Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (569)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Purpurové rieky ma neoslovili. Nemôžem im uprieť zaujímavé momenty i potrebné tajomno, ale na druhej strane nemôžem prehliadnuť scény nakrúcané pre efekt, nelogickosti v scenári a ďalšie zúfalé pokusy o ohromenie diváka. Vincent Cassel i Jean Reno odvádzajú kus poctivej práce. Výsledok je priemerný a odradil ma od potreby pozrieť si ich pokračovanie. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller, jakých je málo - a to nemám francouzskou produkci příliš v oblibě. Plný počet hvězdiček si sice nezaslouží (hlavně za ten klišé zblbnutý konec), ale napoprvé jsem se u toho opravdu dobře bavila - dobrá atmosféra, zajímavý děj, slušná výprava, výborný Reno a obstojný Cassel. Kniha je o něco lepší (hlavně má uspokojivý závěr), film však rozhodně má své silné momenty. 85% ()

Reklama

forsberg 

všechny recenze uživatele

Purpurové řeky je film s přízračnou atmosférou, podbarvenou vynikající hudbou Bruno Coulaise. Škoda, že příběhu na konci prudce dojde dech, stejně tak, jako Casselovu hrdinovi na fakultním stadionu. Renoův komisař Niemans mi svým strachem ze psů připomněl jiného detektiva s fóbií ze slepic...v mnohem lepším mystery Angel Heart. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Začneme na hřbitově. Jsem dnes v dobrý náladě." Mám rád, když je to zamotané, napínavé, vtipné a ještě mě to do sebe vtáhne atmosférou. Přesně takové jsou pro mě Purpurové řeky a přestože jsem se v nich již několikrát koupal, tak stačí letmý záběr na Alpy, na první mrtvolu, na nevrhlého komisaře Niemanse a už mě zase mají. A já zase s napětím čekám, jak to tentokrát dopadne, i když po několika reprízách už mám jisté tušení. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý francúzsky thriller, kedy dve zdanlivo nesúvisiace vyšetrovania privedú dvoch detektívov na jednu stopu k jedinému podozrivému. Skvele zvolená je dvojica hlavných hrdinov Jean Reno a Vincent Cassel. Film má po celú dobu veľmi drsnú a temnú atmosféru, aj keď nie ktovieako strhujúce zakončenie. Je to ale film, na ktorý sa asi pozriete viackrát ako raz. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětové tržby byly v přepočtu 60,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama