Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Geniální nápad, a přitom banální, převrátit ship dnem vzhůru, jak málo někdy stačí na to, aby...z herců to jasně celý táhne iron gene, ale dobře mu pricmrndávaj immortal ernest a fatty šely, a i když je tam spousta sentimentálního balastu, tak samotná ta idea je prostě džínijes. A i když je to good old flik z pravěku, dívá se na to kupodivu líp než na rimejk, kerej doplatil na trikovou přeplácanost, kerá z toho udělala totální guláš. Originál naproti tomu obstojí i Tudej! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Genialna, mimoriadne napinava filmarina s vybornym Gene Hackmanom /Francouzska Spojka, Prime Cut/ v hlavnej roli, ale dobre zahral aj Ernest Borgnine /Emperor of the North s Lee Marvinom/ a videl som tu aj Leslie Nielsena /Forbidden Planet 1956/. Zvysok hercov mi znamy nie je, ale tempo je vyborne, dialogy tiez, reziser Ronald Neame sa teda predviedol. Po kultovom Towering Inferno je toto moj dalsi oblubeny katastroficky film : 100 % ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

70. léta byla doba katastrofickým filmům zaslíbená. Po zhlédnutí remaku jsem si musel spravit chuť originálem. Plně oceňuji, že "starý" Poseidon je oproti "mladému" poctivým dobrodružstvím, kde se divák s postavami dokáže bezproblémově sžít. Samozřejmě je to hlavně díky charismatickému Hackmanovi. Původní Poseidon jasně ukazuje jak jsou ve filmu hrozně důležité praktické efekty. Kulisáci si museli opravdu máknout, když například kvůli 10 sekundové scéně na záchodě museli pisoáry namontovat opačně. 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Katastrofický film s nekatastrofickým scénářem, ale s téměř katastrofálním Genem Hackmanem v hlavní roli aneb všechno zvládnu, všechny vás zachráním a nakonec se obětuju. Hackmanova postava je v celém konceptu poněkud zvláštní, ačkoliv není špatně zahraná. Možná to chtělo někoho mladšího a charismatičtějšího do role odvážného muže vedoucího skupinku přeživších po převrácení zaoceánského parníku přílivovou vlnou. Stran speciálních efektů bych zmínil, že když se parník potopil, tak efekty byly natolik předpotopní, že by neškodilo, aby je vlna odplavila taky. Jakási maketa lodi simulovala stav převrácení v několikrát opakovaném statickém záběru až to bylo legrační. Napětí film vyvolal poměrně dobré, ačkoliv zájem o zbylé postavy nijak nevzrůstal i když Ernest Borgnine zahrál o hodně líp než všichni ostatní. Drama se rozjíždí pomalu, tempo dynamické není, ale celkem se na to dá podívat, ačkoliv čím je film starší, tím víc na něm hledám nedokonalosti. Kdo ho ještě neviděl by zklamán být nemusel. Mně dvě shlédnutí bohatě stačila. 60% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy (a hlavně ty současnější) nějak moc nevyhledávám, ale tohle je milá vzpomínka na dětství, kdy jsem tenhle film měl docela rád a připadal mi hodně dobrý. Promyšlený scénář (ale i tady se najdou nelogičnosti), dobré postavy a vnikající herci. Tu silnou paní plavkyni jsem skoro obrečel. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • Některé záběry se natáčely na skutečném parníku - RMS Queen Mary, šlo však jen o zlomek záberů, které jsou ve filmu. Jde konkrétně o scény, kdy vidíme pasažéry na venkovní palubě. (FIBO)
  • Red Buttons a Carol Lynleyová, jejichž postavy se do sebe ve filmu zamilují, se ve skutečnosti nesnášeli. Pokud neběžela kamera, tak se jeden druhého stranili. (džanik)
  • Aby její postava bývalé úspěšné závodní plavkyně vyzněla věrohodně, připravovala se Shelley Wintersová s olympijským plaveckým trénerem. (džanik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno