Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po skvělém druhém dílu kvalita této sci-fi série opět klesá. Režie se tentokrát ujal představitel Spocka a i když jsme se s jeho postavou v předešlém dílu rozloučili bylo jasné, že to tak nezůstane napořád. Bohužel pátrání je to docela nudné a i když se zde konečně objevují legendární Klingoni zábava se nekoná. Minimum akce a napětí není zárukou kvalitní podívané. A zase se mi do dalšího dílu moc nechce. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Potřeba jednotlivce převážila nad potřebami většiny." ----- V pořadí třetí celovečerní film mapující osudy Enterprise a její posádky v sobě má dost vnitřní síly, aby nenechal na holičkách diváka - ani své hrdiny ... a přitom si s ní neví rady - neumí ji využít tak, aby zápletka navzdory všem dramatickým událostem nevyzněla tak trochu do ztracena. TAK usilovně se snaží o oživení Spocka, že zapomíná na všechno ostatní - jakoby spolu s milým Vulkáncem ztratil i schopnost logického uvažování. Dějová osnova je sice poměrně jednoduchá, ale do určité míry řekněme nevhodně - nebo spíš nepromyšleně poskládaná ... představitele jednotlivých postav tak nutí k určitým úkonům, ale přitom jim nedá prostor, aby je mohli věrohodně interpretovat ... 2,5*. Třetí * přihazuju prakticky jen díky svému vztahu k posádce ... a pochopitelně i díky dávným vzpomínkám na legendární seriál - což spolu velice úzce souvisí. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Velmi těžkopádný způsob, jak oživit jednu z nejpopulárnějších vedlejších postav. Dnes už je vcelku jedno, jestli byla v předchozím díle postava Spocka zlikvidována kvůli neochotě Nimoye pokračovat, nebo protože měli scénáristi koule na to, udělat v zatuchlém obsazení posádky Enterprise trochu průvanu. Spock se vrátí...to není spoiler, to je ústřední motiv tohoto dílu. A aby to nebylo tak jednoduché, že prostě přifrčí vesmírná PPL a pohodí Spockovu rakev přede dveře, zkomplikují vše Klingoni... . Možná námět pro seriálový díl, ale celovečerák? Nuda, kterou ani na tu dobu ucházející triky nespasí. Nejhezčí byl krátký dialog, kdy Kirk argumentuje, proč celou záchrannou akci podnikl. Potřeby jednotlivce přesahovaly potřeby většiny....což je parafráze Spockova argumentu, proč se obětoval...protože potřeby většiny, jsou nadřazeny potřebám jednotlivce. Takže když to shrneme, tak to bylo takové to: všichni za jednoho, jeden za všechny. Škoda že se ve Star Trek III: Pátrání po Spockovi, nenašlo místo na více podobných myšlenek. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ukecaný a zbytečně natahovaný přídomek Khanova hněvu. To, co se mohlo odbýt na začátku filmu v úderné desetiminutovce, je zde prodlouženo celovečerní stopáž, kde ústředním cílem není nic jiného, že znovu nechat posádku Enterprise, aby se shledala se Spockem. Což je zábavné tak maximálně pro trekkies, pro ostatní je vše mechanické, neopodstatněné, výplňové a především dlouhé. Nuda k nevydržení. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Spock na reziserske stolicce aby si natocil Patrani po Spockovi, zajimave. Jedna se o prime pokracovani predchoziho filmu, takze nezbytne videt vzhledem ke kontinuite pribehu, ale chybi tomu stava a cele je to o uroven niz. Akcni a evil element zde plni klikngoni v cele s Christopherem Lloydem a nemuzu si pomoc, ale pusobi na me jako parodie. Alespon to zachranuje jejich pejsek, ktery utekl Carpenterovi z maskerny The Thing a pasaze se zajimavou Vulkanskou mytologii. 6/10 ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Na konci minulého dílu Spock zemřel. Leonard Nimoy souhlasil s jeho reinkarnací jen v případě, že bude film režírovat. (ČSFD)
  • Aby se děj udržel v tajnosti, není ve scénáři ani jednou použito jméno "Spock". Je nahrazeno "Nacluv", což je obráceně Vulcan. (ČSFD)

Reklama

Reklama