Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Recenze (677)

helrohir 

všechny recenze uživatele

Podarený akčný film. Zaujímavý príbeh, svižne natočená akcia a výborný Mark Wahlberg. Neviem prečo je Fuqua tak podceňovaný režisér, pretože mne sa jeho filmy celkom podzávajú. Negatívom je trochu premrštená dĺžka v súvislosti s niekoľkonásobným koncom, ale to sa dá v kľude prekusnúť. ()

Romeroo 

všechny recenze uživatele

A tak nakonec proč ne?! Když to člověk nebere vážně a nechá se unášet báchorkou o bájném střelci a všech těch "náhodách" tak to z filmového Jáchyma musí vyplivnout slabší 4 hvězdy... ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Další příběh, který krmí mýtus, že snipeři jsou samotáři. Velký omyl. Odstřelovači jsou obvykle předsunutým hrotem nebo vzdálenou zálohou. Nikdy nejsou posíláni do akce osamoceně. Samotný film je spíš než akčním filmem silnou konspirací, kdy nekalí živlové, masové vrazi a podvodníci pronikají do politiky, aby si uzákonili nevymahatelnost trestů za své zločiny. Pak nastupuje téma osamoceného mstitele, ještě podpořené odstřelovačským mýtem. Jediný kdo mě ve finále velmi dráždil je právě ústřední padouch. ()

Wooke 

všechny recenze uživatele

Nato, že thrillery nie sú pre mňa chuťovkou, tak Odstrelovač, čo sa týka napätia aj akcie, ma chytil. Áno, malo to slabé chvíľky, ale nebolo to až také chabé, ako niektoré americké filmy s "nesmrteľnými" hrdinami. Mark Wahlberg sa asi narodil, aby hral v akčných filmoch a ak sa jedná o prestrelku medzi tými najlepšími, tak si zaslúži byť pritom. Inak však čitateľný film, v ktorom sa dalo predvídať skoro všetko a to bolo veľkým sklamaním. ()

Nalimator 

všechny recenze uživatele

Novodobý Rambo. Svalnatý borec vycvičený ve speciálních jednotkách, kterého zlí politici zneužijí a tvrdě za to zaplatí + sejme armádu jejich poskoků. Mrtvolama se tam rozhodně nešetří. Bodejť by ne, když mu ty hajzlové zabili psa. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Opravdu pěkný film hodně proti demokracii. Dobré akční scény, triky, zvuky zkrátka jsem nenašel jedinou věc, která by mi v tomhle filmu vadila, celý film jsem se jen nechal unášet pěknou atmosférou. Rozhodně doporučuji. ()

Dickator odpad!

všechny recenze uživatele

Na počátku byla krásná myšlenka, ale scénáristu nebo režiséra, či snad oba pak zjevně popadl šílený záchvat nedočkavosti, který způsobil, že každá scéna nakonec působí nedomyšleně, ta jistota, která vyzařuje z hlavního hrdiny v každé scéně, jistota, se kterou vsadí svůj život na to, že (nejen) v horách je tím nejlepším odstřelovačem a že žádný jiný už ho tam v danou dobu neohrožuje, je typicky americká, stejně tak jako chronická neschopnost výborně trénovaných nepřátel netrefit se do svého cíle. Amerika stále zoufale potřebuje svého hrdinného Adonise, ve filmu bohužel ale obvykle dostává hrdinu tak dokonalého, že se z akčního thrilleru stává fantasy. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Nič prevratného. Iba obyčajný priemerný akčný film, ktorých na svete kopa. Začiatok sa mi ešte páčil, ale potom to už bolo trochu nudné a často aj bez myšlienky. Trochu viac reálnosti by tiež tomu neuškodilo. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Jak už tu bylo mnohokrát řečeno, Antoine Fuqua ještě neudělal lepší než průměrný film. Mark Wahlberg a Michael Peña jsou 2 týpci, co se dají dohromady a klape jim to. Akorát ten zbytek nějak pokulhává. Další kousek, který jsem si nechal ujít v kině a počkal až na obrazovku TV a o nic jsem nepřišel. Sympatizuji s komentářem Radyo. ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

I don't think you understand, these boys killed my dog. :) Je to proste starý dobrý Wahlberg s puškou v ruke a s odplatou v srdci a každý kto sa mu postaví do cesty sa pekne preráta. Tu ani nebudem rozoberať dej či technické záležistosti filmu pretože všetko klape ako má a ani minútu som sa nenudil. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Vycvičený voják se nechá namontovat jako poradce a jeho ochota pomoci je hnusně zneužita proti němu, aby se tak zakrylo spiknutí. Jenže je vycvičen k boji i k přežití. A o tom je pak zbytek filmu. Je to napínavé a dobrodružné. Wahlberg válí. ()

Fajt 

všechny recenze uživatele

Napínavé a líbivé, ale jinak samý nesmysl, proč si např. nedat infuzi, rádoby fyziologického roztoku z kvelbu, hadičkou z chladiče auta ? ()

george82 

všechny recenze uživatele

Za mě moc pěkná podívaná a Wahlbergovi tohle sedí. Film utíká jak Bolt na stovce. Jen se s nima vypořádal trochu moc rychle a akčně. Tu pomstu bych víc vytunil. :) ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 7,2/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 47%, Audience Score - 80% | FDb.cz - 82.2% | Určitě slušně udělaný akčňák s pasujícím Markem Wahlbergem v hlavní roli, kterému dobře sekunduje sympaťák Michael Peña, vyprávějící o jednom mezinárodním podfuku, který ale nepůsobí moc věrohodně, aby za ním stál nějaký senátorký dědek z Montany nebo co a Danny Glover podal také úplně dřevěnnný výkon a jenom ním dokazuje, že mimo Lethal Weapon a pár čestných výjimek je jen průměrným hercem. Akce je slušná, chvílemi i dobře stylově nasnímaná, ty sniperské kousky nám sedly, přesto nám to přijde poměrně nevychytané a v mnoha směrech i dějově odfláknuté. 70% ()

estik97 

všechny recenze uživatele

Nooo abych řekla pravdu, tak mám dosti smíšené pocity. V jedné cvhíli je to skvělé, má to dobré tempo, je to záživné. Pak se to někde vytratí a je to zvláštní. Určitě je to film na pohodový den, ale žádný větší zázrak se nekoná. Takových 65% bych tomu dala. ()

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama