Reklama

Reklama

Made in Britain

(festivalový název) (TV film)
  • Velká Británie Made in Britain (více)

Obsahy(1)

Made in Britain je sondou do života mladého neonacisty. Hlavní hrdina Trevor, ignoruje jakékoliv nařízení, zákony a systém obecně. Nechodí do školy ani do práce a jediné na co se zmůže je kradení aut. Dostává se do ústavu pro mladistvé, kde by z něho měli udělat slušného člověka. Ale ani vychovatelům se tento záměr nepodaří a Trevor se dál poflakuje a hází cihly do domů pákistánské menšiny. Celý snímek je o boji proti společnosti, pravidlům či řádu... (culas)

(více)

Recenze (49)

latvar 

všechny recenze uživatele

Větší brak s tématem skinheads jsem ještě neviděl a to mám za sebou hodně filmů... Trevor je psychicky labilní mladík s vytetovanou svastikou na čele. Dělá nepořádek, kde se jenom dá a je trošku paradox, že se kamarádí s černochem. Tento film nedává smysl, skín s černochem útočí na pákistánské domy a nadávají na přistěhovalce, že Británie je bílá, alan Clark si nejspíš nenastudoval historii hnutí a věci k tomu patřící. 15% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Problém Made in Britain je,že pokud nejste buď vyholenej vymaštěnej nácek a nebo případně sociální pracovník,zabívající se problématikou mladistvých delikventů,tak se jednoduše budete stejně jako já u tohoto snímku pekelně nudit.Sice to trvá jen něco málo přes hodinku,ale tolik keců,které se ve výsledku dali shrnout do jedné holé věty,ten film natahují až k prasknutí.Celé mi to vlastně přišlo o ničem,prostě jen přímočarý a syrový pohled na tupouna,co si o sobě myslí,že je velitelem planety,ale přitom je jen velkým hnědým hovnem.A pokud to měl být i nepřikrášlený pohled na systém,společnost,sociální problématiku atd.,tak sorry,ale v tomto podání jsem to fakt nepobral.Co ovšem musím určitě zmínit,je FANTASTICKÝ Tim Roth.Ten chlapík už na počátku své kariéry ukázal,že je PAN HEREC!GENIÁLNÍ výkon a jednoznačně nejlépe zahraný neonacista vůbec!Promiň Edwarde :). ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Váš zoznam priestupkov je nekonečný a nechutný... Predpokladám, že to neľutujete"... "Nie!" Takto nekompromisne a sebaisto odpovedá sudcovi 16 ročný skinhead Trevor s vytetovaným hákovým krížom medzi očami. Nemá žiadnu partiu kumpánov, je to vlk samotár s vysokým IQ, ale obrovskou nenávisťou, snáď ku všetkému a chuťou neustále robiť problémy. Komukoľvek a kdekoľvek. Nejako som nechápal, prečo sa polovicu filmu vláči s černochom, ale musím uznať, že keď ho premyslene s autom "odstavil", smiech som nezadržal. Vzhľadom na rok výroby tu bol skinhead Trevor skôr, ako skinheadi v podaní E. Nortona a R.Crowa. Nechcem porovnávať, ale T. Roth predvádza naozaj úžasný herecký výkon a s istou nadsázkou sa dá povedať, že je nezabudnuteľný. Film má iba 73 min., zbehne ako voda a končí dosť predčasne, ale zato presne v momente, keď ako sa zdá, systém našiel páky ako ho zlomiť. Videl som to tesne po sračke s názvom Oceľové topánky a takýto pohľad na skinheada je mi bližší. Tvrdý, nekompromisný, presvedčivý a bez zbytočného divadielka. 80%. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hodně podobné jako předchozí režisérův film Scum, ale se zaměřením na všechen ten odpor vůči autoritám a systému. Nemá cenu tady zmiňovat, že Tim Roth už v tomhle filmu ukázal svůj nespornej talent. Prostě tam zářil a jeho vzhled tomu dodal ještě na důrazu. Škoda toho useklýho konce, ale aspoň to neskončilo nijak tuctově. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Můžete mě tu zamknout,ale nemůžete mi z hlavy vzít nenávist." ...Agresivní chování a provokace,to byly Trevorovy zbraně proti všem a všemu co nesnášel. Snad právě jeho inteligence,která tu byla zmíněna,ho nakonec zachránila,ale to už se nedozvím,protože to skončilo v tom nejlepším což je škoda. Každopádně už tohle byl výborný herecký rozjezd mladičkého Tima Rotha. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Tim Roth sa snažil dostať do role aj tým, že chodil na stretnutia Národnej fronty (National Front) aj napriek svojmu vnútornému odporu voči tejto ideológii. (Durexon)
  • Povráva sa, že Tim Roth dostal hlavnú rolu náhodou - v divadle, kde sa konal konkurz, si chcel iba požičať pumpu na bicykel. (Durexon)
  • Pesnička, ktorá hrá počas úvodných titulkov je „UK 82“ od škótskej punkovej kapely „The Exploited“ a nachádza sa na albume „Troops of Tomorrow“. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama