Reklama

Reklama

Obsahy(1)

...jeden muž, jedno auto, krádež která dokáže naštvat až příliš policistů. Kaskadér H.B. Halicki si vytvořil roli přímo na tělo a napsal scénář k jednomu z nezapomenutelných automobilových hitů. Skvělý zloděj a řidic čtyřkolových miláčků si musí poradit nejen s hordou policistů, ale hlavně s neutěšitelným motorem Eleanor (Mustang Mach 1). Eleanor má také hlavní roli v tomto skvělém, dnes již kultovním automobilovém filmu z let osmdesátých. Tento film skýtá nejlepší a nezapomenutelnou 40-ti minutovou automobilovou honičku, při které nejeden policista přijde o dobré jméno... přeji vám skvělou jízdu která vás zaručeně nenechá chladnými! (Tony.cs)

(více)

Recenze (89)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Z filmu je cítit že si H.B. Halicki jeho natočením splnil sen. Když se nad tím zamyslím šlo mu jen o to sednout do Mustanga natočit obří honičku a okolo toho nalepit děj filmu (aby to nebylo podezřelé). Proč si to myslím? Snad poprvé v historii co jsem sledoval "film o autech" jsem začal přetáčet během honičky... Byla až mooooooc dlouhá a rozvláčná (když už se po třetí opakuje jak ho skoro mají a on jim zase uteče jeden začne toužit po posunu děje někam dál). Kdyby šlo ji nějak rozdělit (1/3 a 2/3) a tu první třetinu dát jinam (třeba na začátek filmu - pak skok "o týden dříve") bylo by to mnohem lepší. Noc to ale nemění na tom že film se mi líbil víc než průměrně a sakra hodně mě mrzí že "Gone in 60 Seconds 2" už se v jeho podání nedočkáme (pozn.pro ty co nevědí: při natáčení dvojky v roce 1989 měl H.B. Halicki smrtelnou nehodu) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Zatím, co já už to s filmem pomalu ale jistě vzdával, jelikož mě to nudilo jak prase, příběh mě moc nebavil o nějakých zlodějích co nudně kradou auta.. ale najednou prostě obrat jak kretén, týpek čornul žlutýho mustanga a už se jelo! Honička libová jak debil, nemohl jsem z toho spustit oči a taky jsem nemohl uvěřit svejm vlastním očím, že ten film se vyvinul v něco takovýho. Pro milovníky honiček jak dělané.. prostě me to dostalo. Bohužel ta hodina předtim to prostě dosrává. ()

Reklama

Gothar 

všechny recenze uživatele

Prva polovica filmu je dost velka nuda, druha zacina slubne, ale ta nahanacka je prilis monotonna. Nekamenujte ma, ale myslim, ze remake s Cageom je lepsi. Ma viac vtipu, lepsi scenar a lepsie natocenu finalnu nahanacku. A nie je to len tym, ze by mali lepsiu techniku, pretoze aj finalna nahanacka vo filme Bullit (1968) je zaujimavejsia. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Jsem trošku na rozpacích...na film jsem se těšil, ale následně jsem trošku musel své nadšení utlumit. První část byla nic moc...moc jmen a chaos, kdy nebylo jasné o čem se pořádně mluví. Druhá půlka již byla lepší i když...koukat cca půl hodiny na to, jak jedno auto donekonečna ujíždí policistům mne po čase začalo nudit. Takže největší pozitivum vidím v té hromadě nádherných aut, které se ve filmu objeví... ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že verze z roku 2000 je remake, začalo mě hodně zajímat jak vypadá originál. Prvních dvacet minut jsem měl ještě celkem guláš v postavách (oni ti herci ze 70. tých vypadaj skoro stejně), ale pak se to začalo rozjíždět krádežema až nakonec začla honička s Eleanor. A dojem? M A Z E C ! Naprosto brilantní kaskadérská práce, vedle toho počtu zdemolovaných aut je i Kobra 11 hadr. Opravdu skvěle strávená hodina a půl. P.S.: stejně je ale Shelby GT500 hezčí Eleanor než zdejší Mustang ´73 :) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, kdy Maindrian Pace (H.B. Halicki) narazí do sloupu veřejného osvětlení, nebyla ve scénáři. Tato nehoda byla skutečná. (Tony.cs)
  • Skok s "Eleanor" byl dlouhý 39 metrů. Byl natočen (stejně jako celá honička) bez triků a Halicki si při něm pohmoždil páteř. (Tony.cs)
  • „Eleanor“ je krycí kód pro jedno z aut na seznamu. V tomto snímku je „Eleanor“ Mustang Mach 1, v pozdějším remaku z roku 2000 je „Eleanor“ upravený Mustang Shelby GT 500. (Tony.cs)

Reklama

Reklama