Reklama

Reklama

Obsahy(1)

...jeden muž, jedno auto, krádež která dokáže naštvat až příliš policistů. Kaskadér H.B. Halicki si vytvořil roli přímo na tělo a napsal scénář k jednomu z nezapomenutelných automobilových hitů. Skvělý zloděj a řidic čtyřkolových miláčků si musí poradit nejen s hordou policistů, ale hlavně s neutěšitelným motorem Eleanor (Mustang Mach 1). Eleanor má také hlavní roli v tomto skvělém, dnes již kultovním automobilovém filmu z let osmdesátých. Tento film skýtá nejlepší a nezapomenutelnou 40-ti minutovou automobilovou honičku, při které nejeden policista přijde o dobré jméno... přeji vám skvělou jízdu která vás zaručeně nenechá chladnými! (Tony.cs)

(více)

Recenze (89)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Gone in 60 Seconds je diletantská filmová záležitost v režii kaskadéra, kterého nezajímá charakteristika postav, jejich pozadí, ani jakákoliv „klasicky“ pojatá zápletka, ale čistě jen akce a znovu jen akce. Proto se v první půli dočkáme jen stylového slepence scén krádeží desítek aut a poté v druhé půli přichází zřejmě nejlepší honička, kterou kdy filmový pás zachytil. Neuvěřitelných téměř 40 minut nepřetržité akce přebíjí veškeré rozpačité dojmy z předchozího dění a celé té jalové zápletky. Filmy nemusí mít vždy tradiční formát, občas filmař dokáže divákům vytřít zrak jen syrovým, avšak poctivým a propracovaným provedením. A tohle je ten případ. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, ale především dost nápaditě režírovaný! A také dílo, kterým se bezesporu inspiroval Tarantino. Zřejmě jsem ve znatelné menšině, ale velmi se mi líbila i první část, ve které se rozvíjí "příběh". Žádný příběh tu vlastně ani není, jedná se prostě jen o scény kradení aut. V tomhle ohledu film působí jako kniha Fredericka Forsytha: žádné emoce, ale zato do detailů přesné líčení (zdánlivě nedůležitých) maličkostí. A ty maličkosti zde tvoří celý film. Z toho také vyplývá, že se snímek může kdykoliv vydat nečekanou cestou, třeba rozjet neuvěřitelně dlouhou, 40!!! minutovou honičku, která vypadá, že do děje vůbec nezapadá. Divák si řiká: kdy už asi tak skončí, a kdy se konečně vrátí film k hlavní dějové linii? Jenže to je ono, tady žádný příběh není, takže se není k čemu vrátit. Honička může pokračovat nekonečně dlouho. Především tou honičkou mi film připomínal také výborný Vanishing Point, ale tam je mnohem víc kladen důraz na řidiče a jeho psychiku. Zde je záběrů na řidiče minimálně, režisér se spíš soustředí na scény havárií, toho jak se mačká plech všech těch hranatejch americkejch bouráků, čirá destrukce... PS: Tak jako byl Vanishing point dvouhodinovou reklamou na 1970 Dodge Challengera, tohle je 100 minutová reklama na 1973 Ford Mustang. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Z filmu je cítit že si H.B. Halicki jeho natočením splnil sen. Když se nad tím zamyslím šlo mu jen o to sednout do Mustanga natočit obří honičku a okolo toho nalepit děj filmu (aby to nebylo podezřelé). Proč si to myslím? Snad poprvé v historii co jsem sledoval "film o autech" jsem začal přetáčet během honičky... Byla až mooooooc dlouhá a rozvláčná (když už se po třetí opakuje jak ho skoro mají a on jim zase uteče jeden začne toužit po posunu děje někam dál). Kdyby šlo ji nějak rozdělit (1/3 a 2/3) a tu první třetinu dát jinam (třeba na začátek filmu - pak skok "o týden dříve") bylo by to mnohem lepší. Noc to ale nemění na tom že film se mi líbil víc než průměrně a sakra hodně mě mrzí že "Gone in 60 Seconds 2" už se v jeho podání nedočkáme (pozn.pro ty co nevědí: při natáčení dvojky v roce 1989 měl H.B. Halicki smrtelnou nehodu) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Zatím, co já už to s filmem pomalu ale jistě vzdával, jelikož mě to nudilo jak prase, příběh mě moc nebavil o nějakých zlodějích co nudně kradou auta.. ale najednou prostě obrat jak kretén, týpek čornul žlutýho mustanga a už se jelo! Honička libová jak debil, nemohl jsem z toho spustit oči a taky jsem nemohl uvěřit svejm vlastním očím, že ten film se vyvinul v něco takovýho. Pro milovníky honiček jak dělané.. prostě me to dostalo. Bohužel ta hodina předtim to prostě dosrává. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že verze z roku 2000 je remake, začalo mě hodně zajímat jak vypadá originál. Prvních dvacet minut jsem měl ještě celkem guláš v postavách (oni ti herci ze 70. tých vypadaj skoro stejně), ale pak se to začalo rozjíždět krádežema až nakonec začla honička s Eleanor. A dojem? M A Z E C ! Naprosto brilantní kaskadérská práce, vedle toho počtu zdemolovaných aut je i Kobra 11 hadr. Opravdu skvěle strávená hodina a půl. P.S.: stejně je ale Shelby GT500 hezčí Eleanor než zdejší Mustang ´73 :) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • V roku 1989 chcel pôvodný režisér H. B. Halicki natočiť aj pokračovanie s názvom "Gone In 60 Seconds 2". Film dostal megalomanský rozpočet a automobilové búračky mali byť ešte veľkolepejšie a film sa dokonca aj začal nakrúcať, dokončiť sa ho nepodarilo. Počas príprav jednej z najnáročnejších scén filmu totiž na pľaci došlo k tragédii. V spomínanej scéne sa mala dramaticky zrútiť vodárenská veža. Avšak lano, ktoré vežu držalo, sa náhle pretrhlo, veža narazila do telefónneho stĺpu, ktorý padol na režiséra a zabil ho. Produkcia filmu bola po tejto nešťastnej udalosti stopnutá a zrušená. Niektoré zo scén ale boli neskôr zostrihané do krátkeho filmu a vydané na DVD. (Raccoon.city)
  • Scéna, kdy Maindrian Pace (H.B. Halicki) narazí do sloupu veřejného osvětlení, nebyla ve scénáři. Tato nehoda byla skutečná. (Tony.cs)
  • „Eleanor“ je krycí kód pro jedno z aut na seznamu. V tomto snímku je „Eleanor“ Mustang Mach 1, v pozdějším remaku z roku 2000 je „Eleanor“ upravený Mustang Shelby GT 500. (Tony.cs)

Reklama

Reklama