Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V záplavě současného slasheru nadprůměrná záležitost, těžící hlavně z nepříjemné atmosféry rozlehlé australské pustiny, která se posléze změní ve stísněné prostředí starého kamenolomu, kde se rozjede pod taktovkou vidláckého kruťase nadstandardně drsná a ve vší detailnosti zabraná hra na mučení, která slabšími povahami zamává. Škoda trochu zbytečně natáhlého úvodu, který mohl v klidu ustoupit té „důležitější“ části. Výsledný dojem je ale i tak maximální spokojenost, kde se mísí blažený úsměv nad myšlenkou „neúpadku“ žánru s poněkud nepříjemným pocitem v oblasti krajiny břišní, což je dle mého ten nejlepší výsledek, jaký se Australanům mohl povést. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Australský řepák vrací úder! Milé děti, až vám v liduprázdné poušti chcípne auto, rozhodně nevěřte dobrotivým venkovanům v klobouku, kteří horlivě nabízejí nezištnou pomoc, mohli byste dopadnout opravdu hodně zle. Škoda jen toho zbytečně natahovaného úvodu, k nějakém sepětí s aktéry u mne došlo stejně až ve chvíli, kdy se přestalo mluvit a vytáhly se nože (a jiné nástroje). Ale i tak je Wolf Creek dost příjemné překvapení, už jen kvůli nepříliš často využívanému prostředí bezvýchodné a nemálo rozhlehlé australské pustiny. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nakonec dost nuda. Ke zvrtau ve filmu dochází až v padesáté minutě - celá první část je nezajímavé sledování, jak se trojice mladých lidí vydává na výlet a dostanou se do potíží, když jim přestane fungovat auto. Následující krvavá druhá půle mě ovšem zklamala také. I onen masakr, kvůli kterému si tento film lidé pustí, je natočen mdle a nezajímavě. Jednání vraha je chvílema dost nepochopitelné. Jinak ta brutalita, která se "slibuje" nijak přehnaná není, takže ani diváci lační nějakých úchylných výjevů si na své nepřijdou :)) ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

McLeanův snímek disponuje působivoou kamerou, neotřelým prostředím a hlavně patřičnou dávkou napětí. Na rozdíl od různých prvoplánově jatečních záležitostí typu Hostelů, Texaských masakrů a spousty jiných, dokáže Wolf Creek navodit mrazivou atmosféru reálného nebezpečí a to že je natočen na základě skutečných událostí mu docela rád věřím. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Trosku podobne HOSTELU (2005), nie scenarom, ale tym, akym sposobom si vychutnaval hlavny zlocinec mucenie ludi. Zaciatok bol trosku zdlhavy, avsak neskor film pridaval postupne na plyn. Nastvala ma len jedna vec, aku sancu mali tie 2 zeny toho zlocinca zabit a nevyuzili ju, ale to by bol automaticky koniec filmu a to by ma nastvalo este viac. Radsej keby v scenari tato scena ani nebola a vrah mal byt vzdy o krok vpred, to by som viac privital. Nikdy nezabudnem na uzivatelku Madison, ako velmi lutovala, ze sa na tento film so mnou divala, ta si od nervov skoro vytrhala vsetky vlasy a to sa este na tento film tak strasne tesila :-)... 27.12.2009 _____ John Jarratt - (Mick Taylor) +++ Cassandra Magrath - (Liz Hunter) +++ Kestie Morassi +++ (Kristy Earl) +++ Nathan Phillips - (Ben Mitchell) +++ Phil Stevenson - (Mechanik) +++ Hudba: Frank Tetaz +++ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Většina dialogů Micka Taylora byla improvizovaná jeho představitelem Johnem Jarrattem. (ČSFD)
  • Austrálsky MMA bojovník Mark Hunt sa vo svojej autobiografii vyjadril, že pri pozeraní tohto hororu mu vrah Mick Taylor (John Jarratt) pripomínal jeho otca, ktorý ho v detstve týral. (Marceloo)

Reklama

Reklama