Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nejsem odborník na válečné filmy a myslím, že nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že filmů z 1. sv. války je podstatně méně, než z 2. sv. A o leteckých bitvách neznám žádný, čímž chci říct, že tenhle film je pro mě něco nového. Válečná díla mi nevadí, ale jsem zvyklý od nich očekávat syrovost a co možná nejvěrohodnější napodobení válečných hrůz, čehož jsem se zde nedočkal, ale klady tu jsou. Bitvy stojí za shlédnutí, hudební složka je povedená a ačkoliv nejsem zapřísáhlý romantik... většinou teda, tak tady mi nijak ta romantika nepřekážela, naopak. Je to příjemná ozdoba, se snahou zpříjemnit zážitek. Lepší průměr.70% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu mi snad ani tolik nevadilo hrdinství a patos, jako spíš podivný spád děje a návaznost scén na sebe. Což se týká nejen např. záchrany milované ženy (start - střih - odvoz dětí - střih - Němci - střih - dovoz dětí - střih - Němci...), ale začasto i bojových scén, jejichž průběh logikou zrovna nehýří (např. po bojové akci bez tankování hurá na nepřátelské letiště). Bojům taktéž chybí jakákoli taktika. Celé to působí moc uhlazeně a lehce, chybí tomu válečná syrovost, navíc herci působí jako by si odskočili od focení módního katalogu. Pár technických: Fokkery Dr. I neměly červenou kamufláž, stroj Rudého Barona byl výjimka (krom toho to vypadá jako kdyby Němci ani jiná letadla neměli). V roce 1917 už Zeppelíny za dne nad Francií nelétaly. Jednotka působí poněkud malá, ve skutečnosti v ní sloužilo postupně celkem 265 dobrovolníků (z toho 63 padlo). Na vrcholu nemnoha leteckých filmů z první světové neochvějně zůstává anglický film Aces High z roku 1976. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Phil Sears, Blake T. Evans, David S. Ward .. Jak někde pravil Petr Čtvrtníček - tohle je prý jako Tmavomodrý svět, akorát že bez toho kokršpaněla.. mno, pravdu měl tak napůl... Film Flyboys ve mě vyvolal nemalé očekávání, zejména proto, že válečné filmy z konfliktů první poloviny 20 století mám nejradši ze všech rád a i ty dvoukřídlá letadélka jsem si svého času jako modely doma stavěl.. Úvod filmu je velmi svižný, základní linka příběhu, tj. náčrt motivací postav pro dobrovolný vstup do cizího letectva, jejich výcvik a první létání proběhne velmi rychle. O to více kontrastuje závěr snímku, kdy zhruba po dvou hodinách jsou všechny karty v partii odhaleny a jen se zdlouhavě čeká, než bude i ta poslední položená na stůl a hra konečně skončí. Během posledních minut se totiž pranic podstatného, natož překvapivého nestane, vše je dotaženo do konce i s typickým dovětkem o poválečných osudech leteckých hrdinů. Nebýt oné roztrhanosti a průhlednosti poslední čtvrtiny, šel bych zřejmě až o hvězdičku výše, protože mimo mnoha digitálních soubojů (které jsou místy lepší, místy horší - jak provedením boje, tak kvalitou triků), je zde několik velmi úsměvných scének a umírněná dávka romantiky či provařených klišé. Ke škodě je rovněž určitá vyměklost snímku, protože producentský záměr byl evidentně hrdinský válečný film pro celou rodinu a režisér tudíž nejde do něčeho tvrdšího -> realističtějšího. 65%. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dvoj a vícepološníky z 1. světové ve mně už v dětství vyvolávaly posvátnou úctu a nutno říct, že následkem toho jsem od Flyboys nečekal nic víc než snůšku přehánění, patosu a milostné selanky. Což jsme taky dostal, naštěstí v balení, které mě jaksi nezvládlo urazit. Autentické je to asi jako Hvězdné války, postavy jsou napsané ploše jako tortilla, letecké souboje celkem zábavné a celkově to nestihne začít nudit. Snad jednou někdo natočí něco historicky věrnějšího než je tahle vícekřídlá akce, ale i tak... příjemné pokoukání. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $13,090,630Tržby Celosvetovo$17,833,039Tržby za predaj DVD v USA $23,539,676 //počet predaných kusov 1,139,500║ dosť neuvážene preinvestované peniaze od Deana Devlina, nestačil mu prehmat ako bola Godzilla _Možno trošku nezaslúžený prepadák ale vojnové filmy v poslednej dobe proste nemajú také zázemie u širokého publika a svojou témou zaujmú len sporadicky. U tohto filmu som sa výborne pobavil v dobrom slova zmysle pri leteckých súbojoch, tie sú v skutku prevedené dokonale a ešte vidieť ich v kine je o to väčší zážitok, nuž čo potápa miestamy film je dej okolo leteckých súbojov, ten nemá moc čím zaujať a je to len nehorázna nezaujímavá pasivita dialógov. Film je priemer čo sa dá stráviť, škoda že ho aspoň o 20minut neprestrihali! /videl v kine: 60%/ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Jelikož letadla, která použili ve filmu, byly autentické kusy z muzeií či podle původních plánů postavené stroje, natáčení představovalo pro tvůrce problém. Aeroplány mohly startovat a přistávat jen při dobrých povětrnostních podmínkách a herci v odkrytých pilotních kabinách museli zvládat nepříjemné nápory studeného vzduchu. (imro)
  • Snímek je natočen podle pravdivého příběhu letecké eskadry USA "Lafayette", jež v první světové válce bojovala v Evropě proti Němcům. (messiah)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama