Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak nevím co je na tomto filmu tolik ceněné. Já jsem se vysloveně nudil, pouze místy jsem kroutil hlavou nad tím jak patetický scénář může být. Přišlo mi to dost laciné. Zápletka se dobrá, ale dialogy jsou opravdu příšerné. Asi je to jeden z těch lepších katastrofických filmů, ale ono jich zas tolik dobrých není. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Katastrofická klasika, kterou jsem sledoval už jako malý kluk a která mi v tehdejší době připadala výjmečná. A i dnes je to jeden z mých nejoblíbenějších katastrofických filmů sedmdesátých let, který bych zařadil po bok třeba ještě lepšího Skleněného pekla. Cestovní loď Poseidon zasáhla při plavbě z New Yorku do Atén velká přílivová vlna, která loď převrátila. I když ty efekty dnes působí trochu neohrabaně, pořád je na co se koukat. Hlavně útroby lodi jsou promakané a člověk nemůže vědět, co se nachází za dalším rohem. Opravdu to napětí se tam dalo krájet. Z herců mě potěšil Gene Hackman, který konec konců nemůže zklamat. Zajímavá byla role, kterou ztvárnil Ernest Borgnine a za zmínku stojí i Leslie Nielsen jako kapitán. Navíc výstižná hudba. Prostě film, který i po tolika letech neztrácí své kouzlo. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pri katastrofických filmoch je vždy nejaké priam štandardné zloženie prežitých,č i zachraňujúcich sa, tak trocha do toho vždy pripletú náboženstvá a tiež riadnu dávku hystérie. Tu anvyše aj veľa špiny a veľkej teploty. To putovanie bolo ešte fajn, horšie boli tie dialógy a postavy mi tiež nepripadali sympatické. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Spomínam si že som si tento film veľmi veľa krát požičal v 90.rokoch na VHS z videopožičovne. Hlavne ma vždy dojala finálna scéna Genea Hackmana. To som naozaj nečakal a vtedy ako malý chlapec som sa ešte veľa krát nestretol s tým, že by takto dopadla hlavná postava. Tento film bude iste notoricky známy, pretože ho minimálne jedna z našich televíznych spoločností aspoň raz ročne premietne. Patrí do doby, kedy na prelome šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov natáčali katastrofické filmy. Film je vo svojej podstate fantastický. Ilúzia prevráteného parníku je dokonalá. Dej je dramatický, strhujúci a obzvlášť aj napínavý. Efekty sú na celkom výbornej úrovni, čo na tú dobu bolo celkom slušné. Ale zároveň najzaujímavejšou a najlepšou vecou celého tohto filmu je kvalitné herecké obsadenie. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Parádní katastrofický film z dob poctivé filmařiny, bez digitálních triků. Sympatický je i "Frank Drebin" na kapitánském můstku, takže je škoda, že jej tvůrci více nevyužili. I tak je herecké obsazení sympatické. Putování našich hrdinů vzhůru nohama bere dech a vy jim fandíte, aby katastrofu někdo přežil... ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • Převrácení modelu se natáčelo v nádrži ve studiích 20th Century Fox, kde umělou vlnu vybudila vysoká "skluzavka", po které obrovský nápor vody stékal. (FIBO)
  • Ve scéně, ve které reverend Frank Scott káže na palubě, má na sobě herečka Pamela Sue Martinová žlutobílé pončo - to bylo původně zhotoveno pro Rosemary Forsythovou, která je nosila v akčním televizním filmu City Beneath the Sea (1971), jejž Irwin Allen produkoval a režíroval rok předtím. (džanik)

Reklama

Reklama