Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Recenze (863)

?otazník 

všechny recenze uživatele

Velice, převelice příjemný počin, na který se ráda znovu podívám. Pokud máte pocit, že vás to doma už nebaví, všichni vám lezou na nervy a musíte co nejrychleji vypadnout popadněte počítač, do vyhledávače zadejte dovolená a hurá pryč. Tak to alespoň udělaly obě hlavní hrdinky této romantické komedie. Na týden si vyměnily svoje domy. Jedna z LA druhá s malé vísky nedaleko od Londýna. A právě v novém domově si dávají svoje životy a především svá srdce dohromady. Posbírají střípky, s kterých znovu poskládají novou mozaiku. Pestřejší a barevnější. Nehledejte tu žádný zásadní kulturní zážitek, pouze si nachystejte popcorn, zabalte se do deky a užijte si příjemný večer společně s Kate Winslent, Cameron Diaz v hlavních rolích, neodolatelným Judem Lowem a tak trochu klasicky střeleným Jackem Blackem. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Komedie Prázdníiny je prostě úžasná, milá a vtipná. Opravdu moc jsem se pobavil a příjemně odpočinul. Cameron Diaz se opravdu vytáhla, svou roli zahrála vzkutku brilantně a hlavně přirozeně. 85% ()

Boylina 

všechny recenze uživatele

Docela milá záležitost! Musím říct, že to je první film, kde mi přišla Cameron roztomilá. Až na tu úvodní hádavou scénu, která mi zkazila dojem a lekla jsem se, co je to zase za kravinu. Naštěstí mě to brzy přešlo. Dohromady s Judem to byla úžasná podívaná. Překvapil Jack Black, videopůjčovna mě pobavila. Elli Walach tomu dodal charizma. Romaňtárna na entou, ale milá. No jo, jsem holka, tak si podobný úlet můžu dovolit.. ()

JohnJa 

všechny recenze uživatele

Jak někoho napadne napsat scénář k takovému filmu a jak to, že ho někdo zvládne natočit tak, že každého diváka film pohladí? Jak je možné všechny jeho složky vyvážit tak, aby perfektně fungovaly? Tyhle otázky mě napadly poté, když se v kině rozeběhly závěrečné tituly. Samozřejmě, i v tomhle filmu najdeme občas klišé, ale co? Je to podané takovou fomou, že patrně spoustě lidí (a mě mezi nimi) nebude vadit vidět Prázdniny znovu a znovu. A dostat se do té partičky čtyř lidí by vůbec nebylo špatné. ()

karmenka 

všechny recenze uživatele

Krasna rozpravocka, tak sladka a umela, ale cert to ber. Esteze som stastne zamilovana, lebo ak by to bolo opacne, asi si to po skonceni filmu hodim :) Este nieco- milujem anglicky prizvuk Juda a Kate. ()

Zofan 

všechny recenze uživatele

Je to ubulená limonáda, ale z nějakého neznámého důvodu jsem od televize neodešel a viděl to až do konce. Příjemná vánoční oddychovka na večer. Nejvíc mě pobavilo drobné cameo Dustina Hoffmana. ()

monteloup 

všechny recenze uživatele

Jude Law to uz mluvi za vse. Ten kdo miluje zamilovane scenky a krasneho herce jako je prave Jude tak doporucuji tento romanek.... ()

Tehanu 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý milý film, oddechovka, která neurazí. Sama nemám slaďáky moc ráda, ale tohle předčilo očekávání. ()

monny9987 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorú by som komédiou tak rázne nenazývala. Absurdný plán s výmenou domov sa od začiatku zdá ako dobrý nápad, no má to depresívny podtón samoty. Nové "osudové" stretnutia sa dajú ľahko predpokladať tak ako koniec, pretože ide o film s vianočnou tématikou a na Vianoce predsa nemôže romantický film skončiť zle. Musím ale odceniť všetky herecké výkony, aj keď Cameron je skôr za tú peknú, Kate nezaostáva, pretože sa z nej po tých rokoch zaškatuľkovania k Titanicu stala naozaj šarmantná dáma. Mužské výkony sú adekvátne k danému hercovi (Jack Black blaznivejší a Jude Law romantický charakter). Chvíľami človek mávne rukou a stráca sa v deji, pretože presladené reči o dokonalom ockovi, dobrosrdečnej vidiečanke a rôznymi typmi neverníkov nás už nezaujímajú. Ale keď už človek v ten vianočný čas precitne a poväčšine všetci reagujeme intenzívnejšie emocionálne, príde to človeku aj dobre - hoci po zhladnutí si príliš dlho takéto filmy v hlave nedržíme. ()

Lucie505 

všechny recenze uživatele

Zapadlý domeček mezi britskými poli, večery trávené u krbu a knihy, nevlídné počasí. Na druhé straně vila s bazénem v LA, bujaré večírky, podpatky a honosné večeře. Tvůrci nádherně vykreslili ve filmu tyto dva protiklady! Ovšem zbytek je jen nevýrazná romantická komedie, které trošku přilepšil stařičký umělec, a Grahamovy dvě dcery, díky nimž nebyla Amandina cesta za štěstím tak jednoduchá. ()

CarlaBrunn 

všechny recenze uživatele

Lepsi liek proti depresii si v podobe filmu neviem predstavit. V poslednom case pozeram filmy, v ktorych hra Kate Winslet. V pomerne nahodnom vybere sa len obcas seknem, tentokrat sa to opat potvrdilo. Romanticke komedie su vacsinou o jednom a tom istom, stale sa koncia stastne, zaver je vsade rovnaky, ale pri "The Holiday" som tento pocit nemala. Amanda (Cameron Diaz) a Graham (Jude Law), ktorych necakane zoznamenie pomaly prerasta v krasny vztah, dodava romantickemu fllmu prijemnu iskru. Ako balzam na dusu posobil tiez pohlad na dve Grahamove rozkosne dcerky. Film si ma ziskal hned od zaciatku najma tym, ze sa nezaraduje k typicky americkym crazy komediam, v ktorych iba obcas nechybaju kadejake vystrelky, co moze posobit tuctovo. Samozrejme, ze privlastok tuctovy ponecham aj tomuto filmu (narazam na sklamanie v laske Iris aj Amandy), ale lacno to tu na mna urcite neposobilo. Celkovy dojem bol vyborny bez najmensieho naznaku apatie. Skvela vec. ()

matejda91 

všechny recenze uživatele

Velmi uvolněná komedie o tom, že když je člověk na dně, tak se má sebrat a začít dělat věci jinak nebo zkusit něco nového. Historii Hollywoodu beru s nadhledem, bylo příjemné zasazeno. ()

mina_harker 

všechny recenze uživatele

Milý romantický film, který pobaví i dojme, hrdinové si dokáží získat divákovy sympatie, do paměti se sice možná nezapíše natrvalo, ale v danou chvíli je to příjemné pokoukání. 3 a půl hvězdičky ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč se to tu pořád srovnává s (asi) nedostižnou Láskou nebeskou. Že by vánoce? Možná taky solidní obsazení i menších rolí. Tohle je schématem jednodušší a ačkoliv dvě větve příběhu nejsou rovnocenné a ta s Kate Winslet jasně vede, je to místy vtipné, místy nostalgické i dojemné. A všechny čtyři herce v hlavních rolích mám rád. 75%. ()

Edye 

všechny recenze uživatele

Prijemny romanticky film na ktery se da divat, nic sem od toho necekal o to vic prijemne me prekvapil, kde je jedna linie jednoducha ozivuje to prolinajici se druha a zase naopak. Chemie prijemne funguje, cele to stoji na zajimavem a ne nerealnem napadu, prijemnem kontrastu obou zemi a hlavne na vybornem vyberu hercu, diky kterym se na to vlastne vydrzite divat a sem tam neco radi prehlednete a celkove se dobre bavite. Ps. Jack Black uz neni pro me jen radoby komediant v nekdy vic jindy min zabavnych filmech. ()

KristKrist 

všechny recenze uživatele

Mě se tato romantická komedie líbila,námět zajímavý,obzvláštěse mi líbily herecké výkony Kate Winslet a Cameron Diaz,které svojí roli zvládají dobře. Film pobaví,zaujme. Je to sice typická romantika,o které víte jak skončí,ale nuda nepřichází,a když už,tak pouze místy. ()

Reklama

Reklama