Reklama

Reklama

Zombies: Den-D přichází

  • USA Day of the Dead (více)
Trailer

VOD (1)

Video film na motivy slavné předlohy George Romera vypráví příběh o smrtící (no, smrtící... jak se to vezme) nákaze, která se objevila v malém městečku. Armáda zablokovala všechny výjezdy z města za záminkou armádního cvičení. Nic netušící občané však začnou mít podezření, že tu není něco v pořádku. To pravé peklo propukne až se soumrakem... (jamesjimbo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Tak předně, veterán Miner vůbec nectí předlohu. Lidé zde neumírají, ale pouze se mění v nesmyslně se pohybující lidožravce, což je důsledek nějakého omylem spuštěného viru. Miner je bohužel navíc značně za zenitem, nedokáže vykřesat opravdovou atmosféru, ani předložit sympatické postavy (Mena Suvari v hl. roli je...bezkrevná). Výhodou je hodně krátká stopáž, díky níž to slušně uteče. To je však na remake klasiky v rukou zkušeného režiséra trochu málo. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Do distribuce se dostalo spousta novych Zombie filmu.Tento z nich ma vsak vyhodu v tom ,ze v sobe ukryva par jedinecnosti,par originalu,jenz ho cini odlisnym a drzi ho kvalitativne na jine urovni od ostatnich i kdyz i zde se scenar nachazi na urovni pohadky o Pernikove chaloupce. Kazdopadne 4 hvezdy za extra fast zombies (o zadna "pomalu se plazící monstra" se nejedna ani nahodou) ,kteri mohou lezti po stropech ci zdech jako Spiderman bez nejmensich problemu. 4 hvezdy za scenu kdy za prchajicimi zacnou z druheho patra nemocnice vesele ,hromadne vyskakovat zombici - dovolim si tvrdit ,ze takova scena s tolika zombies jeste v tomto zanru natocena nebyla.Najednou muzeme videt az 6 zombiku ve vzduchu pri skoku z okna - pekne natoceno. 4 hvezdy za zamilovaneho zombika a jeste k tomu vegetariana. 4 hvezdy za fajn detaily a triky. V zaveru filmu je mozno si vsimnout jednoho omylu ci chyby tvurce (jestli se ovsem nejednalo o zamer), v zaberu jsou ze dveri vychazejici vsichni hlavni hrdinove ve strehu a s naprazenymi zbranemi pripraveni okamzite vystrelit jedina blondynka si mezi nimi vsak vesele vykracuje jako v parku a to jeste s flintou pres rameno. Jeji nebojova - na zombiky nepripravena pozice je do oci bijici........ ()

Reklama

navorski 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co má tenhle film společného s tím Romerovým, stejnojmenným. Remake to není ani trochu. Anebo sakra v tom Romerovi vidim něco úplně jinýho, než všichni ostatní. Romero je hororová poezie s pěknou myšlenkou, zatímco tohle je jen naprosto bezduchá řežba. Víc než na Romerovu tetralogii to navazuje na 28 dní poté a Resident Evil. A ze všech jmenovaných je tento film nejhorší. A to nejen kvůli naspeedovaným "zombíkům". Žánr zombie-horor nepřežil přechod do nového tisíciletí. ()

Astaroth12 odpad!

všechny recenze uživatele

Som nadšenec zombie hororov ale to co stvoril Steve Miner sa nedá inač nazvať, len ako totálny úlet a to nemyslím v dobrom zmysle. Aby zombici behali po strope, utekali ako ľudia a strieľali zo samopalu a to som nespomenul kameru: v niektorých záberoch sa mi zdalo že kameraman dostal triašku, tak to je silná káva. A už len dodám- zle, zle, zle. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Až po letech doceňuji snímek, který do určité míry podkopává většinu pravidel. Pokud má člověk nadíváno spousty zombie hororů, většinou už ho nic nepřekvapí. Snad proto mě překopání žánru bavilo, i když nejde vyloženě o parodii ani komedii. Tedy tolik ustřelených, ukopnutých, useknutých a rozšlápnutých hlav jsem asi zatím nikde jinde neviděl. Film je po většinu času rychlý jako blesk, zombie nejen sprintují, ale i skáčou a dokonce jedna běhá !sic! po stropě! A zombie vegan? Ty jo! Je pravda, že zdejší zombie vojáci i střílejí, ale při pohledu z blízka zjistíte, že převážně pánubohu do oken. Z Romerovy předlohy toho moc nezbylo, což je nakonec dobře. Jeden z nejlepších masakrů se odehraje v nemocnici. Chvílemi máte pocit, že kameraman nevěděl, co dříve natáčet, jaká to byla mela! Za mě tentokrát fajn. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Rhodes (Ving Rhames) má ve filmu zbraň Beretta 92FS ráže 9x19 mm. (dc125)
  • Pri úteku z nemocnice používa Sarah (Mena Suvari) pištoľ M9, ktorý má kapacitu zásobníka 15 nábojov. Môžeme si všimnúť, že Sarah z neho vystrelí 23 krát bez toho, aby zbraň nabila. (ShortyIC)

Související novinky

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Reklama

Reklama