Reklama

Reklama

Šéfkuchař nadivoko

(seriál)
  • USA Kitchen Confidential (více)
USA, (2005–2006), 4 h 46 min (Minutáž: 22 min)

Tvůrci:

David Hemingson

Předloha:

Anthony Bourdain (kniha)

Hrají:

Bradley Cooper, Nicholas Brendon, John Francis Daley, Jaime King, Bonnie Somerville, Owain Yeoman, Sam Pancake, John Cho, Frank Langella, Tessie Santiago (více)
(další profese)

Epizody(13)

Podarí sa Jackovi Bourdainovi, ktorý bol kedysi skvelým šéfkuchárom, znovu vrátiť na výslnie? Na prípravu veľkolepej hostiny v top reštaurácii Nolita má so svojím tímom len 48 hodín...Bradley Cooper ako Jack Bourdain chcel byť už od detstva kuchárom. Keď sa mu to podarilo a stal sa z neho vynikajúci a obdivovaný šéfkuchár, sláva mu stúpla do hlavy, začal brať drogy dokonca aj pri varení, užíval si s prostitútkami, a tak prišiel o miesto a padol na spoločenské dno. Pomocnú ruku mu podá Frank Langella ako bohatý Pino Lugeria a ponúkne mu miesto šéfkuchára v jeho slávnej reštaurácii Nolita. Musí však za 48 hodín zohnať zamestnancov a pripraviť pohostenie pre vyše tristo ľudí. Jack sa najprv spojí so starými kamarátmi, šéfcukrárom Sethom Richmanom, odborníkom na morské pochúťky Teddym Wongom a majstrom na omáčky Stevenom Daedelusom, ktorý je súčasne aj poriadny zlodej... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

eccola 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem jen pět dílů, tak možná nemám právo hodnotit. Knihu Anthonyho Bourdaina jsem četla a líbila se mi, oproti seriálu z ní totiž dýchá posedlost jídlem a vsím, co s ním souvisí...a všechny ty skopičiny kolem vycházejí nejen z mládí hrdiny, ale i z doby, ve které se to všechno odehrávalo - na konci 70. a v průběhu 80. let to muselo být divoké. Bohužel seriál vše posouvá jinam, když je nadčasový a soustředí se jen na situace, kdy si všichni chtějí za každou cenu užít, a na vtípky, které nejsou vtipné. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Tento obsahově nesoudržný komentář mi pouze supluje blog, který nemám a deník, který jsem si nikdy nepsala. Jen subjektivní výlev nesouvisející s kinematografií. "Kuchyňské důvěrnosti" mohly být, ale nejsou, skvělým projektem, představují spíš dokonale nevyužitý potenciál. Mám k tomu seriálu ovšem (a zvráceným způsobem právě proto) vztah ryze důvěrný. A dneska dvojnásob. Jedna včerejší chvíle, kdy svázaná respektem jsem nechtěla lhát a zvolila raději upřímnost, mne pronásleduje nepřetržitě. Jak jsem mohla? Pár hodin nato mne paralyzoval sen s ex přítelem, sedícím a čekajícím dva dny u nás před domem, jen aby se mnou mohl mluvit, takže po příšerné noci připomínající mi vytěsněné vzpomínky, jsem upadla v ještě zoufalejší bilancování. Není nic horšího, než v takové náladě přemýšlet o správnosti životních rozhodnutí a o hranicích osobní svobody. Jsem ještě svobodná nebo už sobecká? Není to, co jsem nazývala svobodou, jen utíkáním? Najednou nevím nic. A řekla jsem taky větu, za kterou si nestojím, protože ve skutečnosti mi záleží na mínění jiných a s pocitem, že v jejich očích bych mohla třeba vypadat závislá na druhých, povrchní nebo nesoběstačná, bych se nevyrovnala. Protože jsem aktivní a akční. Každopádně: přiznávám bez mučení, že svůj první vlastní milion jsem si vydělala v jedné kuchyni oblíbené restaurace na okraji vídeňského lesa. Ve velmi krásném, turisticky atraktivním městě, které mám ráda. Dík tomu jsem získala spoustu vypointovaných zážitků z provozu, které asi nikdy nepoužiju do zbytečné knihy a ani do špatného scénáře, k tomu navrch mám znalost zevnitř cizí země, mentality a kultury a správného přístupu k práci, tedy zkušenosti, které jsou taky za milion. Možná proto mne "Kitchen Confidental" dost baví, vím o tom své. Vlastně krom dílu s prstem, který je nechutný a nevtipný. Takže přiznávám, že ač jsem to nikdy nepotřebovala vědět, vím toho spoustu o spoustě věcí. Vím, jak těžké to má takové v restauraci vegetarián, který nejí ani ryby (ano, já). A vím naprosto jistě, že kdyby tam pracoval někdo s vizáží a magnetismem Brada Coopera, nechtěla bych nikdy odejít. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Čirou náhodou jsem to zapnul v sobotu ráno u snídaně a chytl začátek prvního dílu. A "půlka" soboty v háji. Musel jsem vidět všech 6 dílů, které běžely. V neděli jsem si to zopakoval s tím rozdílem, že dílů bylo 7. Neskutečný "maratónek", na Coolu se asi zbláznili. :-) Každopádně - výborný seriál - vtipný, zábavný, odlehčený a svěží. Fakt jsem se zasmál a pobavil. Snad jen kromě dvou dílů (myslím 8 a 9) totálně našlapaný. Ty zbylé dva trošku slabší. Tohle se fakt povedlo. Nerozumím tomu, proč se natočilo jen tak málo dílů... 90%. Howgh! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Prima Cool vykopala neprávem zapomenutý klenot a dopřála mi dvě velice příjemná dopoledne plná lahůdek, lahůdkových výkonů, lahodných momentů i hlášek a ladných děvčat (Erinn Hayes, ach můj bože...). Skutečný kulinářský expert Anthony Bourdain napsal něco, z čeho vzniklo perfektně poskládané a vyvážené menu šéfkuchaře Jacka Bourdaina, skrze nymfu mé rané puberty Andreu Parker (však víte, ta z Pretendera;)) sebe znovu naleznuvšího génia od plotny. Jakkoliv ale Bradley Cooper dává svým komediálním talentem za uši všem, kdo se kdy na filmovém médiu mihli přes kuchyň, byl by tak jako skutečný šéfkuchař nahraný bez týmu, který sám o sobě zvládá víc než dobře nakládat pod kotel (o čemž jsou některé subzápletky). Ne, nedokážu a ani nechci popisovat, proč jsou každý zvlášť a všichni dohromady tak super - prostě chci jenom říct, že jsem nadšený z toho, jak se povedlo našlapat a vyladit těch jediných třináct dílů, co kdy vznikly, a že nemusím sledovat, jak další po první sérii megapopulární "kult" šponuje další a další série a téměř nevyhnutelně bledne do šedi. 90% i za tiché výhrůžky Franka Langelly...by to bylo. Jenže ono je tu ještě něco navíc. Něco jako "Já nespal, dával jsem si na čas, abys z toho měla větší potěšení.":))) I love it, stejně jako všichni tam "uvnitř" tohohle seriálu, včetně myče nádobí Ramona, milují svoji práci. Prostě dávám stovku a jdu se mrknout, kde se to dá ne nelegálně stáhnout. A kdyby snad někoho napadlo se ptát - ano, všiml jsem si, že je to jenom o vaření, paření a sexu - ale je mi to srdečně fuk, protože tohle je špičková stylová zábava;) ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí celé série na 80%, po druhé přidávám 20%, protože je jen málo seriálů, které ve vás dokáží vyvolat takovou vlnu pohody, dobré nálady a životního optimismu takovou nenásilnou, přirozenou formou. Navíc se fakt skvěle pobavíte, zapamatujete celou řadu hlášek a pořádně zasmějete. Jeden z těch seriálů ke kterým se ráda vracím. "Nabízí humra, který byl tutově vyloven z nějakého oceánu." 100% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Restaurace Nolita se objevuje ve 14. dílu 3. série seriálu Jak jsem poznal vaši matku (od r. 2005). Není však v epizodě nijak zmíněna. (ČSFD)
  • Seriál je natočen podle stejnojmenné knihy od šéfkuchaře Anthonyho Bourdaina. (Elbarto08)

Reklama

Reklama