vtipných a milých momentů moc nenajdete. Možná ale i díky tomu film působí o dost "opravdověji" než Láska nebeská (a zdejší komentáře tak považuji většinou za dost mimo), což je paradox, protože tento film obsahuje několik mysteriózních prvků. Srovnávat oba filmy je naprostý nesmysl, stejně tak, jako hodnotit tento film v závislosti na Lásce nebeské, protože to je jak srovnávat Vinetua a Tanec s vlky. Nechci tím tento film nijak zvlášť obhajovat, ale základní koncept se myslím povedl. Herci hrají velice dobře, dojemné momenty jsou skutečně dojemné a vánoční mystika filmu vůbec neškodí, spíše vytváří překvapivé a nečekané momenty bez negativních vedlejších účinků. Rozhodně tento film hodnotím 3,5* a kvůli příliš nízkému hodnocení (které ale dle mého způsobilo ve většině případů nesmyslné srovnávání) zaokrouhluji nahoru! ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příběh mi připomínal stolní hru "Člověče, nezlob se". Desková hra s vánočními motivy. Figurky (herecky zvučných jmen) se vydávají na cestu New Yorkem, občas se náhodou potkají a postupně poznávají, jak respektovat jeden druhého, potažmo sám sebe. Zajímavý nápad, ovšem asi jsem se málo soustředil, takže mi roztříštěnost jednotlivých příběhů divácky nesedla. Když jsem se zorientoval v počínání nějaké postavy nebo se těšil na vystoupení nějakého herce, tak filmaři většinou odskočili do jiné části příběhu. Složitost vypravování je možná záměrná, podobně jako Rosina odpověď na otázku "Proč nemáte rádi Vánoce?" Zajímavý komentář: Damiel. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Nejspíš spoiler. Proboha to byl zase slzavej potok. Tlak na city kam se podíváš, ale já na tuhle hru chtěla tentokrát přistoupit. Asi nejvíc se mi líbila linka Susan Sarandon (i když ta byla ve finále víc přitažená za vlasy než reinkarnovaná manželka). Neřekla bych, že je to vánoční film - ve smyslu s vánoční atmosférou... spíš taková srdceryvná dramata zasazená do tohoto období. Ale líbilo se mi to. (A kašlete na srovnávání s Láskou nebeskou.) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krásný film u kterého jsem hodně brečela. Prostě jsem si nemohla pomoct. Ale jinak, po tom co odezněly první pocity, musím uznat že nic moc. Docela trošku nuda, příběhy vůbec nezapadaly a neměly nic společného, slabý scénář, vlastně tu o nic nešlo. Ale za to moje rozbrečení, dávám tři hvězdy, i když by to bylo tak na dvě. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Po uvedení v kině byla vydána na 48 hodin zkušební verze DVD. (HappySmile)

Reklama

Reklama