Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jestli-že má tenhle film nějakou zásadní vadu, pak je to příšerná, příšerná předvídatelnost (tedy až na jednu věc, kterou vykvákati nemohu, neb by to byl spoiler velikosti jezera Issyk-kul v Kyrgyzstánu a musel bych se za spoiler ztrestat useknutím malíčku na levé noze. A já mám svůj malíček rád). Všechno ostatní ale naštěstí funguje (byť mhouřivě hledím na někdy trošku otravné pseudo-citové výlevy), postavy jsou zábavné, dýchá z nich nadšení pro další společnou práci a všeobecná komornost a civilnost příběhu je osvěžující, pročež zvlolávám: smrt každodennímu zachraňování široširého kosmu. Krleš. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je málo postáv v histórii kinematografie, ktoré sú tak monumentálne, že si zaslúžia aj vlastný film, o tom, ako ich oživia po predošlom filme. Spock je jedným z tých, ktorým sa to nielen prepečie, ale výsledok je skvelý. Obzvlášť bombastická hudba vytvára osudovú atmosféru. Skvelé nápady (sebadeštruktívna planéta, Klingonci, mytológia Vulkánov...) dotvárajú výnimku potvrdzujúcu pravidlo, že nepárne diely sú v Star Treku priemerné. ()

Reklama

eye candy 

všechny recenze uživatele

Pátrání po Spockovi je plné roztomilých (typicky trekovsky laciných) scén a berliček, závěr přeexponovává přátelství mezi Kirkem a Spockem do roviny intimní romantiky a z hereckého přednesu klingonské posádky je vidno, jak asi náročné je vžít se do postav válečníků, kterým rozsedl čelo půl tunový pavián. Na druhou stranu je tu výborný McCoy a jeho vtipné hlášky, Kirk rozdá pár oldskůlových "pěsťovek" a celkem to odsejpá, takže zabavit se tím, máte-li rádi ST a jeho protagonisty, docela dá. 2-3* ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Pátrání po Spockovi přímo navazuje na výborný Khanův hněv a bohužel tím trpí snad všemi možnými způsoby. Celý film vlastně nemá žádnou pořádnou zápletku a funguje spíš jen jako takový dodatek ke dvojce, který v podstatě skončí dřív, než pořádně začne. Kirk radši místo toho, aby trpěl pod velkými ztrátami, hlásí jak Arnie v Komandu (na druhou stranu nic proti tomu) a především tu má málo prostoru McCoy, což je citelně znát. Nezachraňuje to ani klingonská verze Dr. Browna z Návratu do budoucnosti jako hlavní záporák a nebýt rozumné délky a příjemného tempa, nařkl bych režírujícího Nimoye z toho, že to úplně zabil. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

traduje sa ze kazda neparna cast star trekovskych filmov je tragedia ale tak zle by som to nevidel. patranie po spockovy je po epickejsej a akcnej dvojke navrat opat k viac televiznejsiemu stylu kde sa dost vykecava a akcie je pomenej. nimoy si vydupal od producentov reziu tejto casti a vdaka tomu ze ide o jeho debut je obcas citit problemy s tempom a hlavne do oci biju nezvladnute akcnejsie momenty... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se od 15. srpna do 20. října 1983 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)
  • Aby se děj udržel v tajnosti, není ve scénáři ani jednou použito jméno "Spock". Je nahrazeno "Nacluv", což je obráceně Vulcan. (ČSFD)

Reklama

Reklama